29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/olga’s captured moments).
Nízkokalorický tvaroh je hitom redukčnej diéty. Môžete z neho pripraviť jednoduché občerstvenie, ako aj sladké a slané jedlá. Skutočným hitom sú palacinky, ktoré chutia ako mini jablkové koláčiky. Samotný recept je jednoduchý a nevyžaduje si stráviť hodiny v kuchyni. Ako šikovne skombinovať tvaroh, jablká a niekoľko chutných príloh? Navrhujeme recept, ktorý si podmaní vaše chuťové poháriky.
Palacinky ako jablkový koláč na panvici
Tvarohové palacinky nie sú obľúbené len u ľudí s diétou. Hoci sa najčastejšie pripravujú v slanej verzii, nič vám nebráni skombinovať ich so sladkým alebo kyslým ovocím. Nielenže výborne chutia, ale sú predovšetkým zdravé a zasýtia na dlhé hodiny.
Prísady na mini jablkový koláč na panvici
- 200 g tvarohu,
- 2 vajcia,
- 5-6 polievkových lyžíc krupice,
- 1 zarovnaná čajová lyžička cukru,
- 1 veľké jablko,
- 1 polievková lyžica medu,
- 1 PL rastlinného oleja,
- ½ čajovej lyžičky škorice,
- štipka mletého kardamónu.
Mini tvarohové jablkové koláče – príprava
- Bielka oddelené od žĺtkov vyšľahajte so štipkou soli a lyžičkou cukru do tuha. Potom pridajte žĺtky, tvaroh (srvátku nevylievajte) a rastlinný olej. Krátko premiešajte.
- Jablká umyte, osušte, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pripravené ovocie pridajte do cesta.
- Zmes ochuťte škoricou a kardamónom a pokračujte v preosievaní múky. Celú zmes miešajte lyžicou, kým nezíska hustú konzistenciu.
- Na panvici rozohrejte lyžicu rastlinného oleja a pomocou naberačky do nej naberajte časť cesta. Smažte z oboch strán 2 – 3 minúty alebo do zlatista.
- Palacinky podávajte teplé ako jablkový koláč s obľúbenou polevou. Dobrú chuť!
S čím podávať jablkové palacinky s tvarohom?
Tvarohové palacinky, ktoré chutia ako jablkový koláč, sú ideálne na zmrazenie. Stačí, ak ich usmažíte dostatočne veľké množstvo, potom ich úplne vychladíte a zmrazíte vo vzduchotesnej nádobe. Pred podávaním ich vytiahnite na kuchynskú linku, aby dosiahli izbovú teplotu, a potom ich ohrejte na panvici, v mikrovlnnej rúre alebo v rúre. Je to skvelý patent na rýchle raňajky alebo občerstvenie počas dňa.
Tieto tvarohovo-jablkové palacinky sú vnútri nadýchané a zvonka chrumkavé a hodia sa k nim rôzne prílohy. Môžete ich posypať trochou práškového cukru, poliať javorovým sirupom alebo ozdobiť čerstvým ovocím a lístkom mäty. A ak ich chcete podávať ako zaujímavý dezert, nezabudnite ich poliať šľahačkou. Ide o univerzálny recept, ktorý si môžete vychutnávať po celý rok, pretože dve hlavné ingrediencie sú v obchodoch stále dostupné.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ja robím jablkové lievance trochu inak ako moja babička. Pridávam jedno korenie a sú lepšie
Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.