3.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Školský rok sa začína a s ním aj jeseň. A čo si pri tejto príležitosti môžete pripraviť ako občerstvenie? Navrhujeme tekvicový koláč. Je nadýchaný, sladký a naozaj sa ľahko pečie. Ako ho pripravíte? Určite si pozrite náš recept na tekvicový koláč.

Foto: shutterstock/from my point of view
Pravdepodobne neexistuje jesennejšie pečenie ako tekvicový koláč. Zaujímavý a jednoduchý recept na sladkú pochúťku. Presvedčte sa sami a nezabudnite ho neskôr vyskúšať.
Tekvicový koláč nie je len na Halloween. Nepotrebujete naň žiadne fantastické ingrediencie
Na prípravu tekvicového koláča potrebujete, samozrejme, jeho hlavnú postavu, tekvicu, ale nielen ju. Sladkosť a zamatovú štruktúru dodá lahodná poleva s pridaním bielej čokolády a pomaranča. Pomery sú uvedené len orientačne, takže vám nič nebráni prispôsobiť si ich vlastným potrebám.
Ingrediencie na koláč:
- jedna malá tekvica (najlepšie Hokkaido),
- jeden a pol šálky múky,
- 1 pohár kryštálového cukru,
- 1 kocka masla,
- 4 vajcia,
- 10 g prášku do pečiva,
- 2 g perníkového korenia,
- štipka vanilky,
- biela čokoláda – celá tabuľka (na polevu),
- šťava z jedného pomaranča (na polevu).
Tekvicový koláč nie je len na Halloween. Príprava koláča je jednoduchá
Pečenie tekvicového koláča by nemalo predstavovať žiadne ťažkosti. Stačí postupovať podľa nižšie uvedených pokynov.

Foto: shutterstock/Alexandra Anschiz
Spôsob prípravy:
- Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kúsky a upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia do mäkka.
- Zeleninu rozmixujte na hladkú kašu a nechajte vychladnúť.
- Nezabudnite si časť tekvicovej zmesi odložiť na prípravu polevy.
- Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a vanilkou. Postupne pridávajte žĺtky (predtým oddelené od bielkov).
- Múku preosejeme a zmiešame s korením.
- Postupne pridávajte múku a korenie striedavo s tekvicovou zmesou do masla s prísadami. Všetky prísady dobre premiešajte.
- Teraz tuho vyšľaháme bielky a nastrúhame kôru z pomaranča. Obe prísady pridajte do cesta.
- Cesto preneste do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na termoobrúske približne jednu hodinu pri teplote 170 stupňov Celzia.
- Polevu pripravíme z trochy tekvicovej hmoty, pomarančovej šťavy a rozpustenej čokolády. Nakoniec vychladnutú polevu nalejte na vychladnutý tekvicový koláč. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na piškótu, ktorý sa vždy vydarí. Najlepší cukrári používajú tento trik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.