Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Perfektné proporcie a krém, ktorý nie je z tejto planéty. Túto tortu budete robiť určite častejšie ako cheesecake

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E). Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som...

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E).

Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som však toho názoru, že každý deň treba poriadne osláviť, preto s prípravou tejto torty príliš dlho neotáľajte. Po prvom súste zistíte, že je chutnejšia ako klasika, ktorú tak dobre poznáte.

Nadýchaná a mäkká torta naplnená sladkým krémom a to všetko pokryté čokoládovou polevou.
Foto: shutterstock/Elena_E

Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému. Je to vrstvená torta, ktorá napriek dlhému času prípravy stojí za to. Jej chuť je naozaj šialená a sotva sa nájde niekto, kto by po jej vzhliadnutí nezjedol aspoň kúsok. Nadýchaná a mäkká torta je naplnená sladkým krémom a to všetko je pokryté čokoládovou polevou. Po takomto popise ste sa už pravdepodobne sami rozhodli, že ju musíte pripraviť a pohostiť ňou svojich blízkych.

Recept na tortu so šľahačkovým krémom


Ingrediencie na tortu:

  • 6 veľkých vajec,
  • 300 g cukru,
  • pohár pšeničnej múky,
  • 2 PL kakaa,
  • 100 g masla,
  • 2 lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na namáčanie:

  • pohár silného čaju alebo kávy,
  • 4 lyžičky cukru,
  • citrónová šťava.

Ingrediencie na krém:

  • 1 l sladkej smotany 33%,
  • 6 čajových lyžičiek želatíny v prášku,
  • 2 polievkové lyžice jemného cukru,
  • pol pohára vody.


Ingrediencie na polevu:

  • 150 g horkej čokolády,
  • 150 ml sladkej smotany 33 %,
  • 20 g masla.
Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému.
Foto: shutterstock/Olga_Moroz

Spôsob prípravy:

  1. Dno pripravenej formy vymažte maslom, vysypte strúhankou alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. Pripravte si piškótu. Do väčšej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Po rozpustení vlejeme žĺtky a stále miešajte.
  4. Zmiešané suché prísady vmiešame do vaječnej zmesi a jemne miešame drevenou lyžicou, kým sa prísady nespoja. Potom prilejeme rozpustené maslo a zmes vymiešame na najnižších otáčkach mixéra.
  5. Pripravené cesto prelejeme do pripravenej formy. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Po upečení nechajte piškótu v mierne otvorenej rúre.
  6. Po vychladnutí preneste tortu na dosku a rozrežte ju na polovicu, aby vznikli dva pláty.
  7. Teraz si pripravte tekutinu na namáčanie. Uvarte kávu alebo čaj, pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  8. Kým nápoj chladne, postarajte sa o smotanu. Želatínu vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a nechajte odstáť asi 5 minút. Po uplynutí tohto času ju zahrejte a miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu vyšľahajte do tuha, pridajte vychladnutú želatínu a jemný cukor. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  9. Spodný plát piškótového korpusu vložte späť do formy. Rovnomerne ho zalejte pripravenou namáčacou tekutinou. Potom navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhou časťou torty. Opäť namočíme a potrieme krémom. Tortu vložte do chladničky.
  10. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu rozdeľte na malé kúsky, vložte do misky spolu s maslom a smotanou. Rozpustíme vo vodnom kúpeli, premiešame a necháme vychladnúť.
  11. Vychladnutú tortu polejeme vychladnutou polevou a opäť dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáci penový koláč z troch ingrediencií. Marshmallow kúpené v obchode sa môžu skryť

Tento koláč sa v našej rodine traduje už po generácie. Pamätám si, že mi ho vždy robila moja prababička


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tento chlieb nemusíte ani miesiť. Urobí sa sám, no trvá to celú noc

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Geo22). Túžba jesť čerstvý chlieb je naozaj veľká, ale nie každý má chuť chodiť do pekárne každý deň. Existuje…

Ryža je po uvarení príliš lepkavá? Robíte častú chybu

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Lesterman). V našej kuchyni sa často objavujú jedlá s ryžou. Niekedy sa však stáva, že namiesto chutnej prílohy k…

Prestala som vyhadzovať odrezané konce špargle. Na týchto jedlách si pochutná celá rodina

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gudrun Muenz). Špargľa je jednou z najchutnejších a najočakávanejších sezónnych druhov zeleniny. Vďaka svojej jedinečnej chuti je ideálnou prílohou…

Túto polievku pripravíte aj bez sporáka. Neexistuje lepšia večera pre horúce počasie. Paradajky sú dôležité

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Kamysheva). Slováci síce veľmi neobľubujú chladené jedlá, ale v horúcom lete sú tieto jedlá veľmi vhodným pokrmom. Chladené…

Čo jedáva Jennifer Aniston, aby tak vyzerala? Recept na „jej“ šalát vzal internet útokom

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tinseltown shutterstock.com/Gorenkova Evgenija). Jennifer Aniston, ktorej medzinárodnú slávu priniesla séria „Priatelia“, sa už roky teší zo svojej bezchybnej postavy.…

Auto Trendy

IVECO podporuje európske turné Metallica

27.5.2024 Redakcia Auto trendy - IVECO sa na základe partnerstva pripája k skupine Metallica na európskej časti svetového turné M72.

Používate aplikácie v aute? Nemáme dobré správy

27.5.2024 Redakcia Auto trendy - Predseda Úradu pre elektronické komunikácie oznámil, že nulová sadzba pre niektoré aplikácie nebude povolená. Vyplýva to z nariadení EÚ a troch rozsudkov Súdneho dvora Európskej…

Čínsky bestseller v Európe. Ford sa obáva novej konkurencie

27.5.2024 Redakcia Auto trendy - BYD Seagull by mal byť cenovým knokautom pre západných výrobcov, hoci sankcie EÚ to môžu zmeniť. Niektorí z nich však nemajú v úmysle skrývať, že…

Najkratšia diaľnica na svete. Je dlhá len jeden meter!

27.5.2024 Redakcia Auto trendy - Najkratšia diaľnica na svete sa nachádza v Európe, hoci hneď na začiatku treba zdôrazniť, že nejde o verejnú cestu. Úsek je veľmi krátky, pretože má…

Čo znamená uterák na prístrojovej doske auta?

27.5.2024 Redakcia Auto trendy - V krajinách, kde je všeobecne vyššia teplota ako na Slovensku, si vodiči áut rozprestierajú na palubných doskách uteráky, ktoré si nemožno nevšimnúť. Zaujímavé je, že…

Aká je životnosť pneumatík. Musíte ich meniť po 100 000 km?

27.5.2024 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky majú obmedzenú životnosť a môžu sa opotrebovať, aj keď sa vôbec nepoužívajú. Musíte ich však meniť, ak ste najazdili 100 000 km alebo ak…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov