Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Perfektné proporcie a krém, ktorý nie je z tejto planéty. Túto tortu budete robiť určite častejšie ako cheesecake

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E). Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som...

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E).

Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som však toho názoru, že každý deň treba poriadne osláviť, preto s prípravou tejto torty príliš dlho neotáľajte. Po prvom súste zistíte, že je chutnejšia ako klasika, ktorú tak dobre poznáte.

Nadýchaná a mäkká torta naplnená sladkým krémom a to všetko pokryté čokoládovou polevou.
Foto: shutterstock/Elena_E

Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému. Je to vrstvená torta, ktorá napriek dlhému času prípravy stojí za to. Jej chuť je naozaj šialená a sotva sa nájde niekto, kto by po jej vzhliadnutí nezjedol aspoň kúsok. Nadýchaná a mäkká torta je naplnená sladkým krémom a to všetko je pokryté čokoládovou polevou. Po takomto popise ste sa už pravdepodobne sami rozhodli, že ju musíte pripraviť a pohostiť ňou svojich blízkych.

Recept na tortu so šľahačkovým krémom


Ingrediencie na tortu:

  • 6 veľkých vajec,
  • 300 g cukru,
  • pohár pšeničnej múky,
  • 2 PL kakaa,
  • 100 g masla,
  • 2 lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na namáčanie:

  • pohár silného čaju alebo kávy,
  • 4 lyžičky cukru,
  • citrónová šťava.

Ingrediencie na krém:

  • 1 l sladkej smotany 33%,
  • 6 čajových lyžičiek želatíny v prášku,
  • 2 polievkové lyžice jemného cukru,
  • pol pohára vody.


Ingrediencie na polevu:

  • 150 g horkej čokolády,
  • 150 ml sladkej smotany 33 %,
  • 20 g masla.
Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému.
Foto: shutterstock/Olga_Moroz

Spôsob prípravy:

  1. Dno pripravenej formy vymažte maslom, vysypte strúhankou alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. Pripravte si piškótu. Do väčšej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Po rozpustení vlejeme žĺtky a stále miešajte.
  4. Zmiešané suché prísady vmiešame do vaječnej zmesi a jemne miešame drevenou lyžicou, kým sa prísady nespoja. Potom prilejeme rozpustené maslo a zmes vymiešame na najnižších otáčkach mixéra.
  5. Pripravené cesto prelejeme do pripravenej formy. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Po upečení nechajte piškótu v mierne otvorenej rúre.
  6. Po vychladnutí preneste tortu na dosku a rozrežte ju na polovicu, aby vznikli dva pláty.
  7. Teraz si pripravte tekutinu na namáčanie. Uvarte kávu alebo čaj, pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  8. Kým nápoj chladne, postarajte sa o smotanu. Želatínu vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a nechajte odstáť asi 5 minút. Po uplynutí tohto času ju zahrejte a miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu vyšľahajte do tuha, pridajte vychladnutú želatínu a jemný cukor. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  9. Spodný plát piškótového korpusu vložte späť do formy. Rovnomerne ho zalejte pripravenou namáčacou tekutinou. Potom navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhou časťou torty. Opäť namočíme a potrieme krémom. Tortu vložte do chladničky.
  10. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu rozdeľte na malé kúsky, vložte do misky spolu s maslom a smotanou. Rozpustíme vo vodnom kúpeli, premiešame a necháme vychladnúť.
  11. Vychladnutú tortu polejeme vychladnutou polevou a opäť dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáci penový koláč z troch ingrediencií. Marshmallow kúpené v obchode sa môžu skryť

Tento koláč sa v našej rodine traduje už po generácie. Pamätám si, že mi ho vždy robila moja prababička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť brokolicu, aby nestratila farbu? Skúsení kuchári používajú trik

18.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoria UA). Teoreticky nie je príprava brokolice zložitá. V praxi sa však často ľahko dopúšťame chýb, ktoré spôsobia, že…

Nadýchané palacinky ako od babičky. Ak pridáte túto prísadu, cesto bude ľahké, mäkké a nadýchané.

17.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoria Hodos). Ako pripraviť palacinky? Recept je taký jednoduchý, že si môžete trúfnuť kombinovať ingrediencie. Ak chcete, aby bolo…

Do varených zemiakov nepridávajte maslo. S týmto prídavkom budú krémové a chrumkavé

17.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zemiakové pyré potrebuje len dve ingrediencie. Prvou ingredienciou sú, samozrejme, zemiaky a druhou maslo. Niekedy sa v…

Párky na tanieri: Takto ich pripravíte zdravšie a chutnejšie než kedykoľvek predtým!

16.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ekkaratk). Myslíte si, že variť párky je hračka? Omyl! Tento obľúbený pokrm môže byť buď skutočnou delikatesou, alebo gumovou…

Do misky hodím 3 prísady a rozmixujem ich. Mám tak hotové raňajky, večeru aj desiatu. Táto nátierka je hit

16.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators). Čo na nátierku na sendvič? Ak vás už nebaví chlieb s údeninami, syrom a zeleninou, vyskúšajte túto…

Auto Trendy

Volkswagen T-Roc prepisuje svoju budúcnosť: Elektrická verzia príde na novú platformu

18.2.2025 Redakcia Auto trendy - Ikonické SUV model T-Roc od Volkswagenu čakajú veľké zmeny. Automobilka ohlásila, že jeho elektrická verzia sa objaví až v roku 2028 a bude postavená na…

Po 230 rokoch končí legenda: Nemecký výrobca symbolov luxusu krachuje!

18.2.2025 Redakcia Auto trendy - Po viac ako dvoch storočiach existencie sa nemecký výrobca Gerhardi Kunststofftechnik GmbH ocitol na pokraji zániku. Firma, známa výrobou ikonických hviezd pre značku Mercedes, čelí…

„Výhra“ odborov, ktorá zanechala tisícky bez práce – Volkswagen škrtá továrne aj zamestnancov

18.2.2025 Redakcia Auto trendy - Malo to byť víťazstvo, ktoré zachráni tisíce pracovných miest v Nemecku a zaistí budúcnosť tovární Volkswagen. Lenže tam, kde odbory oslavovali úspech, realita rozpráva úplne…

Razantný prepad výroby áut v Európe: Zázrak alebo úplná deindustrializácia?

18.2.2025 Redakcia Auto trendy - Európa, kedysi automobilová veľmoc, dnes čelí drastickému úpadku výroby áut. Zatiaľ čo Česká republika patrí medzi svetlé výnimky, väčšina krajín hlási prepady na úroveň, akú…

Nová Lada Iskra: Moderný sedan za rozprávkovú cenu

18.2.2025 Redakcia Auto trendy - Lada opäť prekvapuje a ukazuje, že moderné auto nemusí stáť celý majetok. Nový sedan Iskra, ktorý čoskoro dorazí na ruský trh, ponúka ceny, ktoré v…

Vľavo či vpravo? Fascinujúca história a dôvody, prečo sa jazdí po rôznych stranách

17.2.2025 Redakcia Auto trendy - Prečo sa v niektorých krajinách jazdí vľavo a inde vpravo? História dopravy je plná zaujímavých zvratov, rozhodnutí a kuriozít. Od Napoleonovej revolúcie, ktorá presadila jazdu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov