Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tekvicové hranolky – kulinársky hit tejto jesene. S cesnakovým dipom majú nadpozemskú chuť!

18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker). Tekvicové hranolky sú skvelým občerstvením na večierok alebo rodinnú večeru. Blíži sa piatok? Ste po dlhom týždni a máte chuť na niečo...

18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).

Tekvicové hranolky sú skvelým občerstvením na večierok alebo rodinnú večeru. Blíži sa piatok? Ste po dlhom týždni a máte chuť na niečo chutné? Vyskúšajte tekvicové hranolky. S cesnakovým dipom chutia nadpozemsky!

tekvicové hranolky
Tekvicové hranolky
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Ako pripravíte tekvicové hranolky? Pozrite si tento jednoduchý recept na hranolky z maslovej tekvice

Ako pripraviť tekvicové hranolky v rúre? Recept je naozaj triviálny! A chuťovo vynikajúce! Tekvicové hranolky sú rýchle na prípravu. Ak hľadáte zdravé občerstvenie na filmový večer doma, potom je tento recept určite pre vás!

Domáce hranolky z maslovej tekvice:

Ingrediencie:

  • 1 maslová tekvica
  • 3 PL olivového oleja
  • korenie: korenie, soľ, provensálske bylinky, rozmarín, sušený cesnak

Príprava:

  1. Tekvicu dôkladne umyte a zbavte šupky. Odstráňte semená.
  2. Nakrájajte ju na rovnako veľké hranolčeky.
  3. Vezmite si misku. Hranolky vložte do misky. Podľa chuti okoreňte korením. Zalejte olivovým olejom a premiešajte. Odložte do chladničky na 10 – 15 minút.
  4. Pripravte si plech na pečenie.
  5. Vyložte ho papierom na pečenie.
  6. Hranolky rozložte na plech.
  7. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Nastavte rúru na vysoký výkon.
  8. Vložte do rúry a pečte 25 minút.

Recept na tekvicové hranolky s cesnakovým dipom. Recept, pri ktorom olížete prsty!

Tento recept na tekvicové hranolky Hokkaido je jednoduchý na prípravu. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte s pridaním výraznej cesnakovej omáčky. Tu je návod na ich prípravu:

Recept na tekvicové hranolky:

Ingrediencie:

  • 1 malá tekvica
  • olivový olej
  • obľúbené bylinky
  • niekoľko strúčikov cesnaku

Prísady na dip:

  • 1/2 šálky prírodného jogurtu
  • 1 PL majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • korenie: korenie, soľ – podľa chuti

Príprava:

  1. Rozrežte tekvicu na polovicu.
  2. Zbavte sa semien.
  3. Nakrájajte tekvicu na hranolčeky.
  4. Tekvicové hranolčeky vložte do misy. Pridajte rozdrvený cesnak. Dochuťte obľúbeným korením. Pokvapkajte olivovým olejom.
  5. Dobre premiešajte.
  6. Pripravte si plech na pečenie. Vyložte ho papierom na pečenie.
  7. Rúru nastavte na 200 stupňov.
  8. Hranolky položte na plech. Rozložte ich. Pečte v rúre pri vysokej teplote približne 40 minút.
  9. Pripravte dip.
  10. Cesnak pretlačte cez lis. Zmiešajte ho s prísadami na dip.
  11. Nalejte dip do misky.

S čím podávate hranolky? Aké koreniny by ste mali použiť? Odporúčame!

Tekvicové hranolky môžete podávať s rôznymi prísadami. A to tak z hľadiska omáčok, ako aj korenín. Tekvica je mimoriadne všestranná surovina. Tu je zoznam korenín a dipov, ktoré môžeme použiť na naše domáce hranolky.

Koreniny na domáce hranolky:

  • cesnak
  • sladká a pálivá paprika
  • provensálske bylinky
  • bazalka
  • oregano
  • kurkuma
  • rozmarín

Príklady dipov:

  • cesnaková omáčka
  • papriková a paradajková omáčka
  • bylinková omáčka
  • cesnaková smotanová omáčka
  • smotanová a bylinková omáčka
  • cuketová omáčka
  • bylinková omáčka
  • papriková omáčka
  • zázvorová omáčka
  • medová a zázvorová omáčka

Pri podávaní tekvicových hranoliek musíme dbať na to, aby boli teplé. Tekvicové hranolky pomerne rýchlo strácajú teplotu. Pred podávaním sa odporúča vložiť ich do teplej rúry alebo ich zjesť hneď po príprave.

Dobrú chuť! 

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Perfektný nápad na občerstvenie. Syrovo-zemiakové tyčinky

Tekvicové lievance. Budú ľahké a jemné, ale nezabudnite na korenie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Auto Trendy

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov