Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Malinový oblak odchádza. Túto Veľkú noc budem svojim hosťom ponúkať verziu s pistáciami

21.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/danhusseyphoto). Krémová pistáciová pasta plná chuti je ingrediencia, ktorú kuchári a cukrári nazývajú „zelené zlato“. Prekvapuje svojou chuťou a je tiež pokladnicou antioxidantov, vápnika,...

21.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/danhusseyphoto).

Krémová pistáciová pasta plná chuti je ingrediencia, ktorú kuchári a cukrári nazývajú „zelené zlato“. Prekvapuje svojou chuťou a je tiež pokladnicou antioxidantov, vápnika, železa, horčíka, fosforu alebo zinku. Vďaka svojej hodvábnej štruktúre a mierne horkej chuti sa dá úspešne použiť do slaných jedál aj dezertov. Dokonalým príkladom, ktorý využíva túto vzácnu raritu, je pistáciový oblak, koláč, ktorý si získa srdcia hostí na tohtoročnú Veľkú noc. Ako ho pripraviť krok za krokom? Neotáľajte a pozrite si ho práve teraz.

Ako pripraviť pistáciový oblak z bezé?
Foto: shutterstock/danhusseyphoto

Ako pripraviť pistáciový oblak z bezé?

Krehký korpus pre pistáciový oblak

Ingrediencie na krehký korpus:

  • 90 g pšeničnej múky
  • 1/3 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g vychladeného masla
  • 2 studené žĺtky

Príprava krehkého korpusu:

  1. Pšeničnú múku, prášok do pečiva a práškový cukor preosejte do veľkej misy alebo priamo na dosku na vaľkanie. K suchým prísadám pridajte nakrájané maslo a žĺtky.
  2. Celú zmes vymiesime na hladké a jednotné cesto. Ak je konzistencia príliš sypká, navlhčite si ruky studenou vodou a vráťte sa k mieseniu.
  3. Z cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do priesvitnej fólie a na jednu hodinu ju dajte vychladiť do chladničky.
  4. Potom vyložte formu na pečenie s priemerom 21 cm papierom na pečenie, vyložte cestom a opäť ho nechajte chladiť v chladničke asi 30 minút.
  5. Dno cesta popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 – 20 minút. Potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

Nadýchané bezé

Ingrediencie na bezé:

  • 2 bielky izbovej teploty
  • 100 g jemného bieleho cukru
  • 1,5 lyžičky zemiakového škrobu
  • 30 g olúpaných pistácií
  • štipka soli

Príprava bezé:

  1. Začneme vystrihnutím listu papiera na pečenie, na ktorý nakreslíme kruh s priemerom o niečo menším, ako má forma na krehké cesto.
  2. Papier na pečenie položíme na plech a prejdeme k príprave bezé.
  3. Bielka vložíme do misy, pridáme štipku soli a mixérom šľaháme, kým nie sú tuhé. Až potom môžeme po lyžičkách pridávať cukor.
  4. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nie je tuhá a lesklá.
  5. Na samom konci pridáme zemiakový škrob a opäť miešame, kým sa ingrediencie nespoja. Vzniknutú zmes nalejeme do nakresleného kruhu.
  6. Plech vložte do rúry vyhriatej na 140 °C a pečte 30 minút. Po tomto čase znížte teplotu na 120 °C a pečte ďalších 45 minút.
  7. V polovici pečenia posypte vrch bezé nadrobno nasekanými pistáciami. Po uplynutí poslednej minúty vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte bezé úplne vychladnúť.

Pistáciový krém krok za krokom

Pistáciový krém sa ľahko pripraví z olúpaných pistácii.
Foto: pixabay/Alexas_Fotos

Ingrediencie na pistáciový krém:

  • 400 g nesolených pistácií v škrupine alebo 200 g olúpaných pistácií
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 250 g vychladeného syra mascarpone

Príprava pistáciového krému:

  1. Ak sme si vybrali pistácie v škrupine, začneme ich lúpaním. Očistené ich vložíme do mixéra a začneme mixovať.
  2. Dobre rozmixované pistácie by mali pripomínať husté a krémové maslo. Ďalším krokom je vyšľahanie mascarpone.
  3. Presuňte syr do čistej misy a siahnite po nadstavci na šľahanie bielkov. Keď dosiahne správnu konzistenciu, pridáme pistáciové maslo a práškový cukor.
  4. Keď sú všetky ingrediencie zmiešané, hotový krém natrieme na vychladnutý základ torty.

Šľahanie smotanového krému a zostavovanie torty

Ingrediencie na krém:

  • 250 ml vychladenej 36% smotany
  • 150 g vychladeného syra mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 200 g džemu z lesného ovocia

Zostavenie torty:

  1. Všetky prísady dajte do misy a pomocou nadstavca na šľahanie vaječných bielkov vyšľahajte na tuhý krém.
  2. Na pistáciovú vrstvu natrite džem z lesného ovocia a navrch čerstvo pripravený smotanový krém.
  3. Celé to ozdobíme úplne vychladnutým bezé a pistáciový oblak vložíme do chladničky. Najlepšie je nechať ho v chlade cez noc.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takýto veľkonočný koláč nekúpite v žiadnej cukrárni. Spojím vrstvy a stane sa sladké kúzlo

Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Toto je najrýchlejšie riešenie na popraskané päty. V lekárni miniete 2 eura. Stres bude len spomienkou

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/OlPhotoV). Ako rýchlo získať hladké nohy? Prostriedok nájdete v lekárni a stojí len asi 2 eura. Pravidelne ich natierajte…

Tento jednoduchý krémeš je moje eso v rukáve. Robím ho vždy, keď očakávam hostí

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Krémeš je jedným z najsofistikovanejších dezertov. Jedenie lahodného lístkového cesta obloženého zamatovým krémom sa vždy končí dodatočnou…

Tieto vafle chutia lepšie ako klasické. Robím ich s lacnou zeleninou a podávam ich s jarnými prísadami

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova). Klasické sladké vafle pozná asi každý, ale nie každý ich skúsil pripraviť trochu iným spôsobom. Náš recept…

Zosadili trblietky a púdre, lepšie ako ombré manikúra. Fenomén spočíva v nedbanlivosti. Rozlejte a vezmite štetec

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Lishchuk). Rozliaty atrament je nočnou morou každého študenta. V niektorých prípadoch sa však môže hodiť, napr. ako inšpirácia…

Vyhadzujete citrónovú kôru? Robíte klasickú chybu. Ani neviete, o koľko prichádzate

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/sweet marshmallow). Vyhadzujete citrónovú kôru? Určite áno. Mnohí z nás to robia, kým nezistia, aké úžasné vlastnosti môže mať.…

Auto Trendy

Mierny náraz a káva vyliata na čalúnenie? Žiadny problém. Zmiešam s vodou, pretriem a škvrna zmizne

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Ako odstrániť zaschnuté škvrny od kávy a čaju a čo škvrny na čalúnení? Ukázalo sa, že tieto problémy môžete vyriešiť jednoduchým trikom. Stačí siahnuť po…

Elon Musk chce prepustiť 14 000 ľudí a výplata 56 miliárd dolárov

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Elon Musk sa nevzdáva boja o svoju súdne napadnutú výplatu vo výške 56 miliárd dolárov. A robí tak v čase, keď Tesla znižuje stavy a…

Nový Opel Grandland 2024 prichádza s väčšími rozmermi a technológiami

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Opel Grandland prešiel v druhej generácii výraznou modernizáciou. Získal nový vzhľad, kompletne prepracovaný interiér a po prvýkrát sa ponúka aj s elektrickým pohonom vďaka prechodu…

Elektromobily stoja na parkoviskách a práši sa na ne. Skončil sa ich čas?

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Sú elektromobily budúcnosťou? Možno pochybovať o tom, že na predmestiach čínskych miest sú skutočné cintoríny týchto vozidiel. Ukazuje sa, že mnohé modely nemajú ani päť…

Nové autá sa masívne kazia? Servisné kampane

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Európska komisia zverejnila najnovšiu správu o systéme včasného varovania EÚ pred nebezpečnými výrobkami "Safety Gate". V dokumente sa uvádza, že minulý rok krajiny zapojené do…

Máte už dosť pískajúcich stieračov?

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Každý sa už niekedy stretol s nepríjemným pískaním stieračov, najmä počas zamračeného a daždivého dňa. Dodržaním niekoľkých jednoduchých krokov však môžete tento problém vyriešiť a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov