Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Takto upečený losos určite nebude suchý

15.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YARUNIV Studio). Losos je jednou z najobľúbenejších rýb, ktorá sa často objavuje na našich stoloch. Niekedy sa však pri jeho príprave dopustíme niekoľkých chýb,...

15.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YARUNIV Studio).

Losos je jednou z najobľúbenejších rýb, ktorá sa často objavuje na našich stoloch. Niekedy sa však pri jeho príprave dopustíme niekoľkých chýb, ktoré spôsobia, že ryba je suchá a málo chutná. Poradíme vám, ako upiecť dokonalého lososa v rúre a ako ho ochutiť, aby potešil celú rodinu.

Foto: shutterstock/YARUNIV Studio

Losos je ryba, ktorú sa oplatí jesť často, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny, ktoré zlepšujú fungovanie nervového a obehového systému. Je tiež bohatý na vitamíny skupiny B a vitamín D. Jeho príprava tak, aby bol nielen výživný, ale aj chutný, však nie je jednoduchá. Prečítajte si, ako upiecť lososa tak, aby bol vždy šťavnatý.

Aké je tajomstvo prípravy chutného lososa?

Ak chcete, aby bol losos v rúre dokonale pripravený, musíte venovať väčšiu pozornosť nákupom a vybrať si tie najkvalitnejšie ryby.

V obchodoch sú k dispozícii filé rôznych veľkostí aj ryby v celku. Pri výbere rýb sa riaďme vzhľadom. Ideálne je, ak má losos intenzívnu oranžovú farbu a je mierne lesklý. Zároveň by ryba mala byť klzká, ale nie lepkavá.

Keď lososa prinesiete domov, musíte ho dôkladne umyť a osušiť kuchynským papierom a potom ho nakrájať na menšie kúsky. Ďalším dôležitým krokom je dochutenie ryby. K lososovi sa najlepšie hodia tradičné koreniny, ako je soľ a korenie. Okrem toho môžeme použiť provensálske bylinky a lososa zaliať citrónovou šťavou a posypať kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Ako upiecť lososa, aby nebol suchý?

Na pečenie lososa sa musíme vybaviť alobalom, ktorý môžeme použiť dvoma spôsobmi. Ak chcete rybu pripraviť pod pokrievkou v rúre na pečenie, položte na dno misky kus alobalu a naň položte ochuteného lososa. Okrem toho naň položte plátok masla a plátok citróna. Celé to pečte 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Ďalšou možnosťou je rozdeliť alobal na niekoľko obdĺžnikových častí. Na každý položte ochutenú rybu s plátkom citróna a masla. Rybu opatrne zabaľte do alobalu a pečte v rúre 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Čomu sa vyhnúť pri pečení lososa?

Pri pečení si musíme dávať pozor aj na niekoľko ďalších vecí, aby sa nám losos nevysušil. Ak chceme, aby bola ryba šťavnatá, musíme v prvom rade kontrolovať čas pečenia. Teoreticky by bolo najuniverzálnejšie piecť 15-20 minút, ale majte na pamäti, že veľa závisí od toho, akú máte rúru. Preto je najlepšie skontrolovať stupeň prepečenia ryby po štvrťhodine, pretože inak by mohla vyjsť príliš suchá a prepečená.

Ďalšou častou chybou je, že pri pečení lososa otvoríte fóliu a rybu opäť poriadne nezabalíte. To spôsobí, že sa losos pod vplyvom tepla veľmi rýchlo vysuší.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo namiesto kapra na vianočný stôl? Tu sú najzdravšie druhy rýb

Odmietate kapra pre bahnitú chuť? Stačí len pár plátkov. Bude si oblizovať prsty


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Môžete sa stretnúť tisíckrát a netušiť, že ste si súdení

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacob Lund). Teória neviditeľnej nite, ktorá spája osudy ľudí, dobýja internet. Čo ak ste svoju spriaznenú dušu už stretli,…

Prebuďte svoj mozog: Jednoduché ranné triky pre lepšiu pamäť a koncentráciu

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pheelings media). Zabudnite na ďalšiu šálku kávy! Odborníci odhalili, že prvých 30 minút po prebudení rozhoduje o výkonnosti vášho…

Praskajúce steny a obkladačky: Kedy volať odborníka a kedy si poradiť sama

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Try_my_best). Objavili ste praskliny na stenách alebo obkladačkách? Nemusíte hneď panikáriť. Odhalíme vám skutočné príčiny a poradíme, kedy je…

Tajomstvo bohatých: Pravidlo 80/20, ktoré vám zmení život

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Just dance). Bohatí ľudia neriešia drahé hodinky či luxusné vily. Ich skutočné tajomstvo spočíva v niečom úplne inom. Odborník…

Ako ovplyvňuje popoludňajšia káva telo? Ujasnime si to raz a navždy

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dejan Dundjerski). Šálka ​​aromatickej kávy je každodenným rituálom pre milióny ľudí na celom svete. Nie každý si však uvedomuje,…

Auto Trendy

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov