3.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe ().
Jablkový koláč pozná asi každý, rovnako ako cestoviny, ktoré sa zvyčajne podávajú s mletým mäsom a omáčkou. Ide o dve úplne odlišné pochúťky, ktoré sa dajú skombinovať do niečoho veľmi chutného. Možno si pretriete oči, ale toto bude naozaj chutiť veľkému počtu ľudí.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2023/12/shutterstock_255549130.jpg)
Jablká sú ovocím, ktorého popularita rastie každý rok na jeseň. Zvyčajne sa z nich pripravuje jablkový koláč a palacinky. Dajú sa z nich však pripraviť aj iné pochúťky a jedna z nich je skutočne šokujúca. Málokoho by napadlo skombinovať toto ovocie s cestovinami, a predsa sa to stalo.
Cestoviny na lasagne sa zvyčajne používajú len na jednu vec. Pripravuje sa z nich taliansky pokrm plnený paradajkovou omáčkou a mletým mäsom. Tentoraz namiesto týchto ingrediencií použite pečené jablká. Vďaka tomu môžete vytvoriť nový a originálny dezert.
Recept na jablkové lasagne
Ingrediencie:
- 900 g pečených jabĺk
- 10 plátov cestovín na lasagne
- 150 g smotanového syra
- 150 ml 30 % smotany
- 75 ml mlieka
- 75 g jemného cukru
- 2 vajcia
Ďalšie ingrediencie:
- 85 g cukru
- pol čajovej lyžičky škorice
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava krémovej zmesi. Do veľkej misy dáme smotanový syr, pridáme cukor a rozšľaháme vajcia. Premiešajte a prilejte tvaroh a mlieko. Všetko rozmixujte na stredných otáčkach mixéra do hladka.
- Tortovú formu vymažte vrstvou masla a potom do nej nalejte niekoľko lyžíc krémovej zmesi. Na dno rozložte kúsky suchých cestovín. Potom na ňu rovnomerne poukladajte 1/4 pečených jabĺk a ovocie zalejte ďalšou vrstvou smotanovej zmesi.
- Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady. Poslednú vrstvu by mali tvoriť cestoviny poliate smotanovou zmesou. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 25 minút.
- Po uplynutí tejto doby vyberte lasagne zo spotrebiča, vrch posypte cukrom a škoricou. Celé to pečte ďalších 10 minút, aby cukor skaramelizoval.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Adventný chlebík, sladká chvíľa očakávania Vianoc. Chutí božsky a skrýva v sebe silu prekvapení