28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Nové zemiaky grilované na panvici sú skvelým nápadom na chutnú prílohu k pečenému mäsu. Môžete ich podávať aj s kyslým mliekom alebo kefírom, budú chutiť senzačne! Na zemiaky použite korenie, ktoré máte najradšej, okrem nami navrhnutých korenín siahnite napríklad po rozmaríne, koriandri alebo rasci.
Ingrediencie:
- 1 kg nových zemiakov
- 50 g masla
Korenie:
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky korenia
- 1/3 čajovej lyžičky feferónky
Okrem toho:
- ½ zväzku pažítky
Príprava – krok za krokom:
- Pažítku nakrájajte nadrobno.
- Zmiešajte všetky koreniny.
- Zemiaky umyte pod tečúcou vodou, odstráňte zeminu a vyrežte nejedlé časti, potom ich osušte.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu so štipkou soli. Keď začne vrieť, vyklopte zemiaky a varte 8 až 10 minút.
- Vodu nechajte odkvapkať. Do hrnca so zemiakmi pridajte maslo a korenie. Prikryte pokrievkou a všetko intenzívne miešajte.
- Pripravené zemiaky položte na predhriatu grilovaciu panvicu. Smažte 10-15 minút, kým nezhnednú. Z času na čas panvicou pohnite.
- Hotové zemiaky preložte do keramickej misy a posypte nasekanou pažítkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Belgické hranolky sa líšia od tradičných. Zistite, prečo ich gurmáni tak milujú
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov. Stratia svoje najcennejšie vlastnosti