Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Domáca pizza s feferónkami ako z reštaurácie? Je to možné. Toto je najlepší recept na internete

30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV). Pizza je nepochybne jedným z najlepších jedál talianskej kuchyne. Slováci – deti aj dospelí – si ju obľúbili. Nemusíme však chodiť na...

30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV).

Pizza je nepochybne jedným z najlepších jedál talianskej kuchyne. Slováci – deti aj dospelí – si ju obľúbili. Nemusíme však chodiť na dovolenku do Talianska alebo do talianskej reštaurácie, pretože si ju môžeme ľahko pripraviť sami. Prinášame vám recept na feferónkovú pizzu, ktorá sa stane trvalou súčasťou vašej domácnosti.

Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV

Hlavným jedlom talianskej kuchyne je pizza. Mnohí z nás sa obávajú, že pizza pripravená doma nebude dokonalá, je to však takmer banálne. Poradíme vám, čo urobiť krok za krokom, aby pizza chutila ako v slnečnom Taliansku.

Domáca feferónková pizza. Ak zavriete oči a zahryznete si, prenesiete sa priamo do Talianska

Je dobré si uvedomiť, že základom dobrej pizze je dobré cesto. Dôležitú úlohu zohrávajú aj ingrediencie. Na túto pizzu nemôžeme zvoliť ani ten najhorší druh feferónky, pretože by sme pokazili celú chuť. Preto sa vybláznime a pridáme niekoľko €, aby bola chuť čo najlepšia.

Prísady na cesto:

  • 600 g pšeničnej múky typu 00,
  • 25 g čerstvého droždia,
  • 320 ml teplej vody,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • čajová lyžička soli,
  • čajová lyžička cukru.

Prílohy na pizzu:

  • viac ako 100 g čerstvých alebo konzervovaných paradajok,
  • 1 plochá lyžica olivového oleja,
  • 60 g strúhaného syra mozzarella,
  • 15 g plátkov salámy pepperoni,
  • korenie a bylinky: hrsť čerstvých lístkov bazalky, malý strúčik cesnaku, sušené oregano; soľ a korenie.

Ako pripraviť domácu pizzu, aby chutila ako v Taliansku? Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

  1. Rozšľahajte droždie s 1/3 šálky teplej vody, lyžicou múky a lyžičkou cukru. Kvások nechajte 15 minút na teplom mieste.
  2. Medzitým preosejeme múku cez sito, pridáme pripravený kvások z droždia, olivový olej a soľ. Všetky prísady spojte a potom pokračujte v intenzívnom miesení cesta. Musí byť pružné a nesmie sa lepiť na ruky.
  3. Pripravené cesto na našu pizzu prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň pol hodiny.
  4. To je ideálny čas na prípravu všetkých ingrediencií – potom bude uvoľnenie pizze oveľa rýchlejšie. Predhrejte tiež rúru na 230 stupňov.
  5. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime. Rozdeľte ho na dve rovnaké časti. Jednu prikryte utierkou a druhú roztiahnite do tvaru pizze – dbajte na to, aby cesto nebolo ani príliš hrubé, ani príliš tenké.
  6. Nakoniec na koláč jednoducho navrstvite zvyšné prísady. Pečte približne osem minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáca pizza, ktorou by nepohrdol žiadny rodený Talian. Jedným sústom sa dostanete pod Koloseum

Zdraviu nebezpečná časť pizze? Čo zistili odborníci?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov