Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Do zmesi pridám jednu prísadu. Tvarohový koláč nikdy nespadne. Vyjde nadýchaný ako z cukrárne

22.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina). Veľká noc je už za rohom a tradičný tvarohový koláč nesmie chýbať na sviatočnom stole. Niekedy sa však stáva, že keď koláč...

22.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).

Veľká noc je už za rohom a tradičný tvarohový koláč nesmie chýbať na sviatočnom stole. Niekedy sa však stáva, že keď koláč vyberiete z rúry, celý spadne a nevyzerá vábne. Ukázalo sa, že existuje spôsob, ako to obísť.

Čo robiť, aby cheesecake nespadol?
Foto: shutterstock/Oksana Mizina

Veľkonočný tvarohový koláč je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa dostávajú na sviatočný stôl. Jeho príprava však nie je taká jednoduchá, ako by sa mohlo zdať. Predtým, ako nakrájame prvý plátok, často uvažujeme, či sa koláč nerozpadne. Ak chcete, aby bol mäkký a nerozpadával sa, stačí doň pridať jednu prísadu.

Ako sa robí krehké cesto? Recept je veľmi jednoduchý

Skôr ako si však pripravíme syrovú zmes, pustíme sa do prípravy krehkého základu. Na to potrebujeme:

  • 140 g pšeničnej múky,
  • 2 žĺtky,
  • 20 g práškového cukru,
  • 70 g studeného masla,
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva.

Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a upevnite okraj. Potom prejdeme k príprave cesta. Do misky dáme múku, práškový cukor a prášok do pečiva a pridáme maslo a žĺtky. Vymiesime hladké cesto a dáme ho na 30 minút do chladničky. Po uplynutí tohto času ho rozotrieme na dno formy, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov 10 – 15 minút.

Čo môžete urobiť, aby váš tvarohový koláč nespadol? S touto prísadou bude ľahký ako nikdy predtým

Ak chcete zabrániť tomu, aby váš tvarohový koláč spadol, stačí pridať šľahačku.
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek

Ak chcete zabrániť tomu, aby váš tvarohový koláč spadol, stačí pridať šľahačku. Toto je tajná prísada, vďaka ktorej bude nadýchaný a rozhodne nebude po vytiahnutí z rúry spadnutý. Na prípravu zmesi potrebujeme:

  • 1 kg trikrát mletého tvarohu,
  • 180 g práškového cukru,
  • 400 ml 30 % smotany na šľahanie,
  • 3 lyžičky vanilkového cukru,
  • 180 g masla,
  • 7 veľkých vajec,
  • 40 g vanilkového pudingu,
  • 10 g kukuričného škrobu,
  • 30 ml mlieka,
  • voliteľne: citrónová kôra, sultánky, mandľové lupienky.

Začnite oddelením žĺtkov od bielkov. Žĺtky utrite so 100 g práškového cukru, pridajte tvaroh a puding a premiešajte. V inej miske vyšľahajte bielky so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom, potom obe zmesi pomaly spojte a premiešajte. Nakoniec pridajte smotanu vyšľahanú do tuhej peny. Celú zmes vylejte na upečený spodok. Pečieme 20 – 25 minút pri teplote 160 stupňov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Malinový oblak odchádza. Túto Veľkú noc budem svojim hosťom ponúkať verziu s pistáciami

Piškótový koláč s kefírom. Piškóta nebola ešte nikdy taká nadýchaná


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vezmi z kuchyne a hoď do bazéna: Voda zostane krištáľovo čistá celé týždne!

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Zabudnite na drahú bazénovú chémiu! Tento jednoduchý trik z kuchyne premení váš kalný bazén na dokonalý oázový raj…

Takto ochladíte byt bez klimatizácie. Stačí voda a trochu soli

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Neoddeliteľnou súčasťou leta sú horúčavy. Často bývajú nepríjemné, najmä keď sme v byte, ktorý sa rýchlo zahrieva a…

Marináda na bravčovú panenku podľa môjho starého otca. Je dokonale šťavnatá, jemná a rozplýva sa na jazyku.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksenija Toyechkina). Ak hľadáte inšpiráciu na chutný obed alebo večeru, potom je marináda na bravčovú panenku od môjho starého…

Šesť večerných zvykov, ktoré vám môžu ukradnúť pamäť

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia Klenova). Odborníci varujú: To, čo robíte pred spaním, môže zvýšiť riziko Alzheimerovej choroby. Prekvapí vás, ktoré bežné potraviny…

Mesačný kvet, ktorý lieči. V noci rozkvitá, cez deň pomáha telu

2.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Federico Acosta). Zlaté kvety rozkvitajúce večer, príjemná vôňa a nenáročná starostlivosť – to všetko ponúka pupalka. Táto rastlina…

Auto Trendy

Dohoda medzi Veľkou Britániou a USA: Čo to znamená pre automobilový priemysel?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Britské autá vyvážané do Spojených štátov už nebudú zaťažené 25 % clom. Od 30. júna platí nová dohoda medzi oboma krajinami, ktorá znižuje túto sadzbu…

CB rádiá: Má ešte zmysel ich používať v osobných autách?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - CB rádiá zažili v minulosti veľký boom, najmä v 90. rokoch a na začiatku 21. storočia. Vtedy boli neodmysliteľnou súčasťou výbavy mnohých áut. Dnes ich…

Nissan v problémoch: Odkladá platby dodávateľom, aby získal čas

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Japonský automobilový gigant Nissan sa ocitol v zložitej finančnej situácii. Spoločnosť sa snaží zlepšiť svoju hotovostnú situáciu, no spôsob, akým to robí, môže vyvolávať kontroverzie.…

Zips: Prečo by ste mali využívať oba pruhy až po miesto zúženia?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Stalo sa vám už, že ste trpezlivo čakali v dlhom rade pred zúžením cesty, zatiaľ čo iné autá predbiehali v prázdnom pruhu? Tento pohľad dokáže…

Mitsubishi Grandis: Nové SUV pre Európu

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi pokračuje vo svojej stratégii pre európsky trh, ktorá zahŕňa spoluprácu s Renaultom. Po modeloch Colt a ASX, ktoré vychádzajú z Renault Clio a Captur,…

Prečo sa v elektromobiloch robí ľuďom nevoľno? Vedci odhalili prekvapivé dôvody

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nové vedecké štúdie odhalili, prečo sa mnohým ľuďom v elektromobiloch robí viac nevoľno ako v klasických autách so spaľovacím motorom. Hlavným vinníkom je rekuperačné brzdenie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov