4.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vlada Tikhonova).
Jablkový koláč je jedným z najobľúbenejších koláčov v našej krajine. Mnohí z nás si stále nevedia predstaviť nedeľu bez šálky kávy a kúska tohto koláča. Niektorým ľuďom sa však do prípravy jablkového koláča nechce, tvrdia, že je to príliš pracný koláč. Môj manžel má na to spôsob, ako to obísť.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_1720622515.jpg)
Recept na jednoduchý a rýchly jablkový koláč potrebuje každý Slovák. Tradičný recept je pre mnohých z nás príliš zložitý a pracný. Koláč, ktorý je jednoduchší na prípravu, však nechutí o nič horšie. Jablkový koláč môjho manžela je hitom každej rodinnej oslavy. Babičky a tety si navzájom vytrhávajú recept z rúk.
Jablkový koláč za 10 minút – recept môjho manžela. Lahodný domáci koláč, ktorému sa nedá odolať
Jablkový koláč je ideálny na každé ročné obdobie. Výborne chutí v sprievode kávy alebo čaju, ale aj zmrzliny alebo šľahačky. A hoci existuje veľa receptov, recept môjho manžela na instantný jablkový koláč prekonáva tradičný recept mojej babičky. A najlepšie na tom je, že v kuchyni nemusíte stráviť veľa času!
Zloženie:
– 300 g pšeničnej múky,
– 3 vajcia,
– 200 ml mlieka,
– 100 g masla,
– cca. 150 g cukru,
– plnú čajovú lyžičku prášku do pečiva,
– lyžica kyslej smotany,
– lyžičku škorice,
– 3 jablká.
Ako pripraviť rýchly jablkový koláč? Príprava krok za krokom
1. Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V malom hrnci rozpustite maslo.
2. Pripravte si misku a rozšľahajte do nej vajcia. Pridáme cukor a pomocou vysokorýchlostného mixéra suroviny vyšľaháme.
3. Počas miešania pridajte mlieko a rozpustené maslo.
4. Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5. Vymiešajte hladké cesto, pridajte jablká a škoricu a ingrediencie spolu premiešajte.
6. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto. Pečieme hore dnom pri teplote 180 stupňov 40 minút. Podávajte s obľúbenými posýpkami.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Sävisiace články:
Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou
Makový koláč s čokoládovým krémom