Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Najlepší recept na dusenú bravčovú krkovičku. Vyjde jemná a šťavnatá

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie...

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie existuje recept, ktorý zabezpečí, že bravčová krkovička bude vždy šťavnatá a jemná. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel. Pozrite si, ako pripraviť dokonalé mäso.

Čo urobiť, aby bravčová krkovička ostala jemná a mäkká?
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Dusená bravčová krkovička je chutné jedlo, ktoré sa môže podávať napríklad so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom, čím sa stane chutnou večerou pre celú rodinu. Čo však môžete urobiť, aby mäso zostalo krehké a jemné? Stačí si zapamätať niekoľko dôležitých krokov a pripraviť bravčovú krkovičku podľa nižšie uvedeného receptu. Je to skutočná hostina pre chuťové bunky!

Čo by ste mali urobiť, aby bola vaša bravčová krkovička vždy mäkká a jemná? Toto je to, čo si musíte zapamätať

Prvým a najdôležitejším pravidlom, ak chcete pripraviť jemnú, krehkú a šťavnatú krkovičku, je vybrať si kvalitné mäso. Dbajte na to, aby ste si nevybrali veľký kus mäsa, pretože čím menší kus, tým je pravdepodobnejšie, že pochádza z mladého zvieraťa. To má veľký vplyv na to, či bude krkovička po uvarení mäkká.

Preto sa odporúča vyberať kusy s hmotnosťou približne 1,5 – 2 kg. Väčšie kusy budú tvrdé a nie veľmi chutné. Okrem toho majte na pamäti, že bravčová krkovička na strane chrbta je zvyčajne jemnejšia a menej vláknitá.

Ďalšou veľmi dôležitou vecou je, aby ste bravčovú krkovičku vopred namarinovali. V tomto prípade sa najlepšie osvedčí med, cesnak, sójová omáčka, horčica a sladká paprika. Mäso nakrájajte na hrubé plátky a opatrne ich obaľte v marináde. Takto pripravená bravčová krkovička by mala odpočívať aspoň 2 – 3 hodiny. V ideálnom prípade by sa však mäso malo uložiť na chladné miesto na celú noc.

Najlepšie je namarinovať bravčovú krkovičku deň vopred.
Foto: shutterstock/Slatan

Ako pripraviť dokonalú dusenú bravčovú krkovičku? Tento recept sa oplatí poznať

Keď je naša bravčová krkovička marinovaná, môžeme sa pustiť do jej ďalšej prípravy. Na tento chutný pokrm potrebujeme niekoľko dôležitých ingrediencií, ktoré dodajú nášmu jedlu arómu a chuť.

Tu je zoznam toho, čo potrebujeme mať v kuchyni:

  • 600 g bravčovej krkovičky,
  • 1 cibuľa,
  • 1 bobkový list,
  • 1 štipka mletej feferónky,
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky,
  • 1 lyžička mletej údenej papriky,
  • soľ a korenie,
  • olej na vyprážanie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice pšeničnej múky,
  • 100 ml sladkej smotany,
  • petržlenová vňať.
Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá.
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá, ak presne dodržíme nižšie uvedené kroky. Ak chceme získať chutnú a šťavnatú bravčovú krkovičku, musíme dodržať nasledujúce kroky:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame cez vlákna na 1,5 cm hrubé plátky. Plátky jemne naklepeme tĺčikom.
  2. Jeden strúčik cesnaku roztlačíme so soľou, korením, paprikou a trochou oleja. Touto zmesou potrieme plátky bravčovej krkovičky a necháme ich v chladničke približne 2 hodiny.
  3. Potom nakrájame cibuľu na kocky a druhý strúčik cesnaku nakrájame na väčšie kúsky.
  4. Ďalším krokom je vybrať mäso z chladničky, aby dosiahlo izbovú teplotu. Keď sa tak stane, obalíme ho v múke a každý kúsok opečieme z oboch strán na rozpálenom tuku.
  5. Osmaženú krkovičku preložíme do samostatného hrnca a na panvici osmažíme cibuľu, pridáme štipľavú a údenú papriku. Za stáleho miešania smažíme pol minúty. Cibuľu a papriku pridáme k mäsu a do hrnca pridáme cesnak.
  6. Do panvice, na ktorej sme smažili mäso a cibuľu, nalejeme pohár vody a počkáme, kým sa začne variť. Potom pomocou špachtle opatrne vyberieme zvyšky, ktoré zvýraznia chuť našej omáčky.
  7. Obsah panvice vylejeme do hrnca s mäsom, prikryjeme a pridáme bobkový list. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Zároveň nezabudnime kontrolovať množstvo tekutiny, a ak je jej málo, pridáme vodu.
  8. Keď je krkovička mäkká, pridáme do omáčky smotanu. Premiešame a privedieme do varu. Bravčovú krkovičku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tradičná kotleta s ňou nemá šancu. Kotleta Belvedere znie ako plán na vynikajúcu večeru

Barbecue omáčka – pozrite sa, ako si pripraviť dokonalú domácu omáčku na grilované jedlá. Hostia budú nadšení


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tvarohový koláč bude chutiť ako sladký obláčik, ak použijete túto jedinú prísadu

5.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev). Krémový tvarohový koláč na báze kondenzovaného mlieka je ideálny nápad na jednoduchý a mimoriadne chutný dezert. Stačí sa…

Tajomstvo chuti je v tomto nápoji. Pridáme ho do pečene a tá sa stane jemnou a aromatickou

4.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zefirchik06). Príprava pečene môže byť pre niektorých z nás pomerne náročná. Jej príprava si vyžaduje trpezlivosť a predovšetkým dobrý…

Žiadna fazuľa a cvikla. Toto fit brownie chutí ako s čokoládou. Zjete plech bez výčitiek svedomia

3.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Trending Now). Tradičné brownie je vláčny čokoládový koláč. Je rýchly a jednoduchý na prípravu, a preto má veľa priaznivcov.…

Po prvom súste budete mať pocit, že je lepšie ako ostatné. Toto kuracie mäso je moje číslo jedna

3.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/UlianovDmitrii). Kuracie mäso je obľúbenou voľbou, keď sa rozhodneme pripraviť večeru. Jeho chuť je nám veľmi dobre známa. Nevyžaduje…

Rýchla večera z pár ingrediencií. Všetci jedia vďaka triku s maslom

3.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow). Rýchla večera z niekoľkých ingrediencií? Nech sa páči. Táto krémová brokolicová polievka je hotová za dve minúty…

Auto Trendy

Takto poškodíte selektor a synchronizátory. Zlý jazdný návyk môže byť nákladný

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Ak raz za čas necháte nohu na spojke alebo ruku na radiacej páke dlhšie, nič zlé sa nestane. Horšie je, ak sa takáto jazda stane…

Na Slovensku horel prvý elektromobil. Vo vode je už niekoľko dní. Vieme či išlo o úmysel

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Požiar elektromobilu z piatka 1. marca nebol náhoda. TV JOJ vo svojej reportáži informuje, že kamerové záznamy ukazujú, že elektromobil značky Volkswagen v skutočnosti podpálila…

Vodiči, pozor! Policajti vyrazia na veľké kontroly. Vieme kedy a kde

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Polícia si posvieti na vodičov vo viacerých okresoch v Banskobystrickom kraji. Muži zákona vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu…

Robia vaše stierače šmuhy? Skôr než pobežíte do obchodu, použite tento trik

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Dobrá viditeľnosť je základom bezpečnej jazdy. Bez dobre fungujúcich stieračov ju však nedosiahnete. Neponáhľajte sa však hneď do obchodu po nové stierače. Problém so šmuhami…

Test letných športových pneumatík na rok 2024: ktoré boli najlepšie?

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Všetky pneumatiky vyzerajú takmer rovnako. Mnohé modely majú také podobné dezény, že ich na prvý pohľad nedokážu rozlíšiť ani odborníci, čo však neznamená, že medzi…

Umývate svoje auto v bezdotykovej autoumyvárni? Nerobte túto chybu

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Prvé vlastné umývanie auta v bezdotykovej autoumyvárni môže u vodičov vyvolať pochybnosti. Nie je to však nič zložité, hoci je dôležité pamätať na niekoľko dôležitých…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov