16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jane McLoughlin).
Začiatkom apríla sa začína sezóna rebarbory. Je ideálnym doplnkom najmä ku koláčom, ktorým pomáha rozbiť sladkosť s jemným nádychom kyslosti. Čoraz viac ľudí sa ju rozhoduje pestovať v záhrade. Vtedy sa hodí recept na najlepšie hnojivo na rebarboru.
Na šťavy, kompóty, limonády, koláče a pečivo. Rebarbora je jednou z najčastejšie používaných druhov zeleniny v kuchyni na jar a začiatkom leta. Keď sa rozhodnete pestovať ju v záhrade, je dôležité mať na pamäti nielen správne miesto, ale aj hnojenie. Namiesto toho, aby ste siahli po živinách zakúpených v obchode, však stojí za to vyskúšať domáce hnojivo.
Čo rebarbora nemá rada? Dobré miesto v záhrade je nevyhnutné
Ak sa chcete tešiť z veľkej a bohatej úrody, je dôležité si uvedomiť, že rebarbora nemá rada tienisté miesta. Najlepšie rastie na slnečnom alebo v krajnom prípade na polotienistom mieste. Druhým dôležitým faktorom je pôda. Najhoršou voľbou je piesčitý a zamokrený substrát. Mali by sme dbať na úrodnú, vlhkú a vápenatú pôdu. Rebarboru treba neustále zalievať, najmä v období kvitnutia. Rebarbora je veľmi citlivá na nedostatok vody. Nesmie sa zabúdať na pravidelné pletie. Tým sa predíde hubovým chorobám a umožní sa rast nových listov.
Čo potrebuje rebarbora na to, aby rástla? Hodiť sa vám bude prasličková kaša. Recept je triviálny
K ďalším problémom patrí pravidelné hnojenie. To by sa malo začať skoro na jar a opakovať v júni a auguste. Najlepšie sa osvedčilo hnojivo bohaté na dusík, preto odporúčame hnojivo z prasličky. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Stačí dať 0,5 kg prasličky do veľkého vedra alebo nádoby a zaliať 5 l vody. Potom to celé nechajte 24 hodín na tmavom mieste.
Ak chcete dosiahnuť ešte lepšie výsledky, odporúča sa s aplikáciou kaše počkať a nechať ju odpočívať až tri týždne. Vtedy by mala začať kvasiť. Tento „koktail“ zabezpečí lepší rast a ochranu pred chorobami a škodcami. Hnojovo však nepoužívajte častejšie ako raz za dva týždne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V apríli si vyberte zo záhonu a jedzte donekonečna. Je to skutočný poklad zdravia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.