Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amai.bakes). Hoci nie som fanúšikom sladkostí, koláč čierny les jem pomerne často. Pre môjho manžela je to chuť detstva, takže aspoň raz týždenne mi...

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amai.bakes).

Hoci nie som fanúšikom sladkostí, koláč čierny les jem pomerne často. Pre môjho manžela je to chuť detstva, takže aspoň raz týždenne mi tento koláč podáva ako dezert. Musím priznať, že hoci ma ním trochu „trápi“, veľmi si na ňom pochutnávam a jem ho nielen preto, aby som mu urobila radosť.

Čierny les je kultový koláč
Foto: shutterstock/amai.bakes

Čierny les je kultový koláč, hoci si nepamätám, že by ho moja mama pripravovala. Naopak, u mojej babičky musel byť po každej večeri na stole ako súčasť dezertu. Na dlhý čas som naň zabudla. Môj manžel si však naň spomenul celkom nedávno a teraz ho robí každú nedeľu.

Koláč čierny les – recept. V mojom dome nie je žiadna nedeľa bez koláča

Ingrediencie na piškótové cesto:

  • 5 vajec,
  • štipka soli,
  • 40 g masla,
  • 1/2 šálky pšeničnej múky,
  • 6 lyžíc kakaa,
  • 1 šálka cukru.


Ingrediencie na čokoládovú hmotu:

  • 100 g horkej čokolády,
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 500 ml 33% smotany,
  • 300 g mascarpone.


Ingrediencie na krémovú hmotu:

  • 500 ml 33 % smotany,
  • 400 g mascarpone,
  • 6 lyžíc práškového cukru.


Ďalšie prísady:

  • višne v sirupe (voliteľné).
Čierny les – postup prípravy nie je zložitý a výsledok bude naozaj šialený
Foto: shutterstock/Nathan mamico


Ako pripraviť koláč „čierny les“? Príprava krok za krokom


Ak už máte všetky prísady, môžete sa pustiť do práce. Postup prípravy nie je zložitý a zaručujem, že výsledok bude naozaj šialený.


Spôsob prípravy:

  1. Bielka vyšľahajte so štipkou soli. Potom prisypte cukor a postupne pridávajte žĺtky. Pridáme múku, kakao a rozpustené maslo.
  2. Prísady spolu premiešajte a nalejte do formy na pečenie. Pečieme 40 minút pri teplote 170 °C.
  3. Zmiešajte ingrediencie: 33 % smotanu, syr mascarpone, práškový cukor a rozpustenú, ale vychladnutú čokoládu.
  4. Vychladnutý piškótový koláč rozdelíme na dve časti. Na jednu z nich natrieme prvú vrstvu čokoládovej zmesi a višne v sirupe. Pridáme druhú vrstvu zmesi a piškót. Vložte do chladničky.
  5. Na vrch dáme zmes smotany, syra mascarpone a práškového cukru a ozdobíme višňami. Vložte do chladničky na niekoľko hodín. Podávajte vychladený, pretože takto chutí najlepšie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Zdravé črevá, lepšia postava: Spoznajte silu inulíny

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttertock/sweet marshmallow). Hľadáte spôsob, ako zlepšiť trávenie, podporiť zdravie čriev a zároveň schudnúť? Odpoveďou môže byť inulína – prírodný…

Špargľová polievka vo verzii „dám si kúsok“. Trik s maslom ju vylepší

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Jar je milovaným obdobím všetkých milovníkov špargle, a keď sa v obchodoch a stánkoch začne objavovať zelená…

Lekár hovorí, že sú to najlepšie raňajky. Podporujú zdravé chudnutie a znižujú hladinu cholesterolu

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Odborníci zdôrazňujú, že správne zostavené raňajky sa môžu stať kľúčom k zdraviu. Britský lekár Karan Rajan, odborník,…

Auto Trendy

Jednoduchšie, rýchlejšie, ekologickejšie – budúcnosť leteckej dopravy!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si svet, kde vás pri letiskovej kontrole nesprevádza stres z hľadania palubného lístka či pasu. Technologická revolúcia v cestovaní klope na dvere a s…

Budúca generácia BMW i3 bude dostupná aj vo verzii Touring, čím poteší rodinných vodičov.

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Fanúšikovia rodinných modelov od BMW majú dôvod na radosť! Nemecký automobilový gigant potvrdil, že jeho nové elektrické vozidlo i3 sa predstaví aj vo verzii Touring.…

Novinka na štyroch kolesách: Stellantis štartuje novú éru batérií

1.5.2025 Redakcia Auto trendy . Automobily s prelomovou technológiou už na obzore! Prvá flotila vozidiel vybavených revolučnými batériami so stabilným elektrolytom vyrazí na cesty už v roku 2026. Čaká nás…

Zastavenie v núdzovom pruhu: Kedy je to povolené, aké sú riziká a pokuty, ktoré môžu dosiahnuť stovky eur!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Núdzový pruh na diaľnici môže pre mnohých vodičov pôsobiť ako neškodná odstavná zóna, no v skutočnosti má veľmi konkrétny účel. Ak sa rozhodnete zastaviť v…

Skrytá hrozba pre váš motor

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Starostlivosť o auto nie je len o výmene oleja a filtrov. Jednou z najprehliadanejších, no zároveň kľúčových súčastí je chladiaca kvapalina. Ak ju však pravidelne…

Polícia vytiahla špeciálne nástroje: Motorkári s ohnutými tabuľkami majú problém!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Naši severní susedia zaviedli odvážny pilotný projekt, ktorý cieli na motorkárov s podozrivo upravenými tabuľkami. Pomocou špeciálnych uhlomerov kontrolujú, či sú registračné značky umiestnené pod…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov