Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

V detstve bol nočnou morou. Keby nám ho niekto takto naservíroval, jedli by sme ako blázni

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah). Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a...

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah).

Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a aj chuť bola často veľmi nežiaduca. Spôsob podávania mal pravdepodobne veľký vplyv na to, že pre mnohých z nás sa ružičkový kel stal nočnou morou, a možno ho niektorí ľudia nemajú radi ani v dospelosti. Niečo nám však hovorí, že keby sme ho dostali v podobe, akú vám tu chceme ukázať, jedli by sme ho, až by nám šiel z uší.

Ružičkový kel úplne inak.
Foto: shutterstock/Katinkah

Ružičkový kel, špenát, brokolica, mliečna polievka. Keď sme boli deti, bola to predovšetkým táto zelenina a jedlá, ktoré nás nútili vstať od stola a utekať čo najďalej. Boli všelijaké veci, ktoré nám nesedeli, niekedy stačila samotná vôňa, aby nás to odradilo od ochutnania (kto vie, možno by to bolo chutné?), niekedy to bol rozmočený vzhľad (to platilo najmä pre špenát, hoci mliečna polievka tiež nie je obzvlášť estetická), niekedy nám jednoducho niečo nechutilo.

Ružičkový kel je moja nočná mora z detstva. Keby mi ho niekto naservíroval v tejto podobe, možno by som zmenila názor

Niektoré z našich kulinárskych nočných môr z detstva sú tak hlboko zakorenené, že aj v dospelosti pri pohľade na tieto potraviny alebo výrobky odvraciame zrak. Ja sa napríklad stále nemôžem presvedčiť o ružičkovom keli. Zdá sa mi však, že keby mi ho niekto naservíroval v podobe, ktorú vám tu chceme predstaviť, zmenila by som názor. Už len pri pohľade na video mám chuť tieto recepty otestovať a konečne sa prekonať. Kto vie, možno prišla chvíľa, aby som túto zeleninu ochutnala?

Objasnime si teda, čo je to za formu. Ide o čipsy z ružičkového kelu. Môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov, sú jednoduché, vyzerajú lákavo a dodajú ružičkovému kelu chrumkavosť. Ako ich pripravíte? Hodíme vám dva veľmi rýchle recepty, ktoré nám padli do oka.

Recepty na čipsy z ružičkového kelu. Chrumkavé, jednoduché a expresné

Prvý recept, na ktorý sme narazili, je od Stelly Drivas, ktorá vedie blog a profily na sociálnych sieťach pod názvom hungry happens. Jej recept obsahuje len dve základné ingrediencie a niekoľko doplnkov, ktoré zvýraznia chuť chipsov.

Ingrediencie:

  • približne 650 g ružičkového kelu,
  • 200 g nasekaného alebo nastrúhaného parmezánu,
  • lyžica olivového oleja,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • granulovaný cesnak podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Ružičkový kel prekrojte na polovicu. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Posypte nahrubo nastrúhaným parmezánom. Na syr položte plátky zeleniny plochou stranou nadol. Mali by byť blízko pri sebe, ale nie priamo vedľa seba. Každú z nich potrite trochou olivového oleja a posypte soľou, korením a granulovaným cesnakom. Pečte približne 15-18 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Syr by mal získať zlatohnedú farbu. Keď občerstvenie vychladne, nalámte ho na menšie kúsky a máte pripravené čipsy z ružičkového kelu.

Druhý recept je ešte jednoduchší a vyžaduje ešte menej prísad. Našli sme ho na TikToku, ktorý je síce často plný takzvaného koncového internetového obsahu, ale môže byť aj inšpiratívny. Napríklad z kulinárskeho hľadiska. Recept na bruselské lupienky, ktorý tu chceme ukázať, pochádza z účtu ballehurns, ktorý je plný kuchynskej inšpirácie.

Ingrediencie:

  • tucet ružičkového kelu,
  • olivový olej,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Odstráňte tvrdšie spodky a ošúpte ružičkový kel z listov. Stred si nechajte, môže sa variť samostatne, zatiaľ čo listy sa vložia do misky. Zalejte ich olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Ochutenú zeleninu položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Po upečení opatrne preložte lupienky ružičkového kelu do misky. Mali by byť chrumkavé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dvanásť „križiakov“ proti rakovine. Na zozname: kapusta, brokolica a ružičkový kel

Nič nepodporuje imunitu lepšie ako ony. Jedzte ich párkrát týždenne a zabudnete na prechladnutie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Povinná vec na víkend. Koláč s potopeným pokladom poteší celú rodinu

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika). Koláč cez víkend je v mnohých domácnostiach nevyhnutnosťou. Nedeľné rodinné večere sa veľmi často končia sladkou bodkou. Ak…

Toto je tajomstvo zdravia a krásy Grékov. Jedia ho takmer každý deň

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoSGH). Grécky jogurt je v poslednom čase čoraz populárnejší. Tento krémový výrobok s kyslou chuťou jedia Gréci takmer denne,…

V akom momente solíte vodu na ryžu alebo cestoviny? Väčšina ľudí robí chybu a ničí si hrnce

13.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/larisa Stefanjuk). Pri varení ryže alebo cestovín pridávame soľ automaticky, bez toho, aby sme sa zamysleli nad tým, ako…

Mlieko v palacinkách som nahradila inou surovinou. Nečakala som, že budú také zamatové

13.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello). Každý robí palacinky po svojom. Mnohí ani nepoužívajú konkrétny recept, ale robia ich len od oka, ako sa…

Nielen uhorky. Aj táto zelenina a ovocie sa dajú nakladať

13.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sentelia). Jeseň je rušným obdobím na prípravu zimných zásob a zaváranín. Obzvlášť obľúbené sú uhorky, ktoré sa v špajze…

Auto Trendy

Ktorá značka získala najvyššie hodnotenie v oblasti bezkľúčového zabezpečenia?

14.9.2024 Redakcia Auto trendy - Takmer všetky bezkľúčové systémy sa dajú ľahko prekonať, pretože len deväť percent z nich je primerane bezpečných.

Je dobré mať nohu na brzde, keď stojíte na semafore, alebo nie?

14.9.2024 Redakcia Auto trendy - Medzi vodičmi sa často viedol spor, či je lepšie držať nohu na brzde, keď stoja na semafore, alebo nie. Väčšinou sa stáva, že keď vodič…

Voyah Courage odhalená: Nový čínsky crossover strednej triedy s V2L

14.9.2024 Redakcia Auto trendy - Skupina Dongfeng Motor Corporation odhaľuje nové elektrické SUV strednej veľkosti Voyah Courage s množstvom palubných technológií a pomerne aerodynamickým dizajnom exteriéru.

Ako otestovať chybnú spojku. Čo sa stane, ak spojka zlyhá počas jazdy

14.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spojka je spotrebný diel automobilu, preto ju treba po určitom čase vymeniť. Tu sa dozviete, ako môžete otestovať chybnú spojku a čo sa stane, ak…

Pozrite si, ako Lando Norris jazdí na Silverstone v McLarene P1 postavené z Lega

14.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má viac ako 300 000 dielikov Technic, 768 motorov Lego a jedného nervózneho jazdca F1 za volantom.

Na Slovensku je intenzívny dážď, ktorý môže znamenať záplavy. Ako ochránite svoje auto?

14.9.2024 Redakcia Auto trendy - Predpovede počasia na nasledujúce dni sú veľmi znepokojujúce. Silný dážď spojený s janovskou tlakovou nížou „Boris“ by mohol priniesť záplavy alebo podmáčanie. Podľa meteorológov by…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov