Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Perfektné proporcie a krém, ktorý nie je z tejto planéty. Túto tortu budete robiť určite častejšie ako cheesecake

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E). Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som...

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E).

Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som však toho názoru, že každý deň treba poriadne osláviť, preto s prípravou tejto torty príliš dlho neotáľajte. Po prvom súste zistíte, že je chutnejšia ako klasika, ktorú tak dobre poznáte.

Nadýchaná a mäkká torta naplnená sladkým krémom a to všetko pokryté čokoládovou polevou.
Foto: shutterstock/Elena_E

Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému. Je to vrstvená torta, ktorá napriek dlhému času prípravy stojí za to. Jej chuť je naozaj šialená a sotva sa nájde niekto, kto by po jej vzhliadnutí nezjedol aspoň kúsok. Nadýchaná a mäkká torta je naplnená sladkým krémom a to všetko je pokryté čokoládovou polevou. Po takomto popise ste sa už pravdepodobne sami rozhodli, že ju musíte pripraviť a pohostiť ňou svojich blízkych.

Recept na tortu so šľahačkovým krémom


Ingrediencie na tortu:

  • 6 veľkých vajec,
  • 300 g cukru,
  • pohár pšeničnej múky,
  • 2 PL kakaa,
  • 100 g masla,
  • 2 lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na namáčanie:

  • pohár silného čaju alebo kávy,
  • 4 lyžičky cukru,
  • citrónová šťava.

Ingrediencie na krém:

  • 1 l sladkej smotany 33%,
  • 6 čajových lyžičiek želatíny v prášku,
  • 2 polievkové lyžice jemného cukru,
  • pol pohára vody.


Ingrediencie na polevu:

  • 150 g horkej čokolády,
  • 150 ml sladkej smotany 33 %,
  • 20 g masla.
Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému.
Foto: shutterstock/Olga_Moroz

Spôsob prípravy:

  1. Dno pripravenej formy vymažte maslom, vysypte strúhankou alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. Pripravte si piškótu. Do väčšej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Po rozpustení vlejeme žĺtky a stále miešajte.
  4. Zmiešané suché prísady vmiešame do vaječnej zmesi a jemne miešame drevenou lyžicou, kým sa prísady nespoja. Potom prilejeme rozpustené maslo a zmes vymiešame na najnižších otáčkach mixéra.
  5. Pripravené cesto prelejeme do pripravenej formy. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Po upečení nechajte piškótu v mierne otvorenej rúre.
  6. Po vychladnutí preneste tortu na dosku a rozrežte ju na polovicu, aby vznikli dva pláty.
  7. Teraz si pripravte tekutinu na namáčanie. Uvarte kávu alebo čaj, pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  8. Kým nápoj chladne, postarajte sa o smotanu. Želatínu vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a nechajte odstáť asi 5 minút. Po uplynutí tohto času ju zahrejte a miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu vyšľahajte do tuha, pridajte vychladnutú želatínu a jemný cukor. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  9. Spodný plát piškótového korpusu vložte späť do formy. Rovnomerne ho zalejte pripravenou namáčacou tekutinou. Potom navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhou časťou torty. Opäť namočíme a potrieme krémom. Tortu vložte do chladničky.
  10. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu rozdeľte na malé kúsky, vložte do misky spolu s maslom a smotanou. Rozpustíme vo vodnom kúpeli, premiešame a necháme vychladnúť.
  11. Vychladnutú tortu polejeme vychladnutou polevou a opäť dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáci penový koláč z troch ingrediencií. Marshmallow kúpené v obchode sa môžu skryť

Tento koláč sa v našej rodine traduje už po generácie. Pamätám si, že mi ho vždy robila moja prababička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sladký dezert na víkend. Osvedčený recept s jahodami

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk). Mnoho ľudí zbožňuje dezerty s pridaním jahôd. Keďže práve prebieha sezóna týchto plodov, stojí za to pripraviť…

Tvarohové lievance z panvice boli hitom môjho detstva. Najlepšie boli s jahodami.

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatyana Burmistrova). Určite každý z vás má také jedlo z detstva, ktoré má osobitné miesto vo vašom srdci a…

Má orechový nádych a po uvarení je dokonalá. Diabetici ju môžu jesť bez obáv

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich). Ryža basmati je nielen vynikajúcou prílohou, ale aj pokladnicou cenných výživových hodnôt. Zoznámte sa s jej vlastnosťami,…

Takúto nátierku si v obchode nekúpite. Použila som sezónnu zeleninu. Je už na trhu

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek). Bôbová nátierka je ideálnym spôsobom, ako spestriť chlebíčky. Výborne sa hodí, keď sezónna zelenina priam volá po…

V živote ste nejedli lepší jahodový koláč. Garantujeme, že zmizne do posledného sústa

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shaiith). Kým ešte stále trvá sezóna jahôd, oplatí sa toto sezónne ovocie využiť naplno. Určite si pripravte tento fantastický…

Auto Trendy

Je na Slovensku legálne šoférovať auto s pravostranným riadením? Pravidlá a výnimky

18.06.2025, Redakcia Auto trendy Na Slovensku môžete legálne jazdiť autom s pravostranným riadením, ale platia pre to prísne podmienky. Mnoho ľudí si myslí, že takéto vozidlá sú u nás úplne…

Túto chybu pri kúpe auta robí väčšina Slovákov. Môže vás stáť auto aj nervy

18.06.2025, Redakcia Auto trendy Viac ako 80 % Slovákov pri kúpe jazdeného auta zabúda na jednu zásadnú kontrolu. Práve táto chyba môže spôsobiť, že o svoje nové auto prídete a…

Bugatti žiadalo od zákazníka 12 700 € za opravu ovládača, ktorý si sám opravil za 1 €!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Luxusné superšportové autá sú snom mnohých, no ich údržba môže byť nočnou morou aj pre milionárov. Keď sa Carl Hartley, majiteľ Bugatti Veyron, dozvedel cenu…

Šéf leteckej spoločnosti United: "Éra nízkonákladových leteckých spoločností sa končí"

18.06.2025 Redakcia Auto trendy Nízkonákladové letecké spoločnosti ako Ryanair či EasyJet už roky lákajú cestujúcich na extrémne nízke ceny leteniek. Realita je však často úplne iná. Cestujúci nakoniec zaplatia oveľa…

Ohromujúci retro elektrický luxusný automobil od Dacora: Drevené prvky a 800 koní!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Nová spoločnosť Dacora predstavila luxusný elektrický automobil inšpirovaný 30. rokmi. S výkonom 800 koní, dojazdom 644 kilometrov a interiérom z masívneho dreva ide o unikátny…

Skrytý v púšti, vytesaný do skaly. Chrám Abu Simbel ohromí každého cestovateľa

18.06.2025, Redakcia Auto trendy Chrám Abu Simbel patrí medzi najúchvatnejšie divy Egypta. Faraón Ramesse II. ho nechal postaviť pred viac ako tromi tisíckami rokov a jeho príbeh je plný neuveriteľných…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov