Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan). Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a...

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan).

Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach. Tento efekt sa dá dosiahnuť pomocou niekoľkých ľahko dostupných surovín, ktoré pravdepodobne ľahko nájdete vo svojej kuchyni. Vyskúšajte tento osvedčený recept na marinádu na pečené bravčové karé a vychutnajte si jej jedinečnú chuť.

Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach.
Foto: shutterstock/Slatan

Pečené bravčové karé je vynikajúce a chutné jedlo na májový víkend! Mnohí ľudia však považujú bravčové karé za „problematické“ mäso, pretože počas tepelnej úpravy môže byť príliš suché a gumové. Ako tomu zabrániť, aby pečené bravčové karé potešilo vašu domácnosť aj hostí?

Pečené bravčové karé – jemné, delikátne, aromatické. To všetko vďaka marináde

Tajomstvo dokonalého pečeného bravčového karé spočíva v správnom marinovaní mäsa. Marinovanie je obľúbený postup, ktorý sa v kuchyni používa na dosiahnutie výnimočne mäkkej a jemnej štruktúry, ako aj na zlepšenie chuti pokrmu. Kto z nás nemiluje ten okamih, keď si do úst vložíme kúsok mäsa a pocítime jeho jemnosť a mäkkosť? Čomu za to vďačíme? Je to marináda na bravčové karé, ktorá, ak je zložená z dokonale vybraných ingrediencií, dokáže zázraky. Medzi ingrediencie, ktoré najčastejšie používame na prípravu marinády na bravčové karé, patria: olej, soľ, cesnak, bobkový list, nové korenie, majorán, štipľavá paprika, sladká paprika a korenie.

Nočná marináda na bravčové karé – ako dlho má mäso zostať v marináde?

Marináda na bravčové karé cez noc alebo možno na niekoľko hodín? Ako dlho by malo mäso zostať v marináde? Pokiaľ ide o dĺžku marinovania mäsa, prevláda názor, že je lepšie marinovať kratší čas, ako nemarinovať vôbec, hoci v prípade marinády na bravčové karé sa osvedčuje skôr niekoľkohodinová marináda. Na rozdiel napríklad od kuracích stehien alebo krídel je bravčové karé veľký kus mäsa, takže je potrebný čas, aby marináda prenikla do jeho hĺbky a pôsobila rovnomerne po celom povrchu.

Zásady marinovania mäsa a výhody používania marinády na bravčové karé už poznáme. Je teda čas na naše návrhy receptov na marinádu na bravčové karé, ktorá premení váš pokrm a dodá mu jedinečnú chuť.

Marináda na pečené bravčové karé s množstvom aromatických byliniek

Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia. Na kúsok bravčového karé s hmotnosťou približne 1 kg si pripravte tieto prísady:

  • 1 l vody,
  • 1,5 polievkovej lyžice soli,
  • 3 malé bobkové listy,
  • 5 zrniek nového korenia,
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku,
  • 1 PL sušenej petržlenovej vňate,
  • 1 PL rozmarínu,
  • ½ čajovej lyžičky mletého koriandra.
Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia.
Foto: shutterstock/Dream79

Spôsob prípravy:

Do veľkej nádoby nalejte vodu a vložte všetky prísady na marinádu na bravčové mäso. Veľmi dobre ich premiešajte a potom mäso ponorte do marinády. Nádobu prikryte fóliou a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Marinované mäso vyberte z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Po uplynutí tejto doby bravčové mäso potrite dvoma lyžicami olivového oleja, potom ho zabaľte do alobalu a vložte do rúry. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov pol hodiny, potom znížte teplotu na 160 stupňov a pečte ďalších 60 minút. Niekoľko minút pred koncom pečenia môžete alobal odstrániť, aby mäso trochu zhnedlo.

Marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Nebo v ústach na májový víkend!

Našu druhú inšpiráciu predstavuje marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Je to návrh hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú sladkú a pikantnú chuť mäsa. Na 1 kg bravčového karé si pripravte tieto ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice tekutého medu,
  • 3 lyžice horčice,
  • 2 PL sójovej omáčky,
  • 2 PL olivového/zeleninového oleja,
  • 3 malé bobkové listy,
  • 2 veľké strúčiky cesnaku,
  • ½ čajovej lyžičky korenia.
Med dodá mäsu sladkú a lahodnú chuť.
Foto: pexels/Pixabay

Spôsob prípravy:

Cesnak ošúpte a prelisujte, potom ho vložte do misky. Pridajte ostatné prísady na marinádu a dôkladne premiešajte. Vzniknutou marinádou rovnomerne potrite celý kus mäsa. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Marinované mäso vyberte aspoň hodinu pred pečením. Umiestnite karé do rúry a pečte ju 30 minút pri teplote 200 stupňov. Potom teplotu znížte na 160 stupňov a pečte ďalšiu hodinu. Vo vypnutej rúre ho nechajte asi 15 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nie každý má rád palacinky so špenátom, ale môžete oklamať svoje chuťové poháriky. Bude to chutné a zdravé

16.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Happy_food_photo). Palacinky so špenátom sú ľahko pripraviteľným pokrmom, ktorý dodáva telu množstvo cenných živín. Špenát je skutočnou pokladnicou vitamínov…

Nudí vás ovsená kaša na raňajky? Toto je skvelá náhrada

16.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Karuna). Sušienky ako forma zdravých a výživných raňajok? Hoci to môže znieť ako oxymoron, tento recept skutočne obsahuje…

PRL želé. Lacný spôsob, ako získať mladšiu pleť, lepší ako kolagén

16.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SATOSHI ONO). Nemusíte utrácať majetok za kolagénové doplnky, aby ste sa starali o svoju pleť a zdravie. Ukázalo sa,…

Táto torta je hitom na narodeninových oslavách. Je neuveriteľné, aká je chutná a nadýchaná.

16.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Belavusava Alena). Názov je možno trochu smiešny a dokonca možno aj prehnane vtipný, ale o tom predsa torty nie…

Urobte si ho raz a už nikdy si kečup v obchode nekúpite. Ideálny na grilovanie

16.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Fuzull Hanum). Používame ho do grilovaných pokrmov, na pizzu, do nákypov, hotdogov a mnohých ďalších obľúbených jedál. Dokonale sa…

Auto Trendy

Elektromobily ako smartfóny: Prečo ich majitelia menia každé tri roky napriek vysokej cene?

16.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia ukázala priepastný rozdiel v správaní majiteľov elektromobilov a vozidiel so spaľovacím motorom. Dôvody tejto revolúcie na automobilovom trhu vás prekvapia.

Toyota končí so zmätkom: Elektrický crossover bZ4X dostáva nové meno a vyššiu silu

16.5.2025 Redakcia Auto trendy - Japonská automobilka zjednodušila názov svojho elektrického SUV, pridala silnejšiu batériu a vylepšila dizajn. Elektrická Toyota bZ4X sa odteraz volá jednoducho bZ.

Hybridné SUV dobývajú trh! Najdostupnejšie full-hybrid modely v roku 2025

16.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zatiaľ čo elektrické vozidlá stále bojujú o priazeň motoristov, hybridy si nachádzajú cestu do garáží čoraz viac Slovákov. Prinášame vám prehľad najdostupnejších SUV s plnohodnotnou…

Alfa Romeo dáva ultimátum fanúšikom: Kupujte SUV alebo zabudnite na športové modely!

16.5.2025 Redakcia Auto trendy - Talianska automobilka stavia milovníkov značky pred ťažkú voľbu. Pokračovanie výroby ikonických športových vozidiel závisí od komerčného úspechu ich SUV modelov. Budú fanúšikovia ochotní podporiť "nevyhnutné…

Žltý prach na vašom aute: Neškodná jar alebo hrozba pre lak?

16.5.2025 Redakcia Auto trendy - Parkujete auto vonku a po návrate ho nachádzate pokryté žltým prachom? Nejde o nebezpečnú cudziu látku, ale o bežný jarný fenomén. Zistite, o čo presne…

Saudská Arábia stavia luxusný ostrovný raj: Laheq ohúri svet!

16.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa prechádzate po bielom piesku exotickej pláže, obklopení krištáľovo čistou vodou a bujnou zeleňou. Nad vami sa týči futuristický kruh s priemerom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov