Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Perfektné proporcie a krém, ktorý nie je z tejto planéty. Túto tortu budete robiť určite častejšie ako cheesecake

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E). Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som...

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E).

Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som však toho názoru, že každý deň treba poriadne osláviť, preto s prípravou tejto torty príliš dlho neotáľajte. Po prvom súste zistíte, že je chutnejšia ako klasika, ktorú tak dobre poznáte.

Nadýchaná a mäkká torta naplnená sladkým krémom a to všetko pokryté čokoládovou polevou.
Foto: shutterstock/Elena_E

Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému. Je to vrstvená torta, ktorá napriek dlhému času prípravy stojí za to. Jej chuť je naozaj šialená a sotva sa nájde niekto, kto by po jej vzhliadnutí nezjedol aspoň kúsok. Nadýchaná a mäkká torta je naplnená sladkým krémom a to všetko je pokryté čokoládovou polevou. Po takomto popise ste sa už pravdepodobne sami rozhodli, že ju musíte pripraviť a pohostiť ňou svojich blízkych.

Recept na tortu so šľahačkovým krémom


Ingrediencie na tortu:

  • 6 veľkých vajec,
  • 300 g cukru,
  • pohár pšeničnej múky,
  • 2 PL kakaa,
  • 100 g masla,
  • 2 lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na namáčanie:

  • pohár silného čaju alebo kávy,
  • 4 lyžičky cukru,
  • citrónová šťava.

Ingrediencie na krém:

  • 1 l sladkej smotany 33%,
  • 6 čajových lyžičiek želatíny v prášku,
  • 2 polievkové lyžice jemného cukru,
  • pol pohára vody.


Ingrediencie na polevu:

  • 150 g horkej čokolády,
  • 150 ml sladkej smotany 33 %,
  • 20 g masla.
Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému.
Foto: shutterstock/Olga_Moroz

Spôsob prípravy:

  1. Dno pripravenej formy vymažte maslom, vysypte strúhankou alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. Pripravte si piškótu. Do väčšej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Po rozpustení vlejeme žĺtky a stále miešajte.
  4. Zmiešané suché prísady vmiešame do vaječnej zmesi a jemne miešame drevenou lyžicou, kým sa prísady nespoja. Potom prilejeme rozpustené maslo a zmes vymiešame na najnižších otáčkach mixéra.
  5. Pripravené cesto prelejeme do pripravenej formy. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Po upečení nechajte piškótu v mierne otvorenej rúre.
  6. Po vychladnutí preneste tortu na dosku a rozrežte ju na polovicu, aby vznikli dva pláty.
  7. Teraz si pripravte tekutinu na namáčanie. Uvarte kávu alebo čaj, pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  8. Kým nápoj chladne, postarajte sa o smotanu. Želatínu vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a nechajte odstáť asi 5 minút. Po uplynutí tohto času ju zahrejte a miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu vyšľahajte do tuha, pridajte vychladnutú želatínu a jemný cukor. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  9. Spodný plát piškótového korpusu vložte späť do formy. Rovnomerne ho zalejte pripravenou namáčacou tekutinou. Potom navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhou časťou torty. Opäť namočíme a potrieme krémom. Tortu vložte do chladničky.
  10. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu rozdeľte na malé kúsky, vložte do misky spolu s maslom a smotanou. Rozpustíme vo vodnom kúpeli, premiešame a necháme vychladnúť.
  11. Vychladnutú tortu polejeme vychladnutou polevou a opäť dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáci penový koláč z troch ingrediencií. Marshmallow kúpené v obchode sa môžu skryť

Tento koláč sa v našej rodine traduje už po generácie. Pamätám si, že mi ho vždy robila moja prababička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Auto Trendy

Mrazivá realita elektromobility: Moderné dnes, staré zajtra

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čína, ktorá vedie svetovú produkciu elektromobilov, čelí nečakanému problému – obrovským parkoviskám plným opustených elektrických áut. Čo sa deje s vozidlami, ktoré majú sotva pár…

Zázrak letectva: SR-72 prekoná rýchlosť 6000 km/h už v roku 2025!

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Lockheed Martin pracuje na najrýchlejšom operačnom lietadle všetkých čias, ktoré dokáže prekonať vzdialenosť medzi USA a Európou za neuveriteľných 90 minút. Revolučný stroj SR-72 "Son…

Čínsky drak pohltí nemecké fabriky: Chery preberá zatvárajúce sa továrne Volkswagenu!

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Európsky automobilový gigant kapituluje pred vlastnou zelenou politikou, zatiaľ čo čínsky konkurent vidí príležitosť na expanziu. Je to začiatok konca európskeho automobilového priemyslu?

Michael Schumacher sa možno čoskoro objaví na okruhu F1!

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Bývalý kolega a pilot F1 Johnny Herbert priniesol nádej fanúšikom sedemnásobného majstra sveta. Sú jeho slová reálne alebo len zbožným prianím?

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov