Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie,

Ako prestať jesť sladkosti? Osobná trénerka prezradila svojich „7 dní bez cukru“

28.11.2022 - Prestať jesť sladkosti vôbec nie je ľahké predsavzatie.

Prestať jesť sladkosti vôbec nie je ľahké predsavzatie. Problém nadmernej konzumácie cukru trápi každým rokom čoraz viac ľudí. Naučte sa, ako sa oslobodiť od sladkostí.

Portál Gazeta upozorňuje, že na úplnom začiatku je dobré nájsť príčinu jedenia sladkostí. Následne môžete zvoliť správny prístup a zbaviť sa tohto neduhu.

Nesprávne návyky

Jednou z príčin jedenia sladkostí sú nesprávne návyky naučené v detstve. Niektorí rodičia využívajú sladkosti ako motiváciu k dobrým známkam. A tak sa vytvára mechanizmus – sladkosť je odmenou za dobrú známku.

Stres

Ďalším dôvodom je stres. Mnohé štúdie preukazujú, že najčastejšie siahame po sladkostiach, ak potrebujeme odbúrať stres. V takýchto situáciách sladkosť prináša dočasnú úľavu. Bohužiaľ, je to veľmi klamlivý pocit.

Takže v prvom rade je potrebné, aby ste sa zbavili stresu. Skúste dokončiť všetky nedoriešené záležitosti, povinnosti, záväzky. Usporiadajte si tiež priestor, v ktorom žijete. Neorganizovaný priestor bráni fungovaniu a spôsobuje stres. Naučiť sa napríklad metódu KonMari, ktorá vám pomôže systematicky si uložiť vaše predmety.

Doprajte si tiež viac relaxácie a fyzického pohybu.

sladkosti, cukrovinky, čokoláda
Ilustračná fotografia.
Zdroj: Pixabay/Pexels

Prijímate málo kalórii?

Málokto si tiež uvedomuje, že ďalším dôvodom, prečo siaha po sladkých maškrtách, je že neprijíma dostatočné množstvo kalórií počas dňa. To následne spôsobuje, že cítite hlad.

Preto by ste si mali skontrolovať, ako vyzerá váš denný jedálny lístok a v akých intervaloch jete. Zdravé jedlá v pevne stanovenom čase by vám mali pomôcť zbaviť sa neustálej chuti na sladké.

Začnite malými krokmi

Náhle a radikálne vzdanie sa sladkostí nie je ideálnym riešením. Najlepšie je začať malými krokmi.

Na začiatku môžete znížiť množstvo sladkostí, ktoré jete, na polovicu. Potom skúste obmedziť dni, kedy môžete jesť sladké maškrty. V ďalšom kroku si môžete stanoviť reálne ciele, napríklad víkend alebo celý týždeň bez sladkostí.

Pomôcť vám môže sladké ovocie, ktorým môžete nahradiť nezdravé sladkosti. Siahnite aj po sladkých plnohodnotných jedlách počas dňa, napríklad s mrkvou, cviklou i orechami.

sladkosti, Anna Lewandovska,
Športovkyňa a osobná trénerka Anna Lewandovska.
Zdroj: Instagram/annalewandowska

7 dní bez cukru

Vyskúšať môžete aj výzvu poľskej športovkyne a osobnej trénerky Anny Lewandovskej – „Sedem dní bez cukru“.

Čo radí?

Vyhnite sa maškrteniu medzi jedlami. Ak si správne naplánujete jedlo na celý deň, budete sa cítiť sýta. Potom je menej pravdepodobné, že budete mať náhlu chuť na sladké.

Pamätajte, že sa nesmiete prejedať.

Pite bylinkové čaje, ktoré potláčajú chuť na „niečo sladké“. Patria sem bylinky, ako napríklad púpava, sladké drievko a medovka. Môžete tiež piť brusnicový džús.

Pridajte do svojich jedál zázvor a škoricu – vďaka nim trochu oklamete svoje chuťové poháriky.

Keď vás prepadne náhla chuť na niečo sladké, siahnite po ovocí alebo ovocnej šťave.

Ak si vyberáte zdravé sladkosti, ako napríklad ovocie, jedzte malé porcie. Trénerka pripomína, že prebytok je vždy škodlivý.

Všetky sladkosti majte mimo váš dohľad. Najlepšie je, ak ich nebudete mať ani vo svojich skrinkách kuchynskej linky – radšej sa dobrovoľne nevystavujte skúške charakteru.

sladkosti, Anna Lewandovska,, čokoláda
Reprezentantka Poľska v tradičnom karate Anna Lewandovska.
Zdroj: Instagram/annalewandowska

Do kúpeľa si pridajte vonné oleje alebo si zapáľte vonné sviečky. Niektoré vône, ako napríklad grapefruit, škorica a zázvor, pomáhajú v boji proti prejedaniu sa.

Kontrolujte si ingrediencie a vyhnite sa výrobkom so soľou a glutamanom sodným, ktoré zvyšujú chuť do jedla.

Jedzte zdravé tuky.

Doplňte si chróm.

Nezabúdajte na fyzickú aktivitu.

Redakcia Vášeň v Tebe.

Súvisiace články:

Silný odkaz pre vaše zdravie. Pozrite, koľko málo stačí, aby ste sa vyhli depresii

Poznáte pravidlo 9-5-2-1-0? Ochráni vás pred obezitou a pomôže vám schudnúť

Zdroj úvodnej foto: Pixabay/Pexels


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Koľko kávy by ste mali vypiť, aby ste schudli? Táto dávka inhibuje prírastok hmotnosti

05.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Krakenimages.com). Káva, jeden z najobľúbenejších nápojov na svete, vám nielen dodá energiu, ale ponúka aj rôzne zdravotné benefity, vrátane…

Šesť dôvodov, prečo používať mydlo

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svetlyachock). V posledných rokoch sme boli svedkami triumfálneho návratu mydla. Tradičné sivé mydlo už nie je len prežitkom minulosti…

„Nešpáraj sa v nose, nie si prasa“? Nie len to. Vedci varujú pred vážnou chorobou

05.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Miguel AF). Vŕtanie a špáranie sa v nose sa považuje za neelegantné. Teraz sa ukazuje, že to môže byť…

Pribaľte si do svojej batožiny tenisovú loptičku. Môže vám uľahčiť cestu

4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ECOSY). Čo si zbaliť do batožiny v lietadle? Okrem vody, kozmetickej taštičky, fotoaparátu alebo knihy by vo vašej príručnej…

Dúhový povlak na čaji. Je bezpečné piť nápoj s takouto škvrnou?

4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Aleksandrs Samuilovs). Čaj je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete a existuje mnoho spôsobov jeho prípravy. Tentoraz sa však…

Auto Trendy

Ferrari 12 valcov: Nový taliansky superautomobil využíva atmosférický dvanásťvalec s výkonom 830 koní

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Ferrari 12Cilindri debutuje s prirodzene nasávaným motorom V12 bez hybridnej pomoci s výkonom 830 koní. Je to najvýkonnejší model Ferrari, ktorý kedy používal čisto…

Číňania útočia na Rolls-Royce a Bentely novým luxusným sedanom. Model využíva hybridný motor V8 s výkonom takmer 500 k

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Hongqi Guoya je nový luxusný sedan čínskeho výrobcu. Jeho dizajn je inšpirovaný modelmi Rolls-Royce a Bentley. Vlajková loď čínskej auto

Získajte inštruktáž - čo povedať a čomu sa počas kontroly radšej vyhnúť?

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Policajt môže vodičovi udeliť pokutu alebo ho poučiť. Veľa závisí od správania sa "páchateľa". Odporúčame, ako sa s uniformovaným príslušníkom rozprávať.

Audi mení svoje logo. Kruhy budú vyzerať inak

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Logo Audi je známe už desaťročia a teraz prešlo ďalšou zmenou. Štyri kruhy, ktoré zdobia vozidlá nemeckej značky, majú byť teraz plochejšie. Čo sa ešte…

Belgická vláda rieši problém krádeží bicyklov. V celej krajine bol spustený špeciálny systém

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Belgické orgány sa už dlhší čas snažia riešiť narastajúci problém krádeží bicyklov. Čísla sú alarmujúce. Hoci zo štúdie inštitútu pre bezpečnosť cestnej premávky Vias vyplýva,…

Šikovná funkcia v Mapách Google. Užitočné na máj

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mapy Google sa neustále vyvíjajú a do tejto obľúbenej aplikácie sa neustále pridávajú nové funkcie. Niektoré z nich sú celkom skryté a ich názov môže…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov