Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie

Viete pripraviť domáci cibuľový sirup? Objavte jeho úžasné vlastnosti

19.11.2022 - Určite ho pripravovala aj vaša babička.

Cibuľa je zelenina, ktorú niektorí milujú, ale iní zatracujú. Využíva sa pri varení, pečení i v studenej kuchyni v rôznych šalátoch. Vedeli ste však, že z cibule sa dá pripraviť aj úžasný sirup?

Sirup z cibule už určite robievali aj vaše staré mamy. Nachystajte si aj vy prvú pomoc na chladné jesenné a zimné dni. A s čím dokáže pomôcť?

Cibuľový sirup má predovšetkým protizápalové a antivírusové vlastnosti, preto sa bežne považuje za prírodné antibiotikum. Zvyšuje tiež imunitu a vysoký obsah vitamínu C podporuje organizmus v boji proti rôznym infekciám.

Cibuľový sirup sa zvyčajne používa pri prechladnutí a chrípke. Dokáže vás zbaviť rôznych príznakov, ktoré sprevádzajú tieto choroby.

cibuľový sirup, med, citrón
Ilustračná fotografia.
Zdroj: Unsplash/ HeatherBarnes

Ako pripraviť cibuľový sirup?

Cibuľový sirup si môžete pripraviť kombináciou cibule s cesnakom, citrónom či medom.

Cibuľovo-cesnakový sirup: Nie každý je fanúšikom kombinácie cibuľa-cesnak, no uvedená kombinácia vykazuje fantastické účinky v boji proti prechladnutiu. Pôsobí tiež ako dvojité antibiotikum.

Na prípravu budete potrebovať 3 cibule a niekoľko strúčikov cesnaku. Nakrájajte ich na drobno, posypte 4 polievkovými lyžicami cukru a vložte do uzavretej nádoby. Po niekoľkých hodinách je sirup pripravený na konzumáciu.

Cibuľovo-citrónový sirup: Na prípravu budete potrebovať 3 cibule a 1 citrón. Opäť cibule nakrájate a pridajte šťavu z celého citróna. Ide o dodatočnú dávku vitamínu C, ktorá výrazne podporí organizmus pri chorobe.

Cibuľo-medový sirup: Tento sirup je potrebné pripraviť ako obvykle, len cukor nahradíte medom. Aj po tejto verzii sirupu sa oplatí siahnuť, pretože je veľmi zdravý.

Suroviny na každý z týchto receptov je potrebné nechať niekoľko hodín pri izbovej teplote, aby pustili šťavu, pripomína portál Gazeta. Potom ho uchovávajte v chladničke maximálne niekoľko dní.

Cibuľový sirup užívajte ráno a večer, ale vždy aspoň 2 hodiny pred spaním.

Súvisiace články:

Kašlete a bolí vás hrdlo? Pripravte si jednoduchý a overený domáci sirup

K jesenným dňom patrí zázvor. Viete, ako ho správne skladovať, aby vydržal čo najdlhšie čerstvý?

Zdroj úvodnej foto: Pixabay/monicore


Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.