Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobte grilovaný syr a nikto sa nebude pozerať na bravčovú krkovičku a klobásky

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo). Jedlá z grilu sú niečo, čo dokonale pohladí naše chuťové bunky. Bez ohľadu na to, či dávate prednosť klobáskam, krkovičke alebo špízom,...

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo).

Jedlá z grilu sú niečo, čo dokonale pohladí naše chuťové bunky. Bez ohľadu na to, či dávate prednosť klobáskam, krkovičke alebo špízom, určite ste celú zimu netrpezlivo čakali, kým sa opäť začne grilovacia sezóna. Grilovanie však nie je len o mäse. Na gril sa dajú dať aj iné veci a bezpochyby najlepšou z nich je syr. Dnes Vám dáme niekoľko tipov, ako pripraviť grilovaný syr tak, aby svojou chuťou odrovnal každého.

Foto: shutterstock/Marian Weyo

Som človek, ktorý miluje všetko, čo sa griluje. Klobásky, špízy, krídla a krkovička sú veci, ktoré môžem jesť bez prestávky. Nie je to inak ani s grilovanými rybami a zeleninou či hubami. Už len pohľad na tieto pochúťky položené na grile uvoľňuje hormóny šťastia, ale skutočný výbuch nastane, keď na grile uvidím svoj milovaný francúzsky syr. Ako sa robí grilovaný syr? Je to jednoduché, ale oplatí sa to trochu okoreniť. Ja volím dve možnosti a sama neviem, ktorá je lepšia.

Grilovaný syr. Taký krémový a aromatický, že sa na klobásu nikto nepozrie

Samozrejme, je rozdiel medzi syrom a grilovaným syrom. Je nepravdepodobné, že by sme na gril dali žltý syr, napríklad goudu alebo syr feta. Ostatné syry sú na grilovanie vhodné, pretože sa pod vplyvom tepla neroztavia a tak z grilu netečú. Samozrejme, oplatí sa zaobstarať si podnosy, ale sú syry, ktoré si to nevyžadujú. Spomenula by som vynikajúci, mierne slaný syr halloumi, ktorý je ideálny do šalátov. Kráľom grilu je však určite aromatický francúzsky camembert.

Camembert z grilu. Ako ho pripraviť

Camembert je zrejúci syr s mäkkou krémovou dužinou obalený tvrdou vrstvou, ktorá počas grilovania udržiava túto dužinu vnútri. Vďaka tomu sa krémový stred roztopí až po položení na tanier a rozkrojení. Grilovaný camembert má jemne orieškovú a mierne slanú chuť a jeho konzistencia pripomína puding. Môžete ho grilovať priamo na grile a ja mám na to dva spôsoby.

Prvý spôsob je vhodný, ak máte radi slaninu. Kombinácia krémového syra a slaniny je niečo božské. Okrúhly syr zabaľte do tenkých plátkov údenej slaniny a položte na gril. Grilujte z oboch strán, kým slanina nezhnedne a nie je mierne chrumkavá.

čerstvé bylinky a korenia
Do syra camembert urobte na niekoľkých miestach vrúbky nožom, potom doň vložte tenký plátok cesnaku a trochu čerstvého rozmarínu.
Foto: shutterstock/Julia Sudnitskaya

Druhý spôsob je pre skutočných gurmánov. Do syra camembert urobte na niekoľkých miestach vrúbky nožom, potom doň vložte tenký plátok cesnaku a trochu čerstvého rozmarínu. Vrchnú časť potrite trochou medu a pevne zabaľte alobalom. Grilujte na grile približne 10 minút.

Ako podávať grilovaný camembert

Možností je naozaj veľa. Grilovaný syr si môžete natrieť na toast alebo ho podávať s čerstvým šalátom, najlepšie bez majonézy. Výborne chutí aj s brusnicovým džemom, ktorý pri podávaní za tepla dokonale zvýrazní skryté chute syra. Samozrejme, môžete ho podávať aj so studeným údeným mäsom alebo zmesou orechov a olív. Nápady na grilovaný syr, ktoré som uviedla, sa dajú rovnako dobre pripraviť aj v rúre s funkciou grilu. Je to ideálne v zime alebo keď chcete syr rýchlo zjesť bez toho, aby ste museli pripravovať a rozpaľovať gril.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento syr je bombou živín a pastvou pre chuťové bunky. Taliani ho milujú

Grilovaná špargľa s týmito ingredienciami sa môže dostať zo žalúdka priamo do srdca. Na každého urobíte dojem


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Táto zelená nátierka zachráni každé raňajky. Moja švagriná ju pripravila a mne z nej spadla sánka.

6.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Drazen Zigic). Avokádová nátierka môže byť vynikajúca alebo úplne nevýrazná. Stačí len trochu zlé dávkovanie a stane sa z…

Vezmite vajcia, špenát a pripravte krémovú omáčku. Raňajky hodné drahého hotela

6.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga Nayashkova). Vajíčka na raňajky sú už klasikou, a to nielen na Slovensku. Sú dobrou voľbou nielen preto, že…

Polievku nemusíte zahusťovať smotanou. Existuje diétna alternatíva. Má len 36 kcal v 100 g

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio). Čím môžem polievku zahusťovať namiesto smotany? Tento výrobok nie je na Slovensku veľmi známy, čo je škoda, pretože…

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Auto Trendy

Pozor, vodiči! Tieto priestupky vás pripraví o vodičák

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nielen vysoká rýchlosť či jazda pod vplyvom alkoholu! Aj bežné prehrešky môžu skončiť odobratím vodičského preukazu. Pozor, vodiči!

Mechanici varujú: Týmto motorom sa pri kúpe ojazdeného auta vyhnite za každú cenu

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Uznávané automobilky v histórii často vyrobili motory, ktoré sa stali ich najväčšou nočnou morou. Predstavujeme vám skutočný zoznam hanby – najporuchovejšie pohonné jednotky, na ktoré…

Počujete v motore cinkanie mincí? Neriskujte, inak vás čakajú tisícové účty od mechanika!

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Charakteristický kovový zvuk pod kapotou môže signalizovať vážnu poruchu motora. Najmä majitelia motorov TSI 1.2 a 1.4 by mali zbystriť pozornosť. Ignorovanie prvých príznakov môže…

Štvornohý kuriér zvládne schody a prenesie ťažké náklady bez ľudskej pomoci

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si robot, ktorý nielen doručí balík, ale ho aj sám naloží a vyloží. Bez ľudskej pomoci dokáže preniesť až 85-kilogramový náklad, zvládne schody aj…

Gigant vyzýva Ferrari: „Naše superauto bude lepšie ako SF90!"

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska automobilka Great Wall Motor (GWM) pripravuje športový voz, ktorý má prekonať legendárne Ferrari. Po piatich rokoch vývoja sa chystá šokovať svet výkonom, ktorý údajne…

Žiadne mýtne brány, žiadne zdržanie: Recept na plynulú premávku v meste

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa vyberiete na výlet do Švédska a zistíte, že tu nenájdete žiadne mýtne brány. Žiadne státie v kolónach, žiadne hľadanie drobných. Namiesto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov