Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amai.bakes). Hoci nie som fanúšikom sladkostí, koláč čierny les jem pomerne často. Pre môjho manžela je to chuť detstva, takže aspoň raz týždenne mi...

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amai.bakes).

Hoci nie som fanúšikom sladkostí, koláč čierny les jem pomerne často. Pre môjho manžela je to chuť detstva, takže aspoň raz týždenne mi tento koláč podáva ako dezert. Musím priznať, že hoci ma ním trochu „trápi“, veľmi si na ňom pochutnávam a jem ho nielen preto, aby som mu urobila radosť.

Čierny les je kultový koláč
Foto: shutterstock/amai.bakes

Čierny les je kultový koláč, hoci si nepamätám, že by ho moja mama pripravovala. Naopak, u mojej babičky musel byť po každej večeri na stole ako súčasť dezertu. Na dlhý čas som naň zabudla. Môj manžel si však naň spomenul celkom nedávno a teraz ho robí každú nedeľu.

Koláč čierny les – recept. V mojom dome nie je žiadna nedeľa bez koláča

Ingrediencie na piškótové cesto:

  • 5 vajec,
  • štipka soli,
  • 40 g masla,
  • 1/2 šálky pšeničnej múky,
  • 6 lyžíc kakaa,
  • 1 šálka cukru.


Ingrediencie na čokoládovú hmotu:

  • 100 g horkej čokolády,
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 500 ml 33% smotany,
  • 300 g mascarpone.


Ingrediencie na krémovú hmotu:

  • 500 ml 33 % smotany,
  • 400 g mascarpone,
  • 6 lyžíc práškového cukru.


Ďalšie prísady:

  • višne v sirupe (voliteľné).
Čierny les – postup prípravy nie je zložitý a výsledok bude naozaj šialený
Foto: shutterstock/Nathan mamico


Ako pripraviť koláč „čierny les“? Príprava krok za krokom


Ak už máte všetky prísady, môžete sa pustiť do práce. Postup prípravy nie je zložitý a zaručujem, že výsledok bude naozaj šialený.


Spôsob prípravy:

  1. Bielka vyšľahajte so štipkou soli. Potom prisypte cukor a postupne pridávajte žĺtky. Pridáme múku, kakao a rozpustené maslo.
  2. Prísady spolu premiešajte a nalejte do formy na pečenie. Pečieme 40 minút pri teplote 170 °C.
  3. Zmiešajte ingrediencie: 33 % smotanu, syr mascarpone, práškový cukor a rozpustenú, ale vychladnutú čokoládu.
  4. Vychladnutý piškótový koláč rozdelíme na dve časti. Na jednu z nich natrieme prvú vrstvu čokoládovej zmesi a višne v sirupe. Pridáme druhú vrstvu zmesi a piškót. Vložte do chladničky.
  5. Na vrch dáme zmes smotany, syra mascarpone a práškového cukru a ozdobíme višňami. Vložte do chladničky na niekoľko hodín. Podávajte vychladený, pretože takto chutí najlepšie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Je to najlepší chlieb ku grilovaným jedlám. Upečie ho aj začiatočník

28.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ekaterina Milovidova). Jarná sezóna sa začína naplno, a to znamená, že budete tráviť viac času vonku. Milovníci grilovania sa…

Tajomstvo japonskej kuchyne, ktoré musíte poznať – tu je pasta kuro neri goma

28.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/InkheartX). Ak ste doteraz používali len arašidové maslo, je čas vyskúšať niečo nové. Kuro neri goma alebo japonská sezamová…

Nemáte nápad na zajtrajšie raňajky? Tieto rýchle a lacné lievance si získajú srdcia celej rodiny.

27.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mosiahina Yulia). Ráno býva ťažké, najmä keď vám chýbajú nápady na rýchle a sýte jedlo pre celú rodinu. V…

Zabudnite na suché grilované mäso. Tento recept na marinádu na bravčovú krkovičku je zlatý.

26.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Metamore Studio). Neexistuje lepšia kombinácia ako grilovanie a bravčová krkovička. Správne vybrané a upečené mäso sa dokonale hodí k…

Na Cypre ho jedia pravidelne. Na Slovensku ho kupujeme len zriedka, hoci je veľmi zdravý

26.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julie208). Májová grilovacia sezóna sa nezadržateľne blíži. Na gril sa oplatí hodiť nielen klobásu alebo krkovičku, ale aj istý…

Auto Trendy

Nová éra predaja áut alebo ďalší marketingový výstrel do tmy?

29.4.2025 Redakcia Auto trendy - Máte pocit, že vás pri kúpe auta predajca až príliš presviedča? Čo ak by vás namiesto neho vítal usmievavý robot, ktorý by vám odprezentoval auto…

Najväčší lodný gigant na svete: BYD prináša revolúciu v preprave áut

29.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky gigant BYD opäť šokuje svet! Predstavili najväčší transportér áut na svete – BYD Shenzhen, ktorý dokáže prepraviť neuveriteľných 9200 vozidiel naraz. Tento kolos s…

Tajomstvá moderných áut: Mechanici odhaľujú skryté náklady, o ktorých sa nehovorí

29.4.2025 Redakcia Auto trendy - Moderné autá nám sľubujú komfort, bezpečnosť a bezproblémové používanie, no realita môže byť iná. Mechanici odhaľujú, že za technologickými vychytávkami sa skrývajú náklady, o ktorých…

Jeden model zarobí toľko, čo 7 áut Porsche!

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari, značka spájaná s luxusom, rýchlosťou a prestížou, opäť potvrdzuje svoje postavenie lídra. Zatiaľ čo iné automobilky bojujú s rastúcimi nákladmi a výzvami elektrifikácie, ikonický…

Socialistický kombajn, ktorý zahanbil Západ: Predbehol svet o 15 rokov. Prečo sa nedostal do výroby?

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj, ktorý mohol zmeniť tvár svetového poľnohospodárstva a vyniesť Československo na technologický vrchol. V roku 1968, keď väčšina sveta ešte len snívala o…

Prasknuté okno na aute: Koľko vás bude stáť oprava a ako ušetriť stovky eur?

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Stojíte pri svojom aute a neveríte vlastným očiam – na čelnom skle sa tiahne prasklina ako blesk z jasného neba. Či už za to môže…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov