22.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait).
Ako pripraviť rovnomernú, nadýchanú a vlhkú piškótu? Použite tento recept! Kefírová piškóta vyjde dokonale nadýchaná. Takto vyrobená, nevyžaduje namáčanie v punči. Bude to vynikajúci základ pre koláče a torty.
Piškótové cesto je nenahraditeľným základom mnohých koláčov. Na dosiahnutie dokonalej konzistencie – jemnej, ale nie príliš suchej a nadýchanej ako obláčik – vám odporúčame použiť osvedčený postup, ktorý si odovzdávajú gazdinky a cukrárky medzi sebou. Neváhajte a vyskúšajte!
Piškóta s kefírom. Dokonale nadýchaná. Neoľutujete
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 220 g cukru
- 2 lyžičky cukru s pravou vanilkou
- 330 ml kefíru
- 160 g pšeničnej múky, typ 450
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 170 g krupice
Okrem toho:
- 120 ml mlieka
Potrebné kuchynské náradie:
- forma na tortu s priemerom 26 cm,
- mixér.
Spôsob prípravy:
- Vajíčka rozbijeme do misky. Vyšľahajte ich mixérom do nadýchanej konzistencie. Počas miešania postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor.
- Do nadýchanej vaječnej zmesi pridajte kefír. Prísady spolu premiešajte.
- Do mokrých prísad postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a krupicu. Prísady miešajte, kým sa nespoja. Hotové kefírové piškótové cesto odložíme asi na 30 minút (aby krupica napučala).
- Dno tortovej formy s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180 stupňov (horný a dolný ohrev). Piškótové cesto nalejte do formy.
- Kefírovú piškótu pečte 45 minút (ak pichnete do cesta špadľu, tak kým nie je suchá).
- Upečený piškótový koláč vyberte z rúry a popichajte špajdľou alebo špajdľovou tyčinkou. Vrch potrieme mliekom. Namočenú piškótu vráťte do teplej rúry asi na 10 minút.
- Hotový piškótový koláč vyberte z rúry a odložte ho úplne vychladnúť. Pomocou noža odrežte okraje od formy. Odstráňte okraj tortovej formy.
- Kefírový piškótový koláč natrite obľúbeným krémom.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Raz ich zjete a už na ne nikdy nezabudnete. Tieto koláče si zaslúžia zlatú medailu
Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii