18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk).
Mnoho ľudí zbožňuje dezerty s pridaním jahôd. Keďže práve prebieha sezóna týchto plodov, stojí za to pripraviť sladké špeciality s ich použitím. Jedným z osvedčených receptov je recept na studený cheesecake s jahodami. Sladký dezert sa pripravuje rýchlo, chutí výborne a rýchlo mizne z tanierov.

Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk
Studený jahodový cheesecake – rýchlo pripravený, rýchlo zjedený
Čerstvé jahody sú lahodné ovocie, ktoré si môžete vychutnať ako samostatne, ako rýchlu desiatu, tak aj v rôznych dezertoch. Stojí za to vyskúšať recept na studený cheesecake s jahodami. Je to návrh pre tých, ktorí neradi trávia príliš veľa času v kuchyni. Dezert sa dá pripraviť naozaj rýchlo. Cheesecake je taký chutný, že rýchlo zmizne z tanierov.
Hlavnou zložkou sú v tomto prípade samozrejme jahody. Pri výbere ovocia v obchode alebo zeleninárstve sa oplatí vybrať tie intenzívne červené, bez viditeľných sfarbení, ktoré svedčia o ich prezretosti.
Studený cheesecake s jahodami – recept
Recept na studený cheesecake s jahodami nie je zložitý. Určite ho zvládnu pripraviť aj ľudia, ktorí nie sú v kuchárskej umení skúsení. Čo budete potrebovať na prípravu tohto dezertu?
Tu je zoznam ingrediencií:
- 200 g sušienok na základ
- 100 g roztopeného masla na základ
- 500 g tvarohu
- 350 ml 30 % smotany na šľahanie
- 3 lyžice práškového cukru
- 450 g jahôd
- 2 citrónové želé
- jahodové želé
Príprava:
- Do okrúhlej formy s priemerom asi 24 cm vložíme papier na pečenie. Na dno rozložíme jemne rozdrvené sušienky, ktoré sme predtým zmiešali s roztopeným maslom. Formu vložíme na asi 30 minút do chladničky.
- Pred začatím prípravy syrovej hmoty sa pustíme do prípravy želé. Obe citrónové želé rozpustíme v 400 ml horúcej vody. Necháme ich trochu stuhnúť.
- Vezmeme veľkú misu a vložíme do nej dobre vychladenú smotanu. Vyšľaháme ju do tuha. Pridáme práškový cukor a tvaroh. Všetko zmiešame pomocou mixéra.
- Keď citrónová želé trochu stuhne, pridáme ho do zmesi a znovu premiešame. Keď je syrová zmes hotová, nalejeme ju do formy. Celé zakryjeme a vložíme do chladničky, kým zmes stuhne.
- Medzitým pripravíme jahodové želé – zalejeme ho 400 ml horúcej vody.
- Jahody zbavíme stopiek a dôkladne umyjeme. Nakrájame ich na menšie kúsky a rozložíme na stuhnutý cheesecake. Celé zalejeme vychladnutým, ale stále tekutým jahodovým želé.
- Potom cheesecake vložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc. Stojí za to ho predtým prikryť hliníkovou fóliou.
Studený cheesecake s jahodami je ideálnou voľbou na dezert po obede. Skvele sa hodí k obľúbenej káve alebo čaju. Táto lahodná sladkosť určite zachutí všetkým členom domácnosti a rýchlo zmizne z tanierov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bostonský cheesecake s bielou čokoládou a salkom. Je taký krémový, že sa rozplýva v ústach
V živote ste nejedli lepší jahodový koláč. Garantujeme, že zmizne do posledného sústa
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.