Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

5 najväčších chýb, ktoré robia páry po päťdesiatke. A nielen v sexuálnej oblasti…

1.10.2022 - Máte po päťdesiatke? Vyhnite sa piatim chybám a žite šťastný manželský život plný vzájomného obohatenia.

Po päťdesiatke prichádzajú v živote človeka viaceré zmeny. Mení sa telo, menia sa aj niektoré priateľstvá a menia sa aj financie. Ďalšou oblasťou, v ktorej je potrebné sledovať zmeny, je manželský vzťah. Do hry totiž vstupuje premena sexuálnej túžby, osobnosti, mení sa situácia v starostlivosti o deti či v bývaní.

Ak si nedáte pozor, tieto zmeny môžu spôsobiť množstvo zbytočných nedorozumení a problémov medzi vami a vaším manželom. Našťastie sa niektorým vzťahovým trhlinám môžete vyhnúť. Odborníci totiž pre portál Best Life vysvetlili 5 chýb, ktoré robia páry po päťdesiatke.

Príliš sa zameriavate na svoje deti

Klinická psychoterapeutka Cynthia McKayová upozornila, že počas svojej praxe zažila mnohých jednotlivcov, ktorí sa upriamili len na život svojich detí a vnúčat. To následne spôsobilo, že zľahčovali dôležitosť vlastného vzťahu.

Uvedený postoj môže viesť k tomu, že prídete o vzájomné obohatenie aj po päťdesiatke či v dôchodku. Namiesto prílišného zamerania na deti či vnúčatá sa venujte spoločnému cestovaniu, učeniu sa niečomu novému. Jednoducho, zaujímajte sa o svojho manžela.

manželstvo, sex
Po päťdesiatke nejde v sexuálnej oblasti všetko z kopca.
Zdroj: Unsplash

Predpokladáte, že váš sexuálny život bude upadať

Po päťdesiatke nejde v sexuálnej oblasti všetko z kopca. V skutočnosti je to práve naopak. Psychoterapeutka Katie Ziskindová upozorňuje, že páry nad 50 rokov si asi myslia, že sú príliš staré, aby si užili sex či orgazmus. Nie je to ale pravda.

Pomôcť v tejto oblasti môže aj terapia, ktorá pomôže znovu objaviť, čo sa vám v sexuálnej oblasti páči či nepáči a prežiť mnohé príjemné zážitky.

Tajíte zdravotné problémy

Úprimnosť je kľúčová v každom vzťahu. Terapeut Sam Nabil si počas svojej praxe všimol, že niektoré páry sa s pribúdajúcim vekom nerozprávajú priamo o svojich zdravotných problémoch. Podľa jeho slov sa chcú vyhnúť tomu, aby boli pre toho druhého záťažou, keď aj ich polovička prechádza vlastnými zdravotnými problémami, ktoré súvisia s vekom.

Uvedený postup však v manželstve spôsobuje, že manželia sa jeden druhému vzďaľujú, a to následne vedie k pocitom osamelosti. Riešiť zdravotné problémy vo dvojici je nevyhnutné. Váš manžel si totiž zaslúži vašu úprimnosť a vy si zaslúžite človeka, na ktorého sa môžete spoľahnúť v ťažkých časoch.

Neplánujete si dôchodok

Odchod do dôchodku spôsobuje vo vašom živote veľké zmeny, a preto by sa naň manželia mali dôkladne pripraviť. Klinická psychologička Carla Marie Manlyová vysvetlila, že manželia často nie sú pripravení na životné situácie, kedy už práca nie je hlavnou náplňou ich života.

Ak sú obaja manželia na dôchodku zrazu spolu trávia oveľa viac času, ako keď chodili do práce. K hádkam dochádza najmä vtedy, ak manželia sa nedostatočne zaujímajú jeden o druhého a majú málo spoločných záujmov.

Nezáujem vyriešiť problémy

Poznáte klišé starších párov, ktoré sa buď stále hádajú, alebo sa vôbec nerozprávajú? Za každú cenu sa tomu vyhnite. Terapeutka Cierra Fischerová preto varuje pred akousi „spokojnosťou“, počas ktorej sa manželia vyhýbajú riešeniu problémov a zlepšovaniu ich vzťahu. Podľa jej slov je to chyba, pretože tento postup znižuje celkovú pohodu v manželskom vzťahu.

Ak sa totiž zameriate na vzájomné riešenie problémov, výsledkom bude plnohodnotnejší, šťastnejší a zdravší vzťah bez ohľadu na to, koľko máte rokov.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Milovali sa so ženatými mužmi. Na rovinu povedali, čo ich vzrušovalo: „Chce ma muž inej ženy“

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Nevera je bolestná skúsenosť, s ktorou je spojených mnoho ťažkých emócií. Novinárka z istého britského portálu sa rozhodla…

Nie právnici alebo vodiči. Tieto profesie najčastejšie zrádzajú

17.4.2024 Redakcia Vášeň v Tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Údaje o nevere nenechávajú nikoho v ilúzii. Väčšina románikov, 85 percent, sa začína na pracovisku. Vplýva na…

Prečo sa vzťahy rozpadajú? Skúmali to už pol storočia. Nie je to podvádzanie!

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Zastrozhnov). Prečo toľko vzťahov zlyhá? Ukazuje sa, že je to oveľa zložitejšie, ako si myslíme. Dvaja vedci skúmali…

Narcistická osobnosť? Život s takýmto človekom je nočná mora! Znaky, podľa ktorých to spoznáte

13.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Gorodenkoff). Narcistická osobnosť sa zvyčajne spája so sebadôverou a presvedčením o vlastnej jedinečnosti. Málokto však vie, že pod touto…

Má 55 rokov a je tehotná s 24-ročným mužom. Hovoria: „Náš malý zázrak prichádza“

13.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jimvelasquezoficial/). Alina Lozano Acosta je herečka a spisovateľka z Kolumbie. Preslávila sa mnohými televíznymi úlohami, hlavne v kolumbijských telenovelách.…

Auto Trendy

Takto sa končia spory o provízie. Lamborghini zhorelo do tla

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Väčšina z nás sa občas nechá uniesť svojimi nervami. Málokto by však v hneve podpálil niekomu auto. Inak je to v prípade indického obchodníka, ktorý…

Výlet pre Slovákov, nie len za výhodným nákupom

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Zakopané je zďaleka najznámejšie a najobľúbenejšie horské stredisko v Poľsku. Teší sa neutíchajúcej popularite v letnej aj zimnej sezóne. V hlavnom meste Podhalia a jeho…

Honda spúšťa ofenzívu proti Číňanom. Japonci majú nový rad elektromobilov

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Honda oznámila nový rad elektromobilov pre čínsky trh. V súčasnosti Japonci predstavujú len tri z plánovaných šiestich vozidiel.

Má to byť míľnik značky. Koľko stojí

19.4.2024 Redakcia Auto trendy . Audi chce od roku 2033 vyrábať výlučne elektrické vozidlá. Kľúčovým prvkom pri dosahovaní tohto cieľa je nedávno predstavené Audi Q6 e-tron, ktoré využíva novú platformu…

Audi e-tron GT sa dočká významnej aktualizácie. Súrodenec Taycanu ponúkne vyšší výkon a dlhší dojazd

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Audi e-tron GT dostane v najbližšom období aktualizáciu. Estetická a technická aktualizácia prinesie vlajkovej lodi ponuky elektromobilov Audi vyšší výkon a dlhší dojazd.

Facelift modelu Nissan Qashqai bol oficiálne predstavený. Hlavné zmeny v dizajne

19.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan Qashqai sa dočkal estetického faceliftu, ale aj niekoľkých technologických aktualizácií, ktoré ho lepšie začleňujú do nového japonského modelového radu.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov