Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

V detstve bol nočnou morou. Keby nám ho niekto takto naservíroval, jedli by sme ako blázni

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah). Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a...

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah).

Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a aj chuť bola často veľmi nežiaduca. Spôsob podávania mal pravdepodobne veľký vplyv na to, že pre mnohých z nás sa ružičkový kel stal nočnou morou, a možno ho niektorí ľudia nemajú radi ani v dospelosti. Niečo nám však hovorí, že keby sme ho dostali v podobe, akú vám tu chceme ukázať, jedli by sme ho, až by nám šiel z uší.

Ružičkový kel úplne inak.
Foto: shutterstock/Katinkah

Ružičkový kel, špenát, brokolica, mliečna polievka. Keď sme boli deti, bola to predovšetkým táto zelenina a jedlá, ktoré nás nútili vstať od stola a utekať čo najďalej. Boli všelijaké veci, ktoré nám nesedeli, niekedy stačila samotná vôňa, aby nás to odradilo od ochutnania (kto vie, možno by to bolo chutné?), niekedy to bol rozmočený vzhľad (to platilo najmä pre špenát, hoci mliečna polievka tiež nie je obzvlášť estetická), niekedy nám jednoducho niečo nechutilo.

Ružičkový kel je moja nočná mora z detstva. Keby mi ho niekto naservíroval v tejto podobe, možno by som zmenila názor

Niektoré z našich kulinárskych nočných môr z detstva sú tak hlboko zakorenené, že aj v dospelosti pri pohľade na tieto potraviny alebo výrobky odvraciame zrak. Ja sa napríklad stále nemôžem presvedčiť o ružičkovom keli. Zdá sa mi však, že keby mi ho niekto naservíroval v podobe, ktorú vám tu chceme predstaviť, zmenila by som názor. Už len pri pohľade na video mám chuť tieto recepty otestovať a konečne sa prekonať. Kto vie, možno prišla chvíľa, aby som túto zeleninu ochutnala?

Objasnime si teda, čo je to za formu. Ide o čipsy z ružičkového kelu. Môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov, sú jednoduché, vyzerajú lákavo a dodajú ružičkovému kelu chrumkavosť. Ako ich pripravíte? Hodíme vám dva veľmi rýchle recepty, ktoré nám padli do oka.

Recepty na čipsy z ružičkového kelu. Chrumkavé, jednoduché a expresné

Prvý recept, na ktorý sme narazili, je od Stelly Drivas, ktorá vedie blog a profily na sociálnych sieťach pod názvom hungry happens. Jej recept obsahuje len dve základné ingrediencie a niekoľko doplnkov, ktoré zvýraznia chuť chipsov.

Ingrediencie:

  • približne 650 g ružičkového kelu,
  • 200 g nasekaného alebo nastrúhaného parmezánu,
  • lyžica olivového oleja,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • granulovaný cesnak podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Ružičkový kel prekrojte na polovicu. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Posypte nahrubo nastrúhaným parmezánom. Na syr položte plátky zeleniny plochou stranou nadol. Mali by byť blízko pri sebe, ale nie priamo vedľa seba. Každú z nich potrite trochou olivového oleja a posypte soľou, korením a granulovaným cesnakom. Pečte približne 15-18 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Syr by mal získať zlatohnedú farbu. Keď občerstvenie vychladne, nalámte ho na menšie kúsky a máte pripravené čipsy z ružičkového kelu.

Druhý recept je ešte jednoduchší a vyžaduje ešte menej prísad. Našli sme ho na TikToku, ktorý je síce často plný takzvaného koncového internetového obsahu, ale môže byť aj inšpiratívny. Napríklad z kulinárskeho hľadiska. Recept na bruselské lupienky, ktorý tu chceme ukázať, pochádza z účtu ballehurns, ktorý je plný kuchynskej inšpirácie.

Ingrediencie:

  • tucet ružičkového kelu,
  • olivový olej,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Odstráňte tvrdšie spodky a ošúpte ružičkový kel z listov. Stred si nechajte, môže sa variť samostatne, zatiaľ čo listy sa vložia do misky. Zalejte ich olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Ochutenú zeleninu položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Po upečení opatrne preložte lupienky ružičkového kelu do misky. Mali by byť chrumkavé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dvanásť „križiakov“ proti rakovine. Na zozname: kapusta, brokolica a ružičkový kel

Nič nepodporuje imunitu lepšie ako ony. Jedzte ich párkrát týždenne a zabudnete na prechladnutie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zaujímavejšia verzia klasických palaciniek. Zabudnite na pridávanie mlieka alebo cmaru

5.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaMaslova). Palacinky patria medzi obľúbené jedlo Slovákov. Niektorí ľudia majú radi len sladké verzie s ovocím a polevou, iní…

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Auto Trendy

Prebudíš sa a máš o 650 koní menej. To nie je vtip, toto sa skutočne stalo majiteľom Xiaomi SU7 Ultra

06.07.2025 Redakcia Auto trendy Predstav si, že si kúpil superšportové auto s výkonom 1548 koní a ráno po aktualizácii softvéru zisťuješ, že máš len 900 koní. Presne toto sa stalo…

Revolučný bezpečnostný postroj Thule Cappy ochráni vášho psa pri nehode

06.07.2025 Redakcia Auto trendy - Švédska značka Thule predstavila novinku, ktorá zmení cestovanie so psom. Thule Cappy je postroj testovaný pri nárazoch, ktorý zabezpečí maximálnu ochranu nielen vášmu psíkovi, ale…

Elektrická dodávka za cenu naftovej? Ford Transit búra mýty

06.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ford prichádza s ponukou, ktorá mení pravidlá hry. Plne elektrický E-Transit Custom Van je dostupný už za 32 000 € bez DPH,, čo ho robí…

Športová Škoda a návrat Yetiho? Šéf značky prezradil jednu podmienku

06.07.2025 Redakcia Auto trendy - Kabriolet alebo kupé s logom Škody? Kedysi realita, dnes utópia. Šéf automobilky by však takýto model rád videl v produkcii. Kým k tomu dôjde, musí…

Elektrická beštia od Mercedesu: 1360 koní a nabíjanie rýchlejšie než tankovanie!

06.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG odhaľuje svoju elektrickú budúcnosť v podobe šokujúceho konceptu GT XX. Nejde len o prototyp, ale o technologický manifest s výkonom presahujúcim 1360 koní, nabíjaním…

Prečo sa všetky lietadlá na svete vyhýbajú preletom nad touto obrovskou zónou?

06.07.2025 Redakcia Auto trendy Predstavte si oblasť päťkrát väčšiu ako Francúzsko, kde neuvidíte ani jedno lietadlo. Keď sa pozriete na letový radar, zbadáte obrovskú prázdnu zónu bez akýchkoľvek stôp komerčných…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov