Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Grilované nové zemiaky. Jednoduché, rýchle a chutné

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Nové zemiaky grilované na panvici sú skvelým nápadom na chutnú prílohu k pečenému mäsu. Môžete ich podávať aj s kyslým mliekom alebo...

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).

Nové zemiaky grilované na panvici sú skvelým nápadom na chutnú prílohu k pečenému mäsu. Môžete ich podávať aj s kyslým mliekom alebo kefírom, budú chutiť senzačne! Na zemiaky použite korenie, ktoré máte najradšej, okrem nami navrhnutých korenín siahnite napríklad po rozmaríne, koriandri alebo rasci.

Grilované nové zemiaky
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Ingrediencie:

  • 1 kg nových zemiakov
  • 50 g masla


Korenie:

  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia
  • 1/3 čajovej lyžičky feferónky


Okrem toho:

  • ½ zväzku pažítky
Pred grilovaním zemiaky varte 8 až 10 minút v osolenej vode
Foto: shutterstock/dashtik

Príprava – krok za krokom:

  1. Pažítku nakrájajte nadrobno.
  2. Zmiešajte všetky koreniny.
  3. Zemiaky umyte pod tečúcou vodou, odstráňte zeminu a vyrežte nejedlé časti, potom ich osušte.
  4. Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu so štipkou soli. Keď začne vrieť, vyklopte zemiaky a varte 8 až 10 minút.
  5. Vodu nechajte odkvapkať. Do hrnca so zemiakmi pridajte maslo a korenie. Prikryte pokrievkou a všetko intenzívne miešajte.
  6. Pripravené zemiaky položte na predhriatu grilovaciu panvicu. Smažte 10-15 minút, kým nezhnednú. Z času na čas panvicou pohnite.
  7. Hotové zemiaky preložte do keramickej misy a posypte nasekanou pažítkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Belgické hranolky sa líšia od tradičných. Zistite, prečo ich gurmáni tak milujú

Najčastejšia chyba pri varení zemiakov. Stratia svoje najcennejšie vlastnosti


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Auto Trendy

Hrozivá zrážka nad Bieloruskom: Ruský Mi-24 skončil po zrážke s elektrickým vedením v troskách

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na povrch sa dostali zábery, ktoré zachytávajú tragický okamih - ruský bojový vrtuľník Mi-24 sa zrútil k zemi po zrážke s elektrickým vedením pri diaľnici…

Svetové elektrické auto roka 2025

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai Inster, kompaktné SUV s dojazdom až 355 km, si získal nielen srdcia zákazníkov, ale aj odbornú porotu prestížnej ankety World Car Awards. Tento malý,…

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov