Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému...

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému a krehkého lístkového cesta. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí vedieť, aké ingrediencie a pomery skombinovať, aby tento dezert chutil dokonale. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Krémeš – jednoduchý koláč z lístkového cesta a vanilkového krému.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Chrumkavé a chutné lístkové cesto preložené hladkým a jemným vanilkovým krémom je niečo, čo znie ako dokonalá kombinácia. Niet divu, že krémeš si už roky získava srdcia a stále sa s obľubou pripravuje. Navyše jeho príprava nie je náročná. Tu je recept, vďaka ktorému bude tento dezert vždy dokonalý.

Krémeš – aké je tajomstvo jeho chuti?

Krémeš je dezert, ktorý za svoju jedinečnú chuť vďačí dokonale chrumkavému lístkovému cestu v kombinácii s hladkým a jemným vanilkovým krémom.

  • Pri príprave krémešov sa oplatí staviť na kvalitné lístkové cesto a vybrať si cesto s vysokým obsahom masla. Práve vďaka maslu bude naše pečivo chrumkavé a krehké. Okrem toho prispeje k tomu, že sa vrstvy počas pečenia dokonale oddelia.
  • Veľmi dôležitá je aj príprava krému. V recepte, ktorý odporúčame nižšie, je základom vanilkový puding pozostávajúci zo žĺtkov, mlieka, masla a cukru. Vďaka dokonalej kombinácii týchto surovín je krém hladký a plný chuti.

Ako pripraviť dokonalý krémeš? Tento recept sa vždy podarí

Samotná príprava krémeša nie je náročná, ale vyžaduje si kombináciu správnych ingrediencií a výber správneho pomeru, aby bol dezert dokonalý.

Medzi produkty, ktoré potrebujeme na prípravu krémešov, patria:

  • 2 balenia studeného lístkového cesta,
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru.

Na druhej strane, ingrediencie na krém sú tieto:

  • 5 žĺtkov,
  • 2 šálky mlieka,
  • 32 g vanilkového cukru,
  • 3 PL pšeničnej hladkej múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 200 g mäkkého masla.
Krémeš patrí medzi dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Prípravu krémeša začneme prípravou vanilkového krému. V miske zmiešajte cukor so žĺtkami, vanilkovým cukrom, šálkou mlieka a múkou. Zmes by mala byť homogénna. Potom v hrnci zohrievajte zvyšok mlieka, kým nepríde do varu. 

Do vriaceho mlieka postupne prilievajte vaječnú zmes a priebežne miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Zmes varte asi 3 minúty, kým krém nezhustne. Hotový puding nalejte do misy a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. 

Medzitým si môžeme pripraviť lístkové cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia a na plech vystlaný papierom na pečenie položíme jeden balíček lístkového cesta. Popicháme ho vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo, a vložíme do rúry na 10 minút, kým nie je zlatisté a chrumkavé.

Druhé balenie lístkového cesta položte na plech a nožom ho nakrájajte na obdĺžniky, ale neprekrojte ich až do konca. Cesto popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Obe lístkové cestá necháme vychladnúť. 

Keď krém vychladne, vyšľaháme mäkké maslo do peny a postupne pridáme puding. Stále miešajte, aby bol puding jednotný. Potom krém rozotrite na upečený základ z lístkového cesta. Opatrne ho prikryjeme druhým kúskom lístkového cesta, ktorý sme rozdelili na obdĺžniky. Nakoniec krémeš posypeme práškovým cukrom. Pred podávaním je najlepšie dezert na 2 hodiny odložiť do chladničky. Tým získa dokonalú štruktúru.

Recept na krémeš od tiktokera food_cake8 je zaujímavý tým, že namiesto lístkového cesta boli použité medové pláty a vanilkový krém doplnila o vrstvu šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov