Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

V detstve bol nočnou morou. Keby nám ho niekto takto naservíroval, jedli by sme ako blázni

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah). Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a...

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah).

Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a aj chuť bola často veľmi nežiaduca. Spôsob podávania mal pravdepodobne veľký vplyv na to, že pre mnohých z nás sa ružičkový kel stal nočnou morou, a možno ho niektorí ľudia nemajú radi ani v dospelosti. Niečo nám však hovorí, že keby sme ho dostali v podobe, akú vám tu chceme ukázať, jedli by sme ho, až by nám šiel z uší.

Ružičkový kel úplne inak.
Foto: shutterstock/Katinkah

Ružičkový kel, špenát, brokolica, mliečna polievka. Keď sme boli deti, bola to predovšetkým táto zelenina a jedlá, ktoré nás nútili vstať od stola a utekať čo najďalej. Boli všelijaké veci, ktoré nám nesedeli, niekedy stačila samotná vôňa, aby nás to odradilo od ochutnania (kto vie, možno by to bolo chutné?), niekedy to bol rozmočený vzhľad (to platilo najmä pre špenát, hoci mliečna polievka tiež nie je obzvlášť estetická), niekedy nám jednoducho niečo nechutilo.

Ružičkový kel je moja nočná mora z detstva. Keby mi ho niekto naservíroval v tejto podobe, možno by som zmenila názor

Niektoré z našich kulinárskych nočných môr z detstva sú tak hlboko zakorenené, že aj v dospelosti pri pohľade na tieto potraviny alebo výrobky odvraciame zrak. Ja sa napríklad stále nemôžem presvedčiť o ružičkovom keli. Zdá sa mi však, že keby mi ho niekto naservíroval v podobe, ktorú vám tu chceme predstaviť, zmenila by som názor. Už len pri pohľade na video mám chuť tieto recepty otestovať a konečne sa prekonať. Kto vie, možno prišla chvíľa, aby som túto zeleninu ochutnala?

Objasnime si teda, čo je to za formu. Ide o čipsy z ružičkového kelu. Môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov, sú jednoduché, vyzerajú lákavo a dodajú ružičkovému kelu chrumkavosť. Ako ich pripravíte? Hodíme vám dva veľmi rýchle recepty, ktoré nám padli do oka.

Recepty na čipsy z ružičkového kelu. Chrumkavé, jednoduché a expresné

Prvý recept, na ktorý sme narazili, je od Stelly Drivas, ktorá vedie blog a profily na sociálnych sieťach pod názvom hungry happens. Jej recept obsahuje len dve základné ingrediencie a niekoľko doplnkov, ktoré zvýraznia chuť chipsov.

Ingrediencie:

  • približne 650 g ružičkového kelu,
  • 200 g nasekaného alebo nastrúhaného parmezánu,
  • lyžica olivového oleja,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • granulovaný cesnak podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Ružičkový kel prekrojte na polovicu. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Posypte nahrubo nastrúhaným parmezánom. Na syr položte plátky zeleniny plochou stranou nadol. Mali by byť blízko pri sebe, ale nie priamo vedľa seba. Každú z nich potrite trochou olivového oleja a posypte soľou, korením a granulovaným cesnakom. Pečte približne 15-18 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Syr by mal získať zlatohnedú farbu. Keď občerstvenie vychladne, nalámte ho na menšie kúsky a máte pripravené čipsy z ružičkového kelu.

Druhý recept je ešte jednoduchší a vyžaduje ešte menej prísad. Našli sme ho na TikToku, ktorý je síce často plný takzvaného koncového internetového obsahu, ale môže byť aj inšpiratívny. Napríklad z kulinárskeho hľadiska. Recept na bruselské lupienky, ktorý tu chceme ukázať, pochádza z účtu ballehurns, ktorý je plný kuchynskej inšpirácie.

Ingrediencie:

  • tucet ružičkového kelu,
  • olivový olej,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Odstráňte tvrdšie spodky a ošúpte ružičkový kel z listov. Stred si nechajte, môže sa variť samostatne, zatiaľ čo listy sa vložia do misky. Zalejte ich olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Ochutenú zeleninu položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Po upečení opatrne preložte lupienky ružičkového kelu do misky. Mali by byť chrumkavé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dvanásť „križiakov“ proti rakovine. Na zozname: kapusta, brokolica a ružičkový kel

Nič nepodporuje imunitu lepšie ako ony. Jedzte ich párkrát týždenne a zabudnete na prechladnutie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Čo urobiť, aby boli zemiakové placky zvonka chrumkavé a vnútri mäkké? Tento krok je kľúčový

1.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ElenaVah). Zemiakové placky sú zdanlivo také jednoduché jedlo, ale nie vždy sa nám podarí pripraviť ich tak, ako by…

Rýchly chlieb, ktorý je najlepší na ráno. Táto prísada mu len pridáva na chuti

1.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rafal Olkis). Začať deň chutnými raňajkami je snom každého z nás. A čo keď k tomu pridáte čerstvo upečený…

Muffiny boli roky mojím strašiakom. Kým som nepridala ryžu

29.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek). Muffiny sú pravdepodobne jedným z najjednoduchších druhov pečiva. Stačí zmiešať niekoľko prísad, naliať ich do formičiek a…

Domáce nugetky ako z McDonaldu? Tajomstvo je ingrediencii

29.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33). Kto nemá rád nugetky? Milujú ich dospelí aj deti. Ale namiesto míňania peňazí za hotové výrobky si ich…

Zemiakové placky bez gramu múky a pridania vajíčka. Sú príjemne chrumkavé a rozplývajú sa v ústach

29.2.2024 Redakcia Víšeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker). Vôňa a chuť zlatistých hash browns je ideálna na lenivé raňajky aj skorú večeru. Britské zemiakové placky…

Auto Trendy

MG ukazuje, čo čínski výrobcovia urobia s Európou. Plánuje predať oveľa viac

2.3.2024 Redakcia Auto trendy - MG - čínsky výrobca v britskej podobe predal v minulom roku viac ako 230 000 automobilov. V roku 2024 ich plánuje predať oveľa viac. MG…

Únia opäť zamotá problematiku vodičských preukazov. Poslanci EP chcú zmeny

2.3.2024 Redakcia Auto trendy - Poslanci EP chcú zvýšiť bezpečnosť na európskych cestách. Na tento účel chcú zaviesť prísnejšie pravidlá týkajúce sa vodičských preukazov. V hlasovaní 28. februára hlasovali za…

Hračka Lamborghini drahšia ako skutočná nová Dacia

2.3.2024 Redakcia Auto trendy - Táto hračka je najnovším výtvorom odborníkov z profesionálnej modelárskej spoločnosti Amalgam. Do najmenších detailov reprodukovaná verzia Lamborghini Countach LP400 z roku 1974 vyzerá fenomenálne. Pôsobivá…

Dôležité zmeny vo vozidlách Dacia. Dôraz na bezpečnosť a vyšší komfort

2.3.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia oznámila modernizáciu modelov, ktoré budú v ponuke rumunskej značky ešte niekoľko rokov. Ide o modely Sandero, Sandero Stepway a Jogger. Tieto vozidlá budú teraz…

Auto nereaguje na diaľkové ovládanie? Oplatí sa poznať tento starý trik

2.3.2024 Redakcia Auto trendy - Dnes si väčšina z nás len ťažko vie predstaviť, že by sme sa vrátili k zamykaniu a otváraniu auta zasunutím kľúča do zámku. Možnosť urobiť…

Častá chyba vodičov. Neskôr plačú v servisoch

2.3.2024 Redakcia Auto trendy - Dlhodobá jazda na tzv. "výpary" môže viesť k vážnym problémom s motorom a palivovým systémom. Koľko môžete jazdiť na rezervu a čo by ste mali…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov