Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému...

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému a krehkého lístkového cesta. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí vedieť, aké ingrediencie a pomery skombinovať, aby tento dezert chutil dokonale. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Krémeš – jednoduchý koláč z lístkového cesta a vanilkového krému.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Chrumkavé a chutné lístkové cesto preložené hladkým a jemným vanilkovým krémom je niečo, čo znie ako dokonalá kombinácia. Niet divu, že krémeš si už roky získava srdcia a stále sa s obľubou pripravuje. Navyše jeho príprava nie je náročná. Tu je recept, vďaka ktorému bude tento dezert vždy dokonalý.

Krémeš – aké je tajomstvo jeho chuti?

Krémeš je dezert, ktorý za svoju jedinečnú chuť vďačí dokonale chrumkavému lístkovému cestu v kombinácii s hladkým a jemným vanilkovým krémom.

  • Pri príprave krémešov sa oplatí staviť na kvalitné lístkové cesto a vybrať si cesto s vysokým obsahom masla. Práve vďaka maslu bude naše pečivo chrumkavé a krehké. Okrem toho prispeje k tomu, že sa vrstvy počas pečenia dokonale oddelia.
  • Veľmi dôležitá je aj príprava krému. V recepte, ktorý odporúčame nižšie, je základom vanilkový puding pozostávajúci zo žĺtkov, mlieka, masla a cukru. Vďaka dokonalej kombinácii týchto surovín je krém hladký a plný chuti.

Ako pripraviť dokonalý krémeš? Tento recept sa vždy podarí

Samotná príprava krémeša nie je náročná, ale vyžaduje si kombináciu správnych ingrediencií a výber správneho pomeru, aby bol dezert dokonalý.

Medzi produkty, ktoré potrebujeme na prípravu krémešov, patria:

  • 2 balenia studeného lístkového cesta,
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru.

Na druhej strane, ingrediencie na krém sú tieto:

  • 5 žĺtkov,
  • 2 šálky mlieka,
  • 32 g vanilkového cukru,
  • 3 PL pšeničnej hladkej múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 200 g mäkkého masla.
Krémeš patrí medzi dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Prípravu krémeša začneme prípravou vanilkového krému. V miske zmiešajte cukor so žĺtkami, vanilkovým cukrom, šálkou mlieka a múkou. Zmes by mala byť homogénna. Potom v hrnci zohrievajte zvyšok mlieka, kým nepríde do varu. 

Do vriaceho mlieka postupne prilievajte vaječnú zmes a priebežne miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Zmes varte asi 3 minúty, kým krém nezhustne. Hotový puding nalejte do misy a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. 

Medzitým si môžeme pripraviť lístkové cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia a na plech vystlaný papierom na pečenie položíme jeden balíček lístkového cesta. Popicháme ho vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo, a vložíme do rúry na 10 minút, kým nie je zlatisté a chrumkavé.

Druhé balenie lístkového cesta položte na plech a nožom ho nakrájajte na obdĺžniky, ale neprekrojte ich až do konca. Cesto popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Obe lístkové cestá necháme vychladnúť. 

Keď krém vychladne, vyšľaháme mäkké maslo do peny a postupne pridáme puding. Stále miešajte, aby bol puding jednotný. Potom krém rozotrite na upečený základ z lístkového cesta. Opatrne ho prikryjeme druhým kúskom lístkového cesta, ktorý sme rozdelili na obdĺžniky. Nakoniec krémeš posypeme práškovým cukrom. Pred podávaním je najlepšie dezert na 2 hodiny odložiť do chladničky. Tým získa dokonalú štruktúru.

Recept na krémeš od tiktokera food_cake8 je zaujímavý tým, že namiesto lístkového cesta boli použité medové pláty a vanilkový krém doplnila o vrstvu šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov