Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému...

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému a krehkého lístkového cesta. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí vedieť, aké ingrediencie a pomery skombinovať, aby tento dezert chutil dokonale. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Krémeš – jednoduchý koláč z lístkového cesta a vanilkového krému.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Chrumkavé a chutné lístkové cesto preložené hladkým a jemným vanilkovým krémom je niečo, čo znie ako dokonalá kombinácia. Niet divu, že krémeš si už roky získava srdcia a stále sa s obľubou pripravuje. Navyše jeho príprava nie je náročná. Tu je recept, vďaka ktorému bude tento dezert vždy dokonalý.

Krémeš – aké je tajomstvo jeho chuti?

Krémeš je dezert, ktorý za svoju jedinečnú chuť vďačí dokonale chrumkavému lístkovému cestu v kombinácii s hladkým a jemným vanilkovým krémom.

  • Pri príprave krémešov sa oplatí staviť na kvalitné lístkové cesto a vybrať si cesto s vysokým obsahom masla. Práve vďaka maslu bude naše pečivo chrumkavé a krehké. Okrem toho prispeje k tomu, že sa vrstvy počas pečenia dokonale oddelia.
  • Veľmi dôležitá je aj príprava krému. V recepte, ktorý odporúčame nižšie, je základom vanilkový puding pozostávajúci zo žĺtkov, mlieka, masla a cukru. Vďaka dokonalej kombinácii týchto surovín je krém hladký a plný chuti.

Ako pripraviť dokonalý krémeš? Tento recept sa vždy podarí

Samotná príprava krémeša nie je náročná, ale vyžaduje si kombináciu správnych ingrediencií a výber správneho pomeru, aby bol dezert dokonalý.

Medzi produkty, ktoré potrebujeme na prípravu krémešov, patria:

  • 2 balenia studeného lístkového cesta,
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru.

Na druhej strane, ingrediencie na krém sú tieto:

  • 5 žĺtkov,
  • 2 šálky mlieka,
  • 32 g vanilkového cukru,
  • 3 PL pšeničnej hladkej múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 200 g mäkkého masla.
Krémeš patrí medzi dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Prípravu krémeša začneme prípravou vanilkového krému. V miske zmiešajte cukor so žĺtkami, vanilkovým cukrom, šálkou mlieka a múkou. Zmes by mala byť homogénna. Potom v hrnci zohrievajte zvyšok mlieka, kým nepríde do varu. 

Do vriaceho mlieka postupne prilievajte vaječnú zmes a priebežne miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Zmes varte asi 3 minúty, kým krém nezhustne. Hotový puding nalejte do misy a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. 

Medzitým si môžeme pripraviť lístkové cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia a na plech vystlaný papierom na pečenie položíme jeden balíček lístkového cesta. Popicháme ho vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo, a vložíme do rúry na 10 minút, kým nie je zlatisté a chrumkavé.

Druhé balenie lístkového cesta položte na plech a nožom ho nakrájajte na obdĺžniky, ale neprekrojte ich až do konca. Cesto popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Obe lístkové cestá necháme vychladnúť. 

Keď krém vychladne, vyšľaháme mäkké maslo do peny a postupne pridáme puding. Stále miešajte, aby bol puding jednotný. Potom krém rozotrite na upečený základ z lístkového cesta. Opatrne ho prikryjeme druhým kúskom lístkového cesta, ktorý sme rozdelili na obdĺžniky. Nakoniec krémeš posypeme práškovým cukrom. Pred podávaním je najlepšie dezert na 2 hodiny odložiť do chladničky. Tým získa dokonalú štruktúru.

Recept na krémeš od tiktokera food_cake8 je zaujímavý tým, že namiesto lístkového cesta boli použité medové pláty a vanilkový krém doplnila o vrstvu šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako čistíte čerstvé huby? Nemusíte sa trápiť. Nasypte ich do misky s vodou a piesok sa sám usadí

11.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako čistíte čerstvé huby? Praskajúce zrnká piesku v zuboch môžu pokaziť akýkoľvek pokrm. Existujú však osvedčené spôsoby,…

Táto polievka posilňuje a zahrieva lepšie ako vývar. Varím ju každý jesenný víkend

11.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate). Počas jesene a zimy je naša imunita vystavená skúške. V tomto období je veľmi dôležité podporovať imunitu na…

Najlepšie nakladané zaváraniny pripravíte na jeseň. Sezóna chrumkavej zeleniny je za rohom

10.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KarinaKlachuk). Sezónu nakladania si zvyčajne spájame s letom, ale pravdou je, že nakladať môžeme rôzne dobroty po celý rok.…

Hoďte ho do rúry, rozmixujte a podávajte na večeru namiesto zemiakov. Kilogramy pôjdu dole samé

10.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker). Niekedy stačí len jedna jednoduchá náhrada, aby kilá začali klesať a telo získalo veľa cenných látok. Príklad?…

Príprava je otázkou niekoľkých minút a výsledok vám vyrazí dych. Sledujte ho, ako mizne zo stola

10.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nitr). Nemáte nápad na výživné jedlo, ktoré by všetkých vašich hostí ohromilo svojou chuťou aj vzhľadom? Tento recept je…

Auto Trendy

Oficiálne predstavenie prototypov Mercedes VAN.EA (2024)

11.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kam smeruje budúcnosť modelov Vito, triedy V, EQV a ďalších? So systémom VAN.EA realizuje spoločnosť Mercedes-Benz Vans ďalšiu etapu svojej stratégie elektrifikácie. Od roku 2026…

Volkswagen Tayron je pripravený. Nové SUV má 885-litrový kufor a naftový motor

11.10.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen Tayron vznikol, pretože zákazníci nevedeli, čo dokáže Tiguan. O sedemmiestnej verzii Allspace nepočuli, a tak niekto vo Wolfsburgu prišiel s nápadom vytvoriť úplne nový…

Alfa Romeo 2025: Všetky pripravované nové modely

11.10.2024 Redakcia Auto trendy - V roku 2025 bude mať premiéru nová Alfa Romeo Stelvio, založená na veľkej platforme STLA. Facelift čaká aj model Tonale.

Dacia predstavila Bigstera, staršieho brata modelu Duster. SUV sa bude vyrábať aj v Pitesti - VIDEO

11.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia rozširuje svoju ponuku vozidiel oficiálnym uvedením modelu Bigster, plnohodnotného SUV, ktoré predstavuje dôležitý krok v stratégii značky.

Oficiálna premiéra faceliftu Rolls-Royce Ghost s osvieženým dizajnom a novými technológiami

11.10.2024 Redakcia Auto trendy - Rolls-Royce zverejnil prvé oficiálne informácie a fotografie o modernizovanom modeli Ghost. Luxusná limuzína s ňou získa nový vzhľad a množstvo nových technológií.

10 zaujímavých faktov o modeli Volkswagen Golf v jeho 50-ročnej histórii

11.10.2024 Redakcia Auto trendy . Volkswagen Golf, ktorý sa narodil v roku 1974 a predáva sa vo viac ako 70 krajinách, sa stal jedným z najúspešnejších a najznámejších modelov v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov