10.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dar1930).
Jeseň sa prejavila za oknami a mala by sa prejaviť aj na našich tanieroch. Dnes vám poradíme, ako si pripraviť chutné tekvicové lievance. Budú jemné a ľahké, ale nezabudnite na jedno korenie, ktoré sa tiež výrazne spája s jeseňou.

Tekvicové lievance sú to najlepšie, čo si môžete dať na jeseň na raňajky alebo popoludňajší olovrant. Recept na tekvicové lievance je veľmi jednoduchý a nemal by byť problémom pre nikoho, ale nezabudnite na škoricu – toto korenie sa hodí nielen k jablkám a hruškám, ale aj k tekvici.
Tekvicové lievance – recept na jesenné raňajky alebo popoludňajší olovrant
Ingrediencie:
- 200 g strúhanej tekvicovej dužiny
- 2 vajcia
- 100 g prírodného jogurtu
- 150 g pšeničnej múky, najlepšie tortovej
- 2 lyžice cukru
- rovná čajová lyžička škorice
- 2 ploché čajové lyžičky prášku do pečiva
- olej alebo maslo na vyprážanie
Spôsob výroby:
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Potom preosejte múku do misky a zmiešajte ju s práškom do pečiva.
- V druhej miske zmiešame jogurt s vajcami, tekvicou a cukrom. Potom pridajte múku a opäť dôkladne premiešajte.
- Na panvici rozohrejeme tuk a hlbokou lyžicou dávkujeme porcie cesta na lievance. Smažíme na miernom ohni, kým nie sú mierne vykysnuté a chutne zlatisté. Po vyprážaní odsajeme prebytočný tuk papierovou utierkou.
Tieto lievance výborne chutia s práškovým cukrom alebo domácim džemom. Sú skvelé na raňajky, ale aj na obed do práce alebo do školy. Ak chcete na svoj tanier pozvať jeseň, začnite týmito lievancami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nadýchané jogurtové lievance s prekvapením. Táto jesenná príloha je teraz v každej domácnosti
Sladká chuť jesene – tekvicové lievance. Pridajte ešte jednu ingredienciu a na ostatné zabudnete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.