Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

Vyhýbate sa v manželstve nepríjemným rozhovorom? Toto vás čaká

24.10.2022 - Ak sa rozhodnete vyhnúť potrebnému rozhovoru, aj keď môže byť nepríjemný, vystavujete sa 7 rizikám.

Môže to prísť náhle. Jedno ráno sa zobudíte a na vašom manželovi je niečo iné. Je o niečo menej láskavý, menej sa usmieva, jeho odpovede sú strohé.

Ak sa ho opýtate, čo sa deje, dostanete chladne znejúcu odpoveď: „Nič.“ Ak sa opýtate, či je v poriadku, príde krátka odpoveď: „Som v poriadku.“

Inokedy sa napätie vo vzťahu môže vyvíjať postupne, ako hustá hmla, ktorá sa tiahne cez most dní, týždňov alebo mesiacov… To vedie k vytváraniu vzdialenosti medzi vami a vaším manželom.

Aj keď niekedy dôvod vzájomnej vzdialenosti poznáte, vyhýbate sa vzájomnému rozhovoru. Kým niektorí o určitej téme hovoria s ľahkosťou, pre iných je ťažké opísať, čo prežívajú, ak napríklad cítite, že manžela menej priťahujete, čo má následne dopad na váš sexuálny život.

Váhate s rozhovorom, keď nesúhlasíte so životným štýlom, názormi alebo osobným vkusom manžela. A samozrejme, platí to aj opačne.

Bez komunikácie sa problémy ľahko vystupňujú

Niekedy jednoducho nevieme, ako sa podeliť o to, čo prežívame. Môže byť ťažké povedať vášmu manželovi, že vás svokrovci privádzajú do šialenstva, alebo že vás už nebaví počúvať, ako sa neustále sťažuje na situáciu v práci, no neurobí nič, aby to zmenil.

Žiadny vzťah nie je dokonalý alebo bez určitého stupňa konfliktov. Zlou správou však je, že ak nekomunikujete, konflikt alebo neuskutočnený nepríjemný rozhovor sa časom ľahko vystupňujú. To, čo začína ako zdanlivo malá a bezvýznamná situácia, sa môže časom zväčšiť a skomplikovať, upozorňuje psychoterapeutka Erin Masonová.

Ak sa predsa len rozhodnete vyhnúť potrebnému rozhovoru, aj keď môže byť nepríjemný, podľa odborníčky vám hrozí 7 rizík.

vzťah, rozhovor, problémy
Niekedy jednoducho nevieme, ako sa podeliť o to, čo prežívame.
Zdroj: Pixabay/0fjd125gk87

1. To, čo potláčate, bude silnieť

Čím viac sa snažíte nemyslieť alebo nerozprávať o niečom, čo vás trápi, tým viac to zaberá mentálnu aj emocionálnu kapacitu vo vašej mysli.

Uvedený proces sa označuje ako teória ironického procesu, v ktorej výskum naznačuje, že čím viac niečo potláčame, tým je pravdepodobnejšie, že to vypláva na povrch.

2. Neuspokojené potreby sa stávajú neskrotnými neresťami

Ak vaše základné potreby bezpečia, spojenia a zmyslu zostanú nenaplnené, je pravdepodobnejšie, že budete hľadať alternatívy – iné typy vzťahov, rôzne druhy rozptýlenia či návykové správanie.

Tieto alternatívy sú však zvyčajne len neadekvátnou náplasťou na váš rozbitý vzťah.

3. Vo vzťahu sa budete cítiť sama

Ak nevyjadríte svoje pocity alebo potreby, váš partner nebude vedieť, čo prežívate, aké problémy vnímate vo vašom vzťahu.

Následne nadobudnete pocit, že vás manžel nechápe alebo vám nedáva prednosť, a to môže viesť k pocitu osamelosti a nárastu vzdialenosti medzi vami.

vzťah, rozhovor, problémy
Ak vaše základné potreby bezpečia, spojenia a zmyslu zostanú nenaplnené, je pravdepodobnejšie, že budete hľadať alternatívy.
Zdroj: Pixabay/geralt

4. Hnev rastie ako burina

Keď svoj vzťah nepestujete a nevyživujete rešpektom a čestnosťou, jeho základ sa stáva zraniteľným.

Ak si myslíte, že váš manžel by mal vedieť, čo potrebujete alebo cítite bez toho, aby ste mu to museli vysvetľovať, veľmi sa mýlite.

Ak svoje pocity a potreby nevyjadríte budete nahnevaná a frustrovaná. V dôsledku toho sa následne utiahnete, budete pasívne agresívna alebo prudko vyjadríte svoj hnev.

5. Napätie sa stane novým normálom

Čím dlhšie sa vyhýbate iniciovaniu nepríjemných rozhovorov alebo popieraniu napätia vo vzťahu, tým viac sa tento vzorec stáva predvoleným režimom vášho vzťahu.

6. Napätie je pre zdravie nebezpečné

Neriešenie problému si vyberá svoju daň nielen na vzájomnom vzťahu, ale aj na vašom individuálnom zdraví a vitalite.

Niektoré štúdie naznačujú, že popieranie problémov môže viesť k potlačeniu imunitného systému.

7. Rýchle sa vytráca dôvera

Jedným zo znakov dôvery je pocit bezpečia. Môže byť veľmi ťažké cítiť sa bezpečne a fungovať vo vzťahu, keď nevieme, čo sa s partnerom deje, alebo sa cítime neschopní podeliť sa o svoje vlastné prežívanie.

Preto, čím častejšie sa rozhodnete podstúpiť aj nepríjemný rozhovor, tým viac sa naučíte dôverovať jeden druhému a súčasťou vášho vzťahu bude stabilita a odolnosť voči problémom.

Zdroj úvodnej foto: Pexels/cottonbro


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ona má 32 rokov a on 70. Netají, že je s ním pre peniaze. „Dáva mi svoje karty“

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/realchloeamour2.0/). Žena priznáva, že randí len s mužmi, ktorí zarábajú viac ako 206 000 USD (približne 193 000 EUR)…

Je o 86 cm vyššia ako on. „Chytil som prsteň a stratil vedomie,“ hovorí. Sú spolu už 18 rokov

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jessicaburnsmcdonnell). Larry a Jessica sa spoznali v škole a mali spoločnú skupinu priateľov. Neskôr im povedali, že sa k…

Svoju tehotnú manželku chce opustiť hneď po pôrode. „Manželstvo ma priviedlo na pokraj“

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Príspevok jedného z používateľov populárneho fóra Reddit vyvolal veľa emócií. Nečudo, veď autor zverejneného príspevku priznal, že…

Ťažko chorý športovec bol pripravený vykonať eutanáziu, no postup ZRUŠIL. Presvedčila ho dôležitá správa od manželky

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/ijembuca/ instagram.com/guruhonza/). Český atlét Jan Kavalír trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Z tohto dôvodu chcel vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu, no…

Cítite hnev častejšie ako motýliky v bruchu, pretože neodložil ponožky? Týchto 9 signálov znamená, že je čas sa rozísť

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Pereiras). Niektorí z vás to poznajú z vlastnej skúsenosti. Niekedy sa môže stať, že aj ten najdlhší a…

Auto Trendy

Mestské SUV od Toyoty sa môže cítiť ohrozené. Bude mať lepšieho a lacnejšieho konkurenta

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nie je žiadnym tajomstvom, že Yaris Cross je už niekoľko rokov jedným z najpredávanejších modelov značky Toyota. Toto mestské SUV sa cenou a veľkosťou radí…

Ako sa dostanete do auta bez kľúča? Jednoduchý spôsob

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - Stačí chvíľka nepozornosti, aby ste zabuchli kľúč v aute. Čo potom urobíte a je jediným spôsobom, ako ho získať späť a dostať sa do vozidla,…

Číňania majú to, čo chýba všetkým elektromobilom. Čo to je?

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - „Elektromobil“ je považovaná za ekologickú (podľa môjho skromného názoru - nie celkom oprávnene) alternatívu k „výfukom“. Jednou z hlavných výziev ich popularity je nielen cena,…

Nové plug-in hybridy na trhu. Audi Q7 TFSI e quattro a Audi Q8 TFSI e quattro

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - Faceliftované Audi Q7 a Audi Q8 získali plug-in hybridný pohon. Výkonný benzínový motor 3.0 V6 bol skombinovaný s elektromotorom, ktorý čerpá energiu z trakčnej batérie,…

Takto bude vyzerať nová "šestka"? Číňania predstavili Mazdu EZ-6. V jednom ohľade zaujme

29.4.2024 Redakcia Auto trendy . Súčasná inkarnácia Mazdy 6 je na trhu od roku 2012. Teraz sa ukázalo nové vydanie tohto vozidla, aj keď zatiaľ len v podobe čínskeho EZ-6.…

Čo sa stane, ak hneď zaradíte štvrtý z druhého stupňa? Takto funguje prevodovka

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - K prevodovke a jej prevodovým pomerom pristupujú vodiči dogmaticky. Dôvodom sú vysoké náklady na opravu. Len pri vynechávaní prevodových stupňov sa môže vodič skutočne obávať…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov