Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Cesto na pirohy už nikdy nebude tvrdé. Vďaka týmto pravidlám bude odteraz dokonalé

27.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/freeskyline). Pri príprave pirohov sa môžeme stretnúť s problémom tvrdého cesta. Ukazuje sa však, že sa to dá rýchlo odstrániť. Stačí sa riadiť našimi...

27.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/freeskyline).

Pri príprave pirohov sa môžeme stretnúť s problémom tvrdého cesta. Ukazuje sa však, že sa to dá rýchlo odstrániť. Stačí sa riadiť našimi radami a problém okamžite zmizne. Niektoré z nich robíme zakaždým.

Nič však nie je skľučujúcejšie ako pirohy s tuhým cestom, kvôli ktorému všetka námaha pri príprave vyjde nazmar
Foto: shutterstock/freeskyline

Veľká noc je časom, keď mnohí ľudia trávia čas spoločným varením tradičných jedál, niektorí pripravujú aj rôzne druhy pirohov. Nič však nie je skľučujúcejšie ako pirohy s tuhým cestom, kvôli ktorému všetka námaha pri príprave vyjde nazmar. Preto sa s vami dnes podelím o niekoľko tajomstiev, ako získať mäkké a nadýchané cesto, ktoré sa rozplýva v ústach.

Cesto na pirohy nesmie byť tvrdé a tuhé. Je potrebné dodržať základné pravidlá
Foto: shutterstock/Africa Studio

Spôsoby prípravy pružného a mäkkého cesta na pirohy

  1. Vyberte si správnu múku

Výber správnej múky je pre štruktúru cesta kľúčový. Odporúčam použiť múku s nízkym obsahom bielkovín, napríklad múku typu „00“ alebo pšeničnú múku na koláče. Vďaka múke s nižším obsahom bielkovín bude cesto mäkšie a pružnejšie, čo uľahčí tvarovanie pirohov.

  1. Nie príliš dlhý čas miesenia

Kľúčové je hniesť cesto na pirohy len dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja. Nadmerné miešanie môže spôsobiť nahromadenie lepku, čím sa cesto stane tuhým a gumovým. Cesto jednoducho vymiesime do hladkej gule a potom ho odložíme na ďalších 30 minút odpočívať. Práve vďaka tomu bude cesto mäkšie.

Správne vyvaľkajte cesto – jemne a rovnomerne
Foto: shutterstock/Natasha Breen
  1. Použite teplú vodu alebo mlieko

Pri miešaní ingrediencií pridajte teplú vodu alebo mlieko. Teplé tekutiny pomôžu zmäkčiť múku, vďaka čomu bude cesto pružnejšie a ľahšie sa bude tvarovať.

  1. Správne vyvaľkajte cesto

Keď ste pripravení rozvaľkať cesto, uistite sa, že tak robíte opatrne a rovnomerne. Príliš hrubé cesto sa môže ťažšie uvariť a príliš tenké cesto sa môže rozpadnúť. Snažte sa zachovať rovnomernú hrúbku tým, že ho jemne a rovnomerne rozvaľkáte.

  1. Nepridávajte vajcia

Pridanie vajec do cesta ho robí tvrdým a nechutným. Kľudne ich vynechajte a nepridávajte ich vôbec. Bez tejto zložky si vychutnáte mäkké cesto, ktoré bude po uvarení veľmi chutné.

Dodržiavanie týchto jednoduchých rád vám pomôže dosiahnuť mäkké cesto na pirohy, ktoré bude veľmi chutné. Nezabudnite tiež, že varenie je proces a každý má svoje vlastné preferencie chuti a štruktúry, takže experimentujte a prispôsobte recept svojim potrebám!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najjednoduchšie kysnuté cesto. Vykysne až po strop, ak si spomeniete na babičkinu radu. Vaše ruky ho však môžu pokaziť

Najjednoduchšie cesto na pirohy na svete. Pani Zuzka upozorňuje na vodu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tento jablkový koláč je majstrovské dielo. Bez miesenia urobíte najlepší koláč

27.04.2024 Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olllympea). Väčšina ľudí pozná recept na jablkový koláč. Je to jeden z najobľúbenejších koláčov Slovákov, ale jeho príprava trvá len…

Obalila som ho v strúhanke a vyprážila na oleji. Takú chuťovku si môžete pripraviť aj vy

27.4.2024 Redakcia Vašeň v tebe (Foto: shutterstock/inimma). Zelenina sa dá pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a v tom je jej krása. Dá sa variť, vyprážať…

Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné

27.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/peterzsuzsa). Recept na palacinky nie je zložitý a takmer každý ho pozná naspamäť. Smažíme ich tak často, že pre…

Mdlé a bez chuti? Pridajte kvapku do húb a budú chutiť ako huby z lesa

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kseniia Ponomarenko). Smažené šampiňóny sú skvelým nápadom na rýchlu večeru. V porovnaní s lesnými hubami sa považujú za menej…

Je potrebné špargľu lúpať? Trik šéfkuchárov pre tvrdé konce. Budú ako z najlepšej reštaurácie

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gudrun Muenz). Sezóna špargle trvá krátko. Mnohí ľudia preto využívajú tento čas na prípravu vynikajúcich jedál s mimoriadnou chuťou.…

Auto Trendy

Nespoľahlivé meranie laserovým meračom.

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - Laserové merače, ktoré nahradili radarové zariadenia, mali bezchybne kontrolovať rýchlosť. Medzitým sa merania dajú značne ovplyvniť. Čo môže polícia urobiť, aby problém nespoľahlivého merania vyriešila.

Takto bude vyzerať nová "šestka"? Číňania predstavili Mazdu EZ-6. V jednom ohľade zaujme

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - Súčasná inkarnácia Mazdy 6 je na trhu od roku 2012. Teraz sa ukázalo nové vydanie tohto vozidla, aj keď zatiaľ len v podobe čínskeho EZ-6.…

Prvé preteky autonómnych vozidiel už tento víkend. Bude sa vysielať naživo

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - Prvé preteky autonómnych vozidiel sa uskutočnia v sobotu 27. apríla tohto roku. Určite ide o významnú technologickú udalosť, ktorá je z neznámych dôvodov v hlavných…

Ďalší problém s elektromobilmi. Každý ho prehliadol

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - Absencia spaľovacieho motora v elektromobile spôsobuje, že si elektromobily spájame s tichou jazdou. Absencia takejto jednotky však môže spôsobiť, že začneme počuť veľa nepríjemných zvukov.

Cyklista ukazuje gestá. Takto oznamuje svoj ďalší manéver

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nie každý vie, že cyklisti majú na komunikáciu špeciálny systém gest a znakov. Nie sú to len klasické smerovky, ktoré dobre poznajú aj vodiči. Cyklisti…

V Európe sa začína výroba čínskych automobilov. Bola otvorená prvá továreň

27.4.2024 Redakcia Auto trendy - V Barcelone bola otvorená prvá továreň na výrobu vozidiel čínskej značky Omoda. Zamestná až 1 250 ľudí. Predtým na tom istom mieste fungoval závod spoločnosti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov