Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy,

Hodím do nej horúci tuk a nemusím sa báť, že sa mi večera pripáli. Tento babičkin patent je skvost!

3.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev). Pri vyprážaní na horúcom tuku niekedy stačí chvíľka nepozornosti, aby sa jedlo pripálilo. Riziko sa zvyšuje, keď je v jedle viac ako...

3.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev).

Pri vyprážaní na horúcom tuku niekedy stačí chvíľka nepozornosti, aby sa jedlo pripálilo. Riziko sa zvyšuje, keď je v jedle viac ako jedna zložka. Ako ho možno minimalizovať? Pomôže vám osvedčený trik.

Fritujete jedlo a nebaví vás, že sa neustále pripáli?
Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev

Fritujete jedlo a nebaví vás, že sa neustále pripáli? Na vine môže byť výber nesprávneho oleja. Ktorý sa oplatí vybrať? Okrem toho použite jednoduchý trik, ktorý mierne zníži jeho teplotu a minimalizuje riziko pripálenia.

Ktorý olej je najlepší na vyprážanie? Tieto sú tie, ktoré vám jedlo takmer nespália

Ak sa rozhodnete fritovať, odporúčame zvoliť olej s vysokým bodom zadymenia. Čo to znamená? Jednoducho to, že ho môžete zohriať na naozaj vysokú teplotu bez obáv, že sa začne rýchlo spaľovať, a že samotné vyprážanie nie je škodlivé. Po jej prekročení sa tuk začne rozkladať a pokrmy rýchlo sčernejú. Preto je v tomto prípade dobré vzdať sa nerafinovaného alebo obyčajného masla. Namiesto toho sa rozhodnite pre bravčovú masť, ktorej bod zadymenia je 190 °C, prepustené maslo alebo repkový olej (približne 200 °C) alebo slnečnicový olej (približne 225 °C). Už len to výrazne zníži riziko pripálenia jedla.

Ošúpte ho a potom ho nakrájajte na plátky. Počas vyprážania ich hádžte do horúceho oleja jeden po druhom, pričom ich rozmiestnite nie príliš ďaleko od seba
Foto: shutterstock/batjaket

Ako sa smaží bez korenia? Použite zemiakový trik

Bohužiaľ, niekedy vás ani výber správneho tuku neochráni pred náhodným spálením jedla. Preto použite jeden jednoduchý trik. Oplatí sa ho poznať najmä keď si mnohí pripravujú vlastné pochúťky. Samozrejme, bude fungovať aj v prípade iných potravín. O čo presne ide? Predtým, ako sa pustíte do vyprážania, pripravte si zemiak. Ošúpte ho a potom ho nakrájajte na plátky. Počas vyprážania ich hádžte do horúceho oleja jeden po druhom, pričom ich rozmiestnite nie príliš ďaleko od seba. Tým sa zníži jeho teplota, ale nie natoľko, aby to nejako poškodilo pripravované jedlo. Vďaka tomuto jednoduchému triku sa nemusíte báť, že by ste niekedy niečo nechtiac spálili.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja stará mama týmto vždy posype panvicu pred vyprážaním. Vďaka tomu ryba nikdy nestrieka

Vylievanie oleja na vyprážanie do drezu? Prestaňte, inak draho zaplatíte. Radšej nalejte túto prísadu do panvice


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Majú zemiaky viac kalórií ako ryža? Vysvetľujeme raz a navždy

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Razvan Ciuvelic). Roky sme ich považovali za nepriateľa štíhlej línie, no pravda o zemiakoch je úplne iná. Tieto bežné…

Nikdy takto nevyvesujte vlajku! Môžete dostať pokutu až 7-tisíc eur

05.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svet foto). Vyvesiť štátnu vlajku na dom či inštitúciu môže byť prejavom hrdosti. No ak to urobíte nesprávne, hrozí…

Tento koláč robím vždy na jar. Prvý podnos zmizne v ten istý deň

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Jahodový želé koláč je jarná a letná klasika, na ktorú sa teší veľa ľudí. Najlepšie samozrejme chutí s…

Používate fľašu na vodu? Možno robíte túto závažnú chybu

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahmet Misirligul). Fľaše na vodu sa stali neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Nosíme ich do fitnescentra, práce aj na prechádzky.…

Auto Trendy

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Bez šoféra, no plné nádrže: Autonómne kamióny dobýjajú cesty!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Budúcnosť dopravy už nie je sci-fi. Po texaských diaľniciach sa začali preháňať kamióny bez vodičov. Spoločnosť Aurora spustila komerčnú prevádzku nákladných vozidiel s autonómnym riadením…

Vyvíjajú revolučný superstroj: Z oceánu vzlietne nový gigant!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americká armáda čoskoro získa unikátne stroj, ktoré nie je ani lietadlo, ani loď. Prekoná všetko, čo sme doteraz videli!

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov