Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

Vyhýbate sa v manželstve nepríjemným rozhovorom? Toto vás čaká

24.10.2022 - Ak sa rozhodnete vyhnúť potrebnému rozhovoru, aj keď môže byť nepríjemný, vystavujete sa 7 rizikám.

Môže to prísť náhle. Jedno ráno sa zobudíte a na vašom manželovi je niečo iné. Je o niečo menej láskavý, menej sa usmieva, jeho odpovede sú strohé.

Ak sa ho opýtate, čo sa deje, dostanete chladne znejúcu odpoveď: „Nič.“ Ak sa opýtate, či je v poriadku, príde krátka odpoveď: „Som v poriadku.“

Inokedy sa napätie vo vzťahu môže vyvíjať postupne, ako hustá hmla, ktorá sa tiahne cez most dní, týždňov alebo mesiacov… To vedie k vytváraniu vzdialenosti medzi vami a vaším manželom.

Aj keď niekedy dôvod vzájomnej vzdialenosti poznáte, vyhýbate sa vzájomnému rozhovoru. Kým niektorí o určitej téme hovoria s ľahkosťou, pre iných je ťažké opísať, čo prežívajú, ak napríklad cítite, že manžela menej priťahujete, čo má následne dopad na váš sexuálny život.

Váhate s rozhovorom, keď nesúhlasíte so životným štýlom, názormi alebo osobným vkusom manžela. A samozrejme, platí to aj opačne.

Bez komunikácie sa problémy ľahko vystupňujú

Niekedy jednoducho nevieme, ako sa podeliť o to, čo prežívame. Môže byť ťažké povedať vášmu manželovi, že vás svokrovci privádzajú do šialenstva, alebo že vás už nebaví počúvať, ako sa neustále sťažuje na situáciu v práci, no neurobí nič, aby to zmenil.

Žiadny vzťah nie je dokonalý alebo bez určitého stupňa konfliktov. Zlou správou však je, že ak nekomunikujete, konflikt alebo neuskutočnený nepríjemný rozhovor sa časom ľahko vystupňujú. To, čo začína ako zdanlivo malá a bezvýznamná situácia, sa môže časom zväčšiť a skomplikovať, upozorňuje psychoterapeutka Erin Masonová.

Ak sa predsa len rozhodnete vyhnúť potrebnému rozhovoru, aj keď môže byť nepríjemný, podľa odborníčky vám hrozí 7 rizík.

vzťah, rozhovor, problémy
Niekedy jednoducho nevieme, ako sa podeliť o to, čo prežívame.
Zdroj: Pixabay/0fjd125gk87

1. To, čo potláčate, bude silnieť

Čím viac sa snažíte nemyslieť alebo nerozprávať o niečom, čo vás trápi, tým viac to zaberá mentálnu aj emocionálnu kapacitu vo vašej mysli.

Uvedený proces sa označuje ako teória ironického procesu, v ktorej výskum naznačuje, že čím viac niečo potláčame, tým je pravdepodobnejšie, že to vypláva na povrch.

2. Neuspokojené potreby sa stávajú neskrotnými neresťami

Ak vaše základné potreby bezpečia, spojenia a zmyslu zostanú nenaplnené, je pravdepodobnejšie, že budete hľadať alternatívy – iné typy vzťahov, rôzne druhy rozptýlenia či návykové správanie.

Tieto alternatívy sú však zvyčajne len neadekvátnou náplasťou na váš rozbitý vzťah.

3. Vo vzťahu sa budete cítiť sama

Ak nevyjadríte svoje pocity alebo potreby, váš partner nebude vedieť, čo prežívate, aké problémy vnímate vo vašom vzťahu.

Následne nadobudnete pocit, že vás manžel nechápe alebo vám nedáva prednosť, a to môže viesť k pocitu osamelosti a nárastu vzdialenosti medzi vami.

vzťah, rozhovor, problémy
Ak vaše základné potreby bezpečia, spojenia a zmyslu zostanú nenaplnené, je pravdepodobnejšie, že budete hľadať alternatívy.
Zdroj: Pixabay/geralt

4. Hnev rastie ako burina

Keď svoj vzťah nepestujete a nevyživujete rešpektom a čestnosťou, jeho základ sa stáva zraniteľným.

Ak si myslíte, že váš manžel by mal vedieť, čo potrebujete alebo cítite bez toho, aby ste mu to museli vysvetľovať, veľmi sa mýlite.

Ak svoje pocity a potreby nevyjadríte budete nahnevaná a frustrovaná. V dôsledku toho sa následne utiahnete, budete pasívne agresívna alebo prudko vyjadríte svoj hnev.

5. Napätie sa stane novým normálom

Čím dlhšie sa vyhýbate iniciovaniu nepríjemných rozhovorov alebo popieraniu napätia vo vzťahu, tým viac sa tento vzorec stáva predvoleným režimom vášho vzťahu.

6. Napätie je pre zdravie nebezpečné

Neriešenie problému si vyberá svoju daň nielen na vzájomnom vzťahu, ale aj na vašom individuálnom zdraví a vitalite.

Niektoré štúdie naznačujú, že popieranie problémov môže viesť k potlačeniu imunitného systému.

7. Rýchle sa vytráca dôvera

Jedným zo znakov dôvery je pocit bezpečia. Môže byť veľmi ťažké cítiť sa bezpečne a fungovať vo vzťahu, keď nevieme, čo sa s partnerom deje, alebo sa cítime neschopní podeliť sa o svoje vlastné prežívanie.

Preto, čím častejšie sa rozhodnete podstúpiť aj nepríjemný rozhovor, tým viac sa naučíte dôverovať jeden druhému a súčasťou vášho vzťahu bude stabilita a odolnosť voči problémom.

Zdroj úvodnej foto: Pexels/cottonbro


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Je vydatá za milionára z Dubaja. Otvorene hovorí, že sa vydala pre peniaze. „Myslíte si, že to robím zadarmo?“

27.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/@malaikahraja). Miliónové autá, honosné bývanie, exotické dovolenky, luxusné oblečenie a nepredstaviteľne vysoké vreckové. Taký je život Malaikah Raja, mladej…

Ako vytvoriť šťastné manželstvo? Deväť tipov na zlepšenie vášho vzťahu

27.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LightField Studios). Ako si uprostred zhonu, stresu, nedostatku dôvery a trpezlivosti vytvoriť úspešný vzťah? Šťastné páry sú schopné toho,…

Má päť manželiek a 24 detí. Každú piatu noc trávi s inou. Tvrdí, že „je to normálne“

20.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube/@happilyeverreality). O príbehu Bradyho Williamsa a jeho piatich manželiek a 24 detí už informovali mnohé zahraničné médiá. Nedávno sa…

Zásnubný večierok sa zmenil na peklo. „Počuli sme ženy kričať“

17.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/StockSnap). Tragickú udalosť, ktorá sa odohrala počas zásnubnej párty v Perthe (Austrália), opísal web Dailymail.co.uk. Policajt z Washingtonu (USA)…

Kde sa zoznámiť s milionárom? Prezradila tri najlepšie miesta. „Takto som spoznala svojho partnera“.

15.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/annabey). Anna Bey je influencerka, ktorá sa delí o tipy týkajúce sa životného štýlu. Vo videu na YouTube odhalila…

Auto Trendy

Z EÚ mizne ďalší model Porsche. Základné modely Cayman a Boxster končia svoj život

29.3.2024 Redakcia Auto trendy - Porsche 718 vo svojich dvoch inkarnáciách - Cayman a Boxster - zmizne z Európy. Dôvodom sú nové predpisy Európskej únie. Existuje však jedna verzia, ktorej…

Kontrola auta na jar. Čo je potrebné skontrolovať po zime?

29.3.2024 Redakcia Auto trendy - Zima je náročné obdobie pre každé vozidlo. Soľ na cestách, nízke teploty a vlhkosť nepriaznivo ovplyvňujú mnohé komponenty vozidla. Preto je veľmi dôležité vykonať dôkladnú…

Ako jazdíte a čo môžete urobiť, aby vaše auto spotrebovalo menej paliva?

29.3.2024 Redakcia Auto trendy - Rastúce ceny pohonných hmôt môžu niekedy odradiť ľudí od plánovania výletných ciest. Existuje však niekoľko spôsobov, ako ušetriť palivo, aby sme sa na čerpacej stanici…

Počet obetí po zhromaždení v Maďarsku stúpol. Dvanásťročné dievča je mŕtve

30.3.2024 Redakcia Auto trendy - Počet obetí nehody na Rallye Esztergom Nyerges stúpol na päť. Lekári nedokázali zachrániť život 12-ročného dievčaťa, ktoré v nedeľu previezli v vážnom stave z trate…

Cyklisti sa vrátili na cesty. Čo môžu a čo je zakázané?

29.3.2024 Redakcia Auto trendy - Jar je tu, takže cyklisti sa dostanú na cesty. Niet divu - je to zdravý, ekologický a lacný spôsob, ako sa dostať do cieľa. Cyklisti…

Auto u mechanika - kto nesie zodpovednosť

29.3.2024 Redakcia Auto trendy - Keď pošleme auto do opravy, očakávame profesionálny servis. Bohužiaľ, niekedy sa stane, že počas servisu dôjde k poškodeniu, poruche alebo dokonca krádeži. Musí byť vždy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov