6.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Na našich stoloch sa často objavujú fašírky z mletého mäsa. Rýchla a osvedčená večera, na ktorej si pochutná celá rodina. Niekedy sa však stáva, že sú suché. A preto menej chutné. To sa však dá ľahko napraviť pridaním ingrediencie. Ako pripraviť šťavnaté fašírky, ktoré zmiznú z taniera za pár okamihov?

Foto: shutterstock/New Africa
Suché fašírky – postrach mnohých ľudí. Našťastie to môžeme ľahko napraviť pridaním určitej prísady do mäsovej zmesi. Určite ju máme doma. Vďaka tomu budú nielen šťavnaté, ale aj príjemne chrumkavé na povrchu a nadýchané vo vnútri. Okrem toho budú oveľa jemnejšie ako tie, ktoré sme pripravovali doteraz. Tu je niekoľko tipov, ako ich pripraviť.
Čo mám pridať do mletých fašíriek, aby boli príjemne šťavnaté a ľahké?
Aby boli mleté fašírky chutné a hlavne šťavnaté, musíme pridať ingredienciu, ktorú má väčšina z nás doma. Hovoríme o perlivej vode. Vhodná je minerálna aj pramenitá voda.
Vďaka nej budú fašírky mäkké a jemné. Okrem toho budú vo vnútri nadýchané, ale zvonka chrumkavé.

Foto: shutterstock/Christian Moro
- Na pol kilogramu mäsa pripadá približne pol pohára vody. Po jej pridaní k prísadám mäsovú zmes dôkladne premiešajte.
Spočiatku sa môže zdať, že zmes je tekutá, ale pri hnetení bude lepkavejšia. Tento spôsob je vhodný na hovädzie, bravčové a hydinové fašírky.
Čím môžete nahradiť perlivú vodu? Dobre sa hodia aj tieto výrobky
- Perlivú vodu môžete nahradiť aj obyčajnou vodou z vodovodu. Pridajte však menej vody, pretože postačia 3 – 4 polievkové lyžice.
- Ďalším nápadom je použiť vývar, ak ho máte k dispozícii. Vtedy stačí do mäsovej zmesi pridať pol pohára, aby boli kotlety jemnejšie.
- Mnoho ľudí pridáva aj mlieko. Vďaka tomuto výrobku je mleté mäso oveľa nadýchanejšie. Okrem toho bude už vyprážané mäso jemnejšie a ľahšie.
Ako pripraviť šťavnaté fašírky s perlivou vodou? Jednoduchý a rýchly recept
Keď si však chcete pripraviť šťavnaté mleté fašírky s perlivou vodou, je užitočné vedieť, ako presne na to. Na to môžeme použiť nasledujúci jednoduchý a osvedčený recept na tento pokrm.
Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 vajce
- 500 g mletého mäsa
- pol pohára perlivej vody
- 1 cibuľu
- 5-6 lyžíc strúhanky
- 1 lyžičku sladkej papriky
- soľ a korenie

Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir
- Prípravu fašírok začneme ošúpaním a nakrájaním cibule.
- Vložíme ju do misky a pridáme strúhanku, vajce, korenie a mleté mäso. Všetko dôkladne premiešame a zalejeme perlivou vodou.
- Dôkladne miesime, kým zmes nie je hladká a jednoliata.
- Potom vytvarujte fašírky, obaľte ich v strúhanke a vyprážajte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Fašírky vo verzii fit. Vymeňte mäso za tieto dve suroviny a uvidíte výsledky diéty
Takýmto rebierkam neodolá žiadny gurmán. Jednoduchý recept, senzačný výsledok
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.