Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Žiadne pečenie ani balenie. Mama a stará mama budú nadšené, keď uvidia tento recept

28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ArtCookStudio). Na vianočnom stole sa každoročne objavujú jedlá a pečivo, ktorými nás chcú hostitelia potešiť. Väčšinu z nich poznáme už od detstva a ich...

28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ArtCookStudio).

Na vianočnom stole sa každoročne objavujú jedlá a pečivo, ktorými nás chcú hostitelia potešiť. Väčšinu z nich poznáme už od detstva a ich chuť sa vôbec nemení. Jedným z takýchto zákuskov je makový koláč. Jeho príprava je veľmi pracná, čo chceme týmto receptom zmeniť. Táto verzia si nevyžaduje žiadne obaľovanie ani pečenie.

Foto: shutterstock/ArtCookStudio

Makový koláč je klasický koláč, ktorý nesmie chýbať na sviatočnom stole. Zvyčajne sa podáva v zabalenej forme, ktorá sa s týmto pečivom spája najviac. Jeho príprava je časovo náročná, ale poznáme spôsob, ako ušetriť čas. Stačí odstrániť dva kroky, ktorými sú stočenie cukrárskej hmoty a pečenie.

Makovník bez balenia a pečenia je ideálne pečenie, keď si nemôžeme dovoliť dlho stáť pri hrncoch. Ako vieme, sviatočné obdobie si vyžaduje veľa pozornosti a príprav. S týmto koláčom si môžeme všetko uľahčiť.

Recept na makový koláč bez pečenia

Ingrediencie:

  • 400 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 200 g sušienky
  • 200 g mletého maku
  • 1,5 šálky orechov
  • balenie smotanového pudingu
  • 3 PL amaretta
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • lyžica medu

Ingrediencie na polevu:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 5 lyžíc mlieka
  • 60 g masla

Spôsob prípravy:

  1. Stredne veľkú formu na pečenie vyložte potravinárskou fóliou. Na dno formy poukladajte piškóty.
  2. Orechy vložte do misky a zalejte ich vriacou vodou. Nechajte 2 minúty odstáť a potom tekutinu sceďte. Pridajte amaretto a vanilkový extrakt a premiešajte.
  3. Teraz je čas pripraviť zmes. Do hrnca nalejte 300 ml mlieka. Potom nasypte mak a pridajte maslo. Prísady nechajte povariť, pričom občas premiešajte. Keď zmes začne hustnúť, pridajte orechy a med. Znova premiešajte, aby sa zmes spojila.
  4. Nalejte puding do pohára a prilejte zvyšok mlieka. Rázne premiešajte, aby ste sa zbavili hrudiek, a nalejte do makovej zmesi.
  5. Zmes nalejte do formy s piškótami. Pomocou stierky vyrovnajte vrch a nechajte vychladnúť.
  6. Kým koláč chladne, postarajte sa o polevu. Čokoládu a maslo rozpustite vo vodnom kúpeli za stáleho miešania a prilejte mlieko. Vrch torty polejeme pripraveným krémom a necháme stuhnúť. Potom ho uložte do chladničky. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmena jednej prísady v jablkovom koláči dokáže zázraky. Mňam!

Suché piškótové koláče budú minulosťou, keď tieto pravidlá uplatníte v praxi. Odteraz budú vaše koláče nadýchané a mimoriadne vlhké


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

To je to najlepšie, čo môžete s paradajkami urobiť. Taliani budú túto chuť závidieť

27.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Taras Grebinets). Je ťažké si predstaviť každodenné varenie bez paradajok. Nehovorím len o paradajkovej polievke, ale aj o rôznych…

Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále

27.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna Dorota). Vymyslieť letné jedlá nie je pre každého také jednoduché. Niektorí ľudia s tým majú obrovský problém a…

V lete varím litre, v zime si vychutnávam sladkú chuť. Obľúbený kompót celej rodiny

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Vanessa Bentley). Tradícia prípravy zaváranín na zimu sa v mnohých rodinách dedí z generácie na generáciu. V domácich špajzách…

Aby prešlo chuťou, musí odpočívať v chladničke. Môžete ho pripraviť za menej ako 5 minút

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio). V lete každý sníva o dezertoch, ktoré sú chutné a zároveň nás ochladia. Ak nechcete opäť jesť…

Dokonalý recept na piškótové cesto. Pridám čajovú lyžičku tejto ingrediencie a hrdo sledujem, ako stúpa k stropu

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Odkedy si pamätám, pečenie piškótového cesta u nás doma je problém. Najprv s tým mala problém moja…

Auto Trendy

Xiaomi hádže rukavicu spoločnosti Porsche. Číňania predstavili sedan s výkonom 1500 koní

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Xiaomi chce prekonať rekord na Nürburgringu s najvýkonnejším SU7 v histórii. Vozidlo má výkon viac ako 1 500 koní a má úplne nový aerodynamický balík.

Formula 1: Alpine bude v Belgicku pretekať so špeciálnym lakom. Grafika je inšpirovaná filmom Deadpool & Wolverine

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Alpine F1 Team použije špeciálnu grafiku na Veľkú cenu Belgicka 2024. Úprava je inšpirovaná novým filmom Deadpool & Wolverine.

Nissan chce oživiť model Silvia

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan by mohol oživiť meno Silvia, ktoré nesie séria modelov tak obľúbených medzi automobilovými nadšencami na celom svete. Nissa

Spoločnosť Porsche prehodnocuje svoje plány. Jeho modely so spaľovacím motorom budú „žiť“ dlhšie

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Porsche je ďalšou značkou, ktorá spomaľuje svoje plány na prechod na elektromobily. Podľa nemeckých novín Automobilwoche a Suddeutsche Zeitung si spoločnosť ponechá pri živote okrem…

Ferrari verí, že syntetické palivá budú riešením pre superautá budúcnosti

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Generálny riaditeľ Ferrari tvrdí, že budúce tepelné superautá by mohli byť zachránené syntetickými palivami. Prvým vozidlom, ktoré by z toho mohlo profitovať, by mohol byť…

Šéf Renaultu sa domnieva, že úplný prechod na elektromobily ešte nie je možný

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Generálny riaditeľ spoločnosti Renault Luca de Meo sa domnieva, že úplný prechod na elektromobily do roku 2035 nie je možný, preto žiada Európsku úniu o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov