Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pečená šunka, ktorá sa topí v ústach. Na Veľkú noc alebo nedeľný sviatočný obed. Jemná ako kurča

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova). Šunka na Veľkú noc v roku 2024 bude na prvom mieste programu. Ktoré recepty budú fungovať a dodajú vašim veľkonočným oslavám úplne...

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).

Šunka na Veľkú noc v roku 2024 bude na prvom mieste programu. Ktoré recepty budú fungovať a dodajú vašim veľkonočným oslavám úplne novú chuť? Ponáhľame sa s odpoveďou. V tomto článku nájdete recepty na chutnú sviatočnú pečenú šunku.

Veľkonočná šunka nesmie chýbať na sviatočnom stole
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Veľkonočná šunka – pozrite sa, ako si ju môžete pripraviť. Ktorá šunka bude na Veľkú noc najlepšia?

Ktorá šunka bude dobrá na Veľkú noc? Vo vašom veľkonočnom menu by nemala chýbať správne pripravená šunka. Nižšie uvádzame prvý recept na šunku v horčicovej marináde. Chuťovo výrazná a na prípravu jednoduchá šunka prekvapí každého. Dôležité: Šunka sa musí marinovať 10 až 12 hodín. Berte to do úvahy pri príprave.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej šunky
  • 3-4 jablká
  • 1-2 lyžice masla
  • med na potretie

Ingrediencie na marinádu:

  • 2-3 lyžice horčice
  • 2-3 PL medu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie – podľa chuti
  • 1-2 jablká

Príprava:

  • Ošúpeme a nastrúhame 1-2 jablká.
  • Zmiešajte ich so surovinami na marinádu.
  • Dochutíme a premiešame.
  • Mäso dôkladne opláchnite, osušte a potrite marinádou. Uložíme do vzduchotesnej nádoby. Nechajte v marináde 10 až 12 hodín.
  • Šunku položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Potom šunku pečte 60 minút pri teplote 190 °C.
  • Pripravte si žiaruvzdornú misu. Vymažte ju maslom. Jablká umyte a nakrájajte na kúsky.
  • Do misky vložte upečenú šunku. Potrite ju medom a pridajte jablká. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečte 30 minút.
Pečená veľkonočná šunka
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Rôzne druhy šunky na Veľkú noc – šunka s brusnicami

Šunka s brusnicami je jedlo, ktoré si na Veľkú noc nesmiete nechať ujsť. Môže sa podávať teplá aj studená. Šunka sa rozplýva v ústach. Presvedčte sa sami, aká je vynikajúca. Tu je jednoduchý recept na chutnú šunku na Veľkú noc:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej šunky
  • soľ, korenie, sušený tymián, sladká paprika
  • niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • sušené brusnice
  • olej

Príprava:

  • Mäso potrite koreninami. Jemne pokvapkajte olejom.
  • Vložte do chladničky na 2 – 3 hodiny.
  • Potom mäso vložte do vrecka na pečenie. Pridáme brusnice. Uzavrite.
  • Položte na plech na pečenie.
  • Vložte do predhriatej rúry. Nastavte na 200 stupňov.
  • Pečte jednu hodinu.
  • Po upečení nakrájajte na plátky. Prelejte vzniknutou omáčkou.
  • Prípadne posypte čerstvým tymianom.

Veľkonočná šunka – tento typ šunky oslní aj tých najnáročnejších

Veľkonočná šunka s broskyňami nemá konkurenciu. Kombinácia škorice, medu a ovocia dodá pečenému mäsu zaujímavú príchuť. Prejdime k spôsobu jej prípravy. Tu je jednoduchý recept na vynikajúcu šunku na sviatky alebo nedeľný obed:

Ingrediencie: 

  • 500 g bravčovej šunky
  • 10 broskýň
  • soľ, korenie
  • niekoľko lyžíc medu
  • škorica
  • olej
  • 1 citrón
  • pol šálky vody

Príprava:

  • Mäso nakrájajte na plátky. Osolíme a okoreníme. Mierne opečieme na oleji na panvici.
  • Rúru predhrejte na 170 stupňov.
  • Mäso vložte do rúry.
  • Pripravte ovocie. Broskyne ošúpeme. Nakrájajte ich na kocky.
  • Vodu dajte do hrnca. Pridajte ovocie. Pridajte med a citrónovú šťavu. Dochuťte škoricou. Všetko povarte.
  • Do mäsa nalejte pripravenú broskyňovú omáčku.
  • Pečieme pri 170 stupňoch 40-50 minút.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepšia večera, akú som kedy jedla. Vďaka tomuto triku je mäso neskutočne šťavnaté a chutné

Moja teta sa vzdala klasického mletého rezňa v prospech týchto. Nedivím sa jej, pretože sú chutnejšie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov