Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pečená šunka, ktorá sa topí v ústach. Na Veľkú noc alebo nedeľný sviatočný obed. Jemná ako kurča

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova). Šunka na Veľkú noc v roku 2024 bude na prvom mieste programu. Ktoré recepty budú fungovať a dodajú vašim veľkonočným oslavám úplne...

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).

Šunka na Veľkú noc v roku 2024 bude na prvom mieste programu. Ktoré recepty budú fungovať a dodajú vašim veľkonočným oslavám úplne novú chuť? Ponáhľame sa s odpoveďou. V tomto článku nájdete recepty na chutnú sviatočnú pečenú šunku.

Veľkonočná šunka nesmie chýbať na sviatočnom stole
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Veľkonočná šunka – pozrite sa, ako si ju môžete pripraviť. Ktorá šunka bude na Veľkú noc najlepšia?

Ktorá šunka bude dobrá na Veľkú noc? Vo vašom veľkonočnom menu by nemala chýbať správne pripravená šunka. Nižšie uvádzame prvý recept na šunku v horčicovej marináde. Chuťovo výrazná a na prípravu jednoduchá šunka prekvapí každého. Dôležité: Šunka sa musí marinovať 10 až 12 hodín. Berte to do úvahy pri príprave.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej šunky
  • 3-4 jablká
  • 1-2 lyžice masla
  • med na potretie

Ingrediencie na marinádu:

  • 2-3 lyžice horčice
  • 2-3 PL medu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie – podľa chuti
  • 1-2 jablká

Príprava:

  • Ošúpeme a nastrúhame 1-2 jablká.
  • Zmiešajte ich so surovinami na marinádu.
  • Dochutíme a premiešame.
  • Mäso dôkladne opláchnite, osušte a potrite marinádou. Uložíme do vzduchotesnej nádoby. Nechajte v marináde 10 až 12 hodín.
  • Šunku položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Potom šunku pečte 60 minút pri teplote 190 °C.
  • Pripravte si žiaruvzdornú misu. Vymažte ju maslom. Jablká umyte a nakrájajte na kúsky.
  • Do misky vložte upečenú šunku. Potrite ju medom a pridajte jablká. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečte 30 minút.
Pečená veľkonočná šunka
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Rôzne druhy šunky na Veľkú noc – šunka s brusnicami

Šunka s brusnicami je jedlo, ktoré si na Veľkú noc nesmiete nechať ujsť. Môže sa podávať teplá aj studená. Šunka sa rozplýva v ústach. Presvedčte sa sami, aká je vynikajúca. Tu je jednoduchý recept na chutnú šunku na Veľkú noc:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej šunky
  • soľ, korenie, sušený tymián, sladká paprika
  • niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • sušené brusnice
  • olej

Príprava:

  • Mäso potrite koreninami. Jemne pokvapkajte olejom.
  • Vložte do chladničky na 2 – 3 hodiny.
  • Potom mäso vložte do vrecka na pečenie. Pridáme brusnice. Uzavrite.
  • Položte na plech na pečenie.
  • Vložte do predhriatej rúry. Nastavte na 200 stupňov.
  • Pečte jednu hodinu.
  • Po upečení nakrájajte na plátky. Prelejte vzniknutou omáčkou.
  • Prípadne posypte čerstvým tymianom.

Veľkonočná šunka – tento typ šunky oslní aj tých najnáročnejších

Veľkonočná šunka s broskyňami nemá konkurenciu. Kombinácia škorice, medu a ovocia dodá pečenému mäsu zaujímavú príchuť. Prejdime k spôsobu jej prípravy. Tu je jednoduchý recept na vynikajúcu šunku na sviatky alebo nedeľný obed:

Ingrediencie: 

  • 500 g bravčovej šunky
  • 10 broskýň
  • soľ, korenie
  • niekoľko lyžíc medu
  • škorica
  • olej
  • 1 citrón
  • pol šálky vody

Príprava:

  • Mäso nakrájajte na plátky. Osolíme a okoreníme. Mierne opečieme na oleji na panvici.
  • Rúru predhrejte na 170 stupňov.
  • Mäso vložte do rúry.
  • Pripravte ovocie. Broskyne ošúpeme. Nakrájajte ich na kocky.
  • Vodu dajte do hrnca. Pridajte ovocie. Pridajte med a citrónovú šťavu. Dochuťte škoricou. Všetko povarte.
  • Do mäsa nalejte pripravenú broskyňovú omáčku.
  • Pečieme pri 170 stupňoch 40-50 minút.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepšia večera, akú som kedy jedla. Vďaka tomuto triku je mäso neskutočne šťavnaté a chutné

Moja teta sa vzdala klasického mletého rezňa v prospech týchto. Nedivím sa jej, pretože sú chutnejšie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zabudnutá kaša sa vracia do módy. Pomáha pri vysokom tlaku a problémoch s hmotnosťou

16.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gulsen Ozcan). Kedysi bola základom stravy našich predkov, no postupne ju vytlačila bežná pšenica. Špaldová kaša sa však vracia…

Do hrnca som pridala kôru, ktorú som chcela vyhodiť. Vývar sa okamžite stal číslom jeden.

16.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Ako pripraviť naozaj dobrý vývar? Mnohí ľudia odpovedia - mäso, zelenina a čas. Ale existuje ešte jedna neočividná…

Zabudnite na to, že ich treba zaliať vriacou vodou. Takto môžete rýchlo odstrániť šupku z paradajok

16.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttertsock/Francisco Gomez Perpinan). Paradajky sú univerzálny produkt, ktorý je základom mnohých jedál, od čerstvých šalátov až po sýte omáčky.…

Je vaše krehké cesto tvrdé ako skala? Je viac než isté, že robíte túto chybu.

16.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (). Krehké cesto je skvelou a chutnou základňou mnohých pečív. Je rýchle a jednoduché na prípravu, ale len pod jednou…

Dodáva energiu a potláča vlčí hlad. Z neho pripravíte najlepšiu nátierku na sendviče.

16.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Drazen Zigic). Hovorí sa, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, ale mnoho ľudí k nim pristupuje nedbalo. Je čas…

Auto Trendy

Nehoda s prekvapením: Súčiastky munície v jednom z havarovaných áut

12.06.2025, Redakcia Auto trendy Dramatická nehoda na ceste I/11 pri Mostoch u Jablunkova spôsobila popoludní nielen dopravný kolaps, ale aj nečakané bezpečnostné riziko. Po zrážke viacerých vozidiel sa ukázalo, že…

Vodopád z budovy: Blesky a povodne zabili najmenej 5 ľudí!

16.6.2025 Redakcia Auto trendy - Zo strechy budovy sa lial skutočný vodopád, voda odnášala autá. To je výsledok mohutných prívalových dažďov, ktoré prešli cez severovýchodnú časť Spojených štátov a priniesli…

Žltá kontrolka DPF sa rozsvietila? Nikdy nezastavuj motor!

16.6.2025 Redakcia Auto trendy . Keď sa v aute rozsvieti žltá kontrolka s ikonkou DPF, väčšina vodičov v prvom momente chce zastaviť vozidlo. To je však veľká chyba! Táto kontrolka…

Ničíš si batériu v mobile? Týchto 7 chýb robí každý druhý!

16.6.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí robia pri nabíjaní svojho smartfónu chyby – a tak si ničia batériu. Povieme ti, ako sa správne starať o tvoj mobil. Bohužiaľ, nie všetky…

Bezpečnostný pás pre tehotné: Ako sa správne pripútať a chrániť bábätko v aute

16.06.2025, Redakcia Auto trendy O tom, že tehotná žena by mala byť počas jazdy autom vždy pripútaná, netreba diskutovať. Štatistiky totiž hovoria jasne – až 70 % úrazov počas tehotenstva…

Stierače robia šmuhy? Tento trik ich opraví za minútu!

16.6.2025 Redakcia Auto trendy - Prečo stierače nefungujú správne? To je obrovský problém nielen v zime, ale aj v lete, keď zle fungujúce stierače výrazne sťažujú viditeľnosť. Našťastie, predtým ako…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov