Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Domáca pizza s feferónkami ako z reštaurácie? Je to možné. Toto je najlepší recept na internete

30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV). Pizza je nepochybne jedným z najlepších jedál talianskej kuchyne. Slováci – deti aj dospelí – si ju obľúbili. Nemusíme však chodiť na...

30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV).

Pizza je nepochybne jedným z najlepších jedál talianskej kuchyne. Slováci – deti aj dospelí – si ju obľúbili. Nemusíme však chodiť na dovolenku do Talianska alebo do talianskej reštaurácie, pretože si ju môžeme ľahko pripraviť sami. Prinášame vám recept na feferónkovú pizzu, ktorá sa stane trvalou súčasťou vašej domácnosti.

Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV

Hlavným jedlom talianskej kuchyne je pizza. Mnohí z nás sa obávajú, že pizza pripravená doma nebude dokonalá, je to však takmer banálne. Poradíme vám, čo urobiť krok za krokom, aby pizza chutila ako v slnečnom Taliansku.

Domáca feferónková pizza. Ak zavriete oči a zahryznete si, prenesiete sa priamo do Talianska

Je dobré si uvedomiť, že základom dobrej pizze je dobré cesto. Dôležitú úlohu zohrávajú aj ingrediencie. Na túto pizzu nemôžeme zvoliť ani ten najhorší druh feferónky, pretože by sme pokazili celú chuť. Preto sa vybláznime a pridáme niekoľko €, aby bola chuť čo najlepšia.

Prísady na cesto:

  • 600 g pšeničnej múky typu 00,
  • 25 g čerstvého droždia,
  • 320 ml teplej vody,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • čajová lyžička soli,
  • čajová lyžička cukru.

Prílohy na pizzu:

  • viac ako 100 g čerstvých alebo konzervovaných paradajok,
  • 1 plochá lyžica olivového oleja,
  • 60 g strúhaného syra mozzarella,
  • 15 g plátkov salámy pepperoni,
  • korenie a bylinky: hrsť čerstvých lístkov bazalky, malý strúčik cesnaku, sušené oregano; soľ a korenie.

Ako pripraviť domácu pizzu, aby chutila ako v Taliansku? Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

  1. Rozšľahajte droždie s 1/3 šálky teplej vody, lyžicou múky a lyžičkou cukru. Kvások nechajte 15 minút na teplom mieste.
  2. Medzitým preosejeme múku cez sito, pridáme pripravený kvások z droždia, olivový olej a soľ. Všetky prísady spojte a potom pokračujte v intenzívnom miesení cesta. Musí byť pružné a nesmie sa lepiť na ruky.
  3. Pripravené cesto na našu pizzu prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň pol hodiny.
  4. To je ideálny čas na prípravu všetkých ingrediencií – potom bude uvoľnenie pizze oveľa rýchlejšie. Predhrejte tiež rúru na 230 stupňov.
  5. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime. Rozdeľte ho na dve rovnaké časti. Jednu prikryte utierkou a druhú roztiahnite do tvaru pizze – dbajte na to, aby cesto nebolo ani príliš hrubé, ani príliš tenké.
  6. Nakoniec na koláč jednoducho navrstvite zvyšné prísady. Pečte približne osem minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáca pizza, ktorou by nepohrdol žiadny rodený Talian. Jedným sústom sa dostanete pod Koloseum

Zdraviu nebezpečná časť pizze? Čo zistili odborníci?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Auto Trendy

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov