Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Domáci ovsený chlieb nemá konkurenciu. Taký v obchode nenájdete. Je výborný a chrumkavý

27.01.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/pixel1). Domáci chlieb je najlepší. Ešte teplý bochník, chrumkavá kôrka a chuť čerstvého krajca husto natretého maslom alebo bravčovou masťou. Nie je nič lepšie....

27.01.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/pixel1).

Domáci chlieb je najlepší. Ešte teplý bochník, chrumkavá kôrka a chuť čerstvého krajca husto natretého maslom alebo bravčovou masťou. Nie je nič lepšie. Ukazuje sa, že na upečenie tohto ovseného chleba nepotrebujeme ani gram múky, aby chutil úžasne.

Domáci ovsený chlieb nemá konkurenciu.
Foto: Pixabay/pixel1

Pečenie chleba nie je zložitá činnosť. A recept na ovsený chlieb nespôsobuje žiadne ťažkosti. Stačí trochu času a srdca, ktoré do jeho prípravy vložíte, a každý ho s chuťou zje.

Domáci ovsený chlieb bez gramu múky. Nikto nikdy nechutil tak dobre

Domáci ovsený chlieb bude chutiť na víkendové raňajky úžasne. Oplatí sa ho pripraviť, pretože neobsahuje ani gram múky a má viac vlákniny a nižší glykemický index ako klasický chlieb.

Ingrediencie:

  • 300 g ovsených vločiek + hrsť vločiek alebo otrúb nasypať do formy,
  • 500 g prírodného jogurtu,
  • hrsť slnečnicových semienok,
  • hrsť tekvicových semienok,
  • hrsť ľanových semienok,
  • 1 lyžica soli,
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
  • oleja.

Recept na domáci chlieb, ktorému nikto neodolá. Spôsob prípravy krok za krokom

Príprava tohto chleba je veľmi jednoduchá a zaberie oveľa menej práce ako pečenie tradičného chleba. Chuť je však oveľa, oveľa lepšia. Rodina sa vám poďakuje za taký chutný doplnok k raňajkám.

Spôsob prípravy:

  1. Do misky nasypeme ovsené vločky, tekvicové semienka, slnečnicové semiačka a ľanové semienka. Pridajte sódu bikarbónu a soľ. Všetko zalejte prírodným jogurtom a dôkladne premiešajte.
  2. Formu, v ktorej budeme chlieb piecť, vymastíme trochou oleja a vysypeme ovsenými vločkami alebo otrubami. Zalejeme chlebovou zmesou a navrch posypeme vločkami. Hmotu nechajte odležať na 15-20 minút a počas tejto doby predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia. Pečieme asi 45-50 minút a pred podávaním necháme vychladnúť, aby sa ľahšie krájalo.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

1 prísada navyše a vyjdú lepšie ako z dovolenkového stánku. Uložte si tento recept na vafle

Toto je najlepší rezeň na svete. Podobá sa na bravčový rezeň, ale je z oveľa lepšieho mäsa


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Ideálne na lenivé večery. Natieram maslom a hneď jem

8.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Mäkké, pružné a výraznej chuti - domáce chleby Naan sú viac ako len občerstvenie na večierok. Táto…

Avokádo tvrdé ako kameň? Máte niekoľko možností. Bude mäkké ako maslo

8.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ivan Mateev). Ako zmäkčiť avokádo a nečakať pritom niekoľko dní? Môže prekaziť kulinárske plány. Najmä keď snívate o krémovej…

Najlepšia polievka na leto? Samozrejme, karfiolová! Tento recept miluje celá rodina

7.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich). Tradičná karfiolová polievka je chutný nápad na večeru. Ako dosiahnuť najlepšiu chuť a hustú štruktúru? Objavte tajomstvo…

Auto Trendy

Tekuté kryštály v akcii: Renault mení pohľad na panoramatické strechy

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Renault, priekopník v oblasti panoramatických striech, predstavil technológiu SolarBay, ktorá mení zážitok z jazdy. Strecha s tekutými kryštálmi sama reguluje priepustnosť svetla, nepotrebuje roletu a…

Emisie CO2 počas životného cyklu: Sú elektrické autá skutočne ekologickejšie ako spaľovacie?

11.07.2025, Redakcia Ekologická mobilita Štúdia ICCT (International Council on Clean Transportation) priniesla prekvapivé výsledky o emisiách CO2 rôznych typov pohonov počas ich životného cyklu. Elektrické autá sa ukázali ako jasní…

Ako správne používať svetlá počas dažďa? Vyhnite sa častým chybám!

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Silný dážď je nočnou morou mnohých vodičov. V takýchto podmienkach je dôležité dbať na bezpečnosť a správne používanie svetiel. Zistite, aké chyby vodiči najčastejšie robia…

Čínsky automobilový priemysel: Rýchlosť, ktorá mení pravidlá hry

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový priemysel zažíva revolúciu, ktorá mení globálnu dynamiku. Príkladom je rýchla adaptácia SUV modelu Chery Omoda 5 pre európsky trh, ktorá ukazuje, ako čínski…

Digitálny detox: Prečo by ho mal vyskúšať každý vodič?

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Cítite sa unavení, podráždení, nesústredený alebo máte pocit, že vám technológie ovládajú život? Možno je čas na digitálny detox! Zistite, ako môže krátka pauza od…

Prečo sa stanica metra Můstek volá Můstek? Tajomstvo stredovekého mosta pod Václavským námestím

11.07.2025 Redakcia Auto trendy Najznámejšia prestupná stanica pražského metra na Václavskom námestí, kde sa križuje linka A s linkou B, má fascinujúci pôvod svojho názvu. Můstek sa volá preto, že…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov