23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova).
Klasické sladké vafle pozná asi každý, ale nie každý ich skúsil pripraviť trochu iným spôsobom. Náš recept vychádza z lacnej a na Slovensku obľúbenej zeleniny. Preto sa zaobíďte bez prípravy cesta a sústreďte sa len na základ a šialené polevy. Takéto duo prekvapí aj tých najnáročnejších.

Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova
Recept na vafle je klasika, ktorú si môžete ľahko pripraviť doma. Pre vaše jarné menu sa však oplatí pridať do receptu trochu rozruchu a namiesto klasických ingrediencií na cesto zvoliť niečo originálnejšie. Prezradíme vám recept, ktorý sa vám nemôže nepáčiť, pretože chutí šialene dobre a na tanieri vyzerá fenomenálne.
Vafle v tomto vydaní sú jarným zjavením. V zložení nenájdete múku ani mlieko.
Čo keby sa vafle dali pripraviť bez gramu múky a všeobecne bez potreby prípravy cesta? Znie to ako sen, ale je to reálny recept, ktorý navyše pripravíte v duchu nulového odpadu. Stačí skombinovať niekoľko surovín a využiť potenciál vášho vaflovača. Táto pochúťka je skutočnou poéziou chutí, na ktorú bude každý dlho spomínať.
Celé tajomstvo slaných vaflí spočíva v prísadách. Pretože stačí skombinovať uvarené zemiaky (môžete použiť tie, čo zostali z večere), vajcia, tuniaka z konzervy a korenie. Všetko sa zmieša a upečie vo vaflovači. Čerešničkou na torte je estetické podávanie, napríklad s ľahkou omáčkou na báze jogurtu alebo kvapkou kyslej smotany s čerstvou zeleninou. Takéto vafle sú skvelou náhradou klasického pečiva, ktoré môže byť niekedy časovo náročné a spotrebuje sa naň oveľa viac surovín a energie.

Foto: shutterstock/Felliks2
Ako pripraviť slané vafle? Spojte zemiaky s rybou a máte hotovo!
Ingrediencie:
- 80 g varených zemiakov,
- 2 vajcia,
- 200 g tuniaka alebo napríklad vareného, rozdrobeného kuracieho mäsa,
- optimálne – 20 g syra, nasekaná pažítka, korenie.
Spôsob prípravy:
- Začnite varením zemiakov. Môžete použiť aj zvyšky, ktoré vám zostali od večere.
- Zeleninu dajte do misy.
- Pridajte rybu a syr, pažítku alebo korenie podľa vlastného výberu. Všetko roztlačte pučidlom na zemiaky alebo vidličkou.
- Túto zmes preložte do predhriateho vaflovača, najlepšie vopred vymasteného maslom alebo olejom.
- Vafle opečte dozlatista.
- Podávajte so zmesou jarnej zeleniny alebo ľubovoľným dresingom, ktorý máte radi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať
Shakshuka – recept, ktorý zasýti a poteší farbami. Chutí ako sen a pomáha chudnúť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.