3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124).
Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok vás ohromí.

Foto: shutterstock.com/riazahmed124
Halloumi je skvelý syr – neroztápa sa pri smažení a má príjemnú slanú chuť. Blogerka Amy Sheppard však prišla s metódou, ktorá ho posúva na úplne novú úroveň. Jej trik spočíva v kúpeli vo vriacej vode, vďaka ktorému sa syr dá rozvaľkať na tenké plátky. Po obalení v trojobale získate dokonale chrumkavý povrch s pružným vnútrom.
Chrumkavý halloumi ako rezeň – jednoduchý a chutný
Výsledok pripomína klasický vyprážaný rezeň, no bez mäsa. Kotlety sú zlatisté, príjemne chrumkavé a v strede sa krásne ťahajú. Ideálne chutia s hranolkami a šalátom, ale skvele fungujú aj v žemli ako vegetariánsky burger.
Rýchly recept na halloumi kotlety
Potrebujete (na 4 kotlety):
- 2 kocky halloumi
- 1 vajce
- 60 g hladkej múky
- 100 g kukuričných lupienkov
- rastlinný olej na vyprážanie

Foto: shutterstock.com/Julie208
Na pikantný med:
- 130 g medu
- 1 lyžička čili vločiek
- 1 lyžička octu
Postup:
- Prekrojte každú kocku syra pozdĺžne. Vložte plátky do vriacej vody na 20 minút.
- Postupne vyberajte, položte medzi papierové utierky a jemne rozvaľkajte.
- Obaľte v múke, vajci a rozdrvených kukuričných lupienkoch.
- Smažte 2-3 minúty z každej strany do zlatista.
- Zmiešajte med, čili a ocot, krátko povarte.
- Podávajte s hranolkami a šalátom, prelejte pikantným medom.
Pikantný med vytvára dokonalý kontrast s chrumkavou panierkou a slaným syrom. Sladko-pálivá poleva je skutočným vyvrcholením tohto jednoduchého, no pôsobivého jedla.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najzdravšie syry sveta: Tieto dva kúpite aj na Slovensku!
Držíte diétu, ale nechcete sa vzdať syra? Tieto štyri druhy budú dobre fungovať aj počas redukcie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.