Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

24.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stela Handa). Kokos a ananás sú chute, ktoré pripomínajú tropické podnebie, ležadlá a exotické nápoje pod slnečníkom. V tejto kombinácii sú jedným z najlepších...

24.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stela Handa).

Kokos a ananás sú chute, ktoré pripomínajú tropické podnebie, ležadlá a exotické nápoje pod slnečníkom. V tejto kombinácii sú jedným z najlepších koláčov, ktoré vám dodajú chuť leta po celý rok. Ako pripraviť havajský koláč?

Havajský koláč predstavuje havajskú chuť v kombinácii s nadýchanou piškótou, prípadne aj s čokoládou
Foto: shutterstock/Stela Handa

Ananás na pizzi vyvoláva extrémne emócie, v šaláte alebo s kuracím mäsom poskytuje kombináciu klasiky s nádychom exotickej chuti. Toto ovocie je tiež ideálnym doplnkom dezertov. Skvelým príkladom je pina colada bez alkoholu, ale ananás sa výborne uplatní aj v sladkom pečive. Príkladom je havajský koláč, ktorý predstavuje havajskú chuť v kombinácii s nadýchanou piškótou a čokoládou.

Havajský koláč s kokosom a ananásom. Nápad na jednoduchý dezert, ktorý poteší každého


Dezert, ktorý poteší každého, nemusí byť vôbec zložitý ani náročný. Hoci sa recept na havajský koláč zdá byť zložitý, v skutočnosti je triviálne jednoduchý. Ak sa budete držať pravidiel, piškótový koláč aj pusinky vyjdú dokonale. Dôležité je, že si úlohu môžete uľahčiť jednoduchým receptom.


TIP! Havajský koláč môžete pripraviť aj bez pečenia. Stačí nahradiť piškótové cesto piškótami, najlepšie podlhovastými, a namiesto pusiniek zvoliť šľahačku s kokosovými hoblinami. Piškóty natrite vrstvou pudingového krému a ananásu, navrch dajte šľahačku a ozdobte čokoládou a kokosovými hoblinami.

Recept na havajský koláč. Tajomstvo je v kréme


Havajská torta je ideálnou voľbou na nedeľný dezert, tortu pre návštevu, ale aj na každodenné použitie. Ananásový krém a kokosové pusinky tvoria dezert spojený s letom a dovolenkou. Kľúčom k úspechu je použitie konzervovaného ananásu, hoci ak chcete, môžete použiť aj čerstvé ovocie.

Potrebné ingrediencie:


Piškótové cesto:

  • 4 veľké vajcia,
  • 1/2 šálky cukru,
  • 1/2 šálky pšeničnej múky,
  • 1 PL zemiakovej múky,
  • 2 PL oleja,
  • 1 lyžička prášku do pečiva,
  • štipka soli.


Kokosové pusinky:

  • 4 bielka,
  • 2/3 šálky jemného cukru,
  • 180 g kokosových hoblín.


Pudingový krém:

  • 1/2 litra mlieka,
  • 2 žĺtky, 2 lyžice pšeničnej múky a 2 lyžice zemiakovej múky alebo 2 balenia vanilkového pudingu bez cukru,
  • 1 balenie vanilkového cukru,
  • 2 polievkové lyžice cukru,
  • 200 g mäkkého masla,
  • 1 plechovka ananásu.


Na ozdobenie: rum a voda alebo obľúbený punč, horká alebo biela čokoláda a niekoľko lyžíc smotany alebo mlieka a kokosové hobliny.

Ananás a kokos – havajská kombinácia
Foto: shutterstock/Tanya_mtv

Začnite prípravou piškótového cesta. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Postupne po lyžiciach pridávajte cukor. Vyšľahajte žĺtky, pridajte olej a nakoniec preosiatu múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech (25×36 cm). Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 25 minút alebo kým z neho tyčinka nevyjde suchá. Po vybratí z rúry plech dajte na zem, aby ste sa zbavili pary.

Ku koncu pečenia piškótového cesta začnite pripravovať pusinky. Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Postupne pridávajte cukor. Nakoniec pridáme kokosové hobliny a pomocou lyžice ich zmiešame s vyšľahanými bielkami. Zmes dajte do formy na pečenie rovnakej veľkosti, akú ste použili na piškótový koláč. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 30 minút.


Puding pripravíme podľa návodu na obale. Ak si ho pripravujete sami, začnite rozšľahaním žĺtkov, pšeničnej a zemiakovej múky v šálke mlieka. Zvyšné mlieko zvarte spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď začne vrieť, prilejte zmes a povarte asi 2 minúty. Tesne prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala okrajov pudingu, a odložíme vychladnúť. Po vychladnutí v miske vyšľahajte mäkké maslo do nadýchanej konzistencie. Postupne pridávajte studený puding a šľahajte do hladka. Ananás nakrájajte na drobné kocky. Scedené ovocie pridajte do pudingu a premiešajte. Piškótu navlhčíme rumom a vodou alebo punčom. Navrch natrieme pudingový krém a zarovnáme. Na vrch navrstvíme kokosové pusinky. Ozdobte rozpustenou bielou alebo tmavou čokoládou. Posypte čokoládovými hoblinkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia

Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Auto Trendy

Hrozivá zrážka nad Bieloruskom: Ruský Mi-24 skončil po zrážke s elektrickým vedením v troskách

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na povrch sa dostali zábery, ktoré zachytávajú tragický okamih - ruský bojový vrtuľník Mi-24 sa zrútil k zemi po zrážke s elektrickým vedením pri diaľnici…

Svetové elektrické auto roka 2025

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai Inster, kompaktné SUV s dojazdom až 355 km, si získal nielen srdcia zákazníkov, ale aj odbornú porotu prestížnej ankety World Car Awards. Tento malý,…

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov