Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Perfektné proporcie a krém, ktorý nie je z tejto planéty. Túto tortu budete robiť určite častejšie ako cheesecake

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E). Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som...

10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E).

Na vyskúšanie nových chutí zvyčajne čakáme veľmi dlho. Čakáme na nejaké dokonalé chvíle alebo na oslavy, na ktoré si ich môžeme pripraviť. Som však toho názoru, že každý deň treba poriadne osláviť, preto s prípravou tejto torty príliš dlho neotáľajte. Po prvom súste zistíte, že je chutnejšia ako klasika, ktorú tak dobre poznáte.

Nadýchaná a mäkká torta naplnená sladkým krémom a to všetko pokryté čokoládovou polevou.
Foto: shutterstock/Elena_E

Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému. Je to vrstvená torta, ktorá napriek dlhému času prípravy stojí za to. Jej chuť je naozaj šialená a sotva sa nájde niekto, kto by po jej vzhliadnutí nezjedol aspoň kúsok. Nadýchaná a mäkká torta je naplnená sladkým krémom a to všetko je pokryté čokoládovou polevou. Po takomto popise ste sa už pravdepodobne sami rozhodli, že ju musíte pripraviť a pohostiť ňou svojich blízkych.

Recept na tortu so šľahačkovým krémom


Ingrediencie na tortu:

  • 6 veľkých vajec,
  • 300 g cukru,
  • pohár pšeničnej múky,
  • 2 PL kakaa,
  • 100 g masla,
  • 2 lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na namáčanie:

  • pohár silného čaju alebo kávy,
  • 4 lyžičky cukru,
  • citrónová šťava.

Ingrediencie na krém:

  • 1 l sladkej smotany 33%,
  • 6 čajových lyžičiek želatíny v prášku,
  • 2 polievkové lyžice jemného cukru,
  • pol pohára vody.


Ingrediencie na polevu:

  • 150 g horkej čokolády,
  • 150 ml sladkej smotany 33 %,
  • 20 g masla.
Čokoládová torta so šľahačkovým krémom nie je šálkou kávy pre každého, ale sme si istí, že sa bude páčiť každému.
Foto: shutterstock/Olga_Moroz

Spôsob prípravy:

  1. Dno pripravenej formy vymažte maslom, vysypte strúhankou alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. Pripravte si piškótu. Do väčšej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Po rozpustení vlejeme žĺtky a stále miešajte.
  4. Zmiešané suché prísady vmiešame do vaječnej zmesi a jemne miešame drevenou lyžicou, kým sa prísady nespoja. Potom prilejeme rozpustené maslo a zmes vymiešame na najnižších otáčkach mixéra.
  5. Pripravené cesto prelejeme do pripravenej formy. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Po upečení nechajte piškótu v mierne otvorenej rúre.
  6. Po vychladnutí preneste tortu na dosku a rozrežte ju na polovicu, aby vznikli dva pláty.
  7. Teraz si pripravte tekutinu na namáčanie. Uvarte kávu alebo čaj, pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  8. Kým nápoj chladne, postarajte sa o smotanu. Želatínu vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a nechajte odstáť asi 5 minút. Po uplynutí tohto času ju zahrejte a miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu vyšľahajte do tuha, pridajte vychladnutú želatínu a jemný cukor. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  9. Spodný plát piškótového korpusu vložte späť do formy. Rovnomerne ho zalejte pripravenou namáčacou tekutinou. Potom navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhou časťou torty. Opäť namočíme a potrieme krémom. Tortu vložte do chladničky.
  10. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu rozdeľte na malé kúsky, vložte do misky spolu s maslom a smotanou. Rozpustíme vo vodnom kúpeli, premiešame a necháme vychladnúť.
  11. Vychladnutú tortu polejeme vychladnutou polevou a opäť dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáci penový koláč z troch ingrediencií. Marshmallow kúpené v obchode sa môžu skryť

Tento koláč sa v našej rodine traduje už po generácie. Pamätám si, že mi ho vždy robila moja prababička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Hit na grile? Nie mäso! Toto ovocie si ukradne srdcia s klobásou a bravčovou krkovičkou

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/IgossGross). Keď sa blíži grilovacia sezóna, oplatí sa osviežiť známe recepty alebo vyskúšať niečo nové, napríklad grilovaný banán. Toto…

Toto mäso bude najlepšie na grilovanie. S tipom od môjho otca potešíte vašich hostí

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Bralnina). Čo grilovať? Je dôležité vždy si vybrať správne mäso a vedieť, ako ho správne pripraviť, aby ste…

Chcete pripraviť najlepší vývar na svete? Pridajte doň toto a každý si bude pýtať dupľu

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Chcete sa naučiť pripraviť najlepší vývar na svete? Či už sa považujete za dobrého kuchára, alebo s varením…

Tento šalát mizne z tanierov rýchlejšie ako bravčová krkovička. Dokonale dopĺňa chuť grilovaných jedál

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga Mazo). Aký je najlepší šalát ku grilovaným jedlám? Prekvapte svojich hostí zaujímavou kombináciou. Hoďte ho na gril, potom…

Nič sa ku grilovanému mäsu nehodí tak ako táto omáčka. Prísady nájdete na lúke

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Martina Unbehauen). Dokonca aj dokonale pripravené mäso môže stratiť všetku svoju chuť a vôňu, ak sa podáva s nie…

Auto Trendy

Autá na celý život: Tieto značky vás nikdy nesklamú

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Chcete vozidlo, ktoré vás bude sprevádzať desaťročia? Skúsení mechanici odhalili, ktorým značkám môžete dôverovať aj po rokoch používania.

Dacia na vrchole: Nové auto každých 55 sekúnd, rumunský zázrak prepisuje históriu

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Kedysi podceňovaná značka dnes valcuje európsky trh. Výrobný závod v Mioveni dosiahol magický míľnik 8 miliónov vyrobených áut a tempo výroby sa stále zrýchľuje. Čím…

Japonský dravec v novom šate prekvapí každého motoristu

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Obľúbené SUV značky Mazda sa chystá na svoju tretiu generáciu, ktorá vstúpi na trh v polovici budúceho roka. Nová CX-5 2026 prinesie nie len modernejší…

Chystá BMW prekvapenie? Neubauer hovorí o aute z vašich snov

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká automobilka naznačuje príchod výnimočného modelu, ktorý by mohol byť duchovným nástupcom legendárneho BMW M1. Fanúšikovia značky sa majú na čo tešiť.

Novinka na štyroch kolesách: Xiaomi SC01 spája výkon a dostupnosť

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky technologický gigant sa nebojí preraziť na automobilovom trhu s revolučným konceptom - malým, no výkonným elektrickým športiakom, ktorý rozhodne rozvíri vody medzi motoristickými nadšencami.

Dotkni sa neba: Objavte tajomstvá najvyššieho mrakodrapu Burj Khalifa

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že stojíte na streche budovy vysokej ako 5 Kamzíkov na sebe. Alebo že sa vyvážate výťahom rýchlosťou formuly 1, aby ste sa dostali…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov