Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed. Problém nastáva, keď napriek jednoduchosti...

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu).

Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed. Problém nastáva, keď napriek jednoduchosti tohto pokrmu vyjdú rezne tvrdé a suché. Zistite, čo robíte zle.

Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.
Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu

Bravčové rezne sú jedným z najjednoduchších jedál slovenskej kuchyne. Mäso stačí poriadne vyklepať, obaliť v múke a vo vajíčku a strúhanke a potom usmažiť. Ak však napriek dokonalému zvládnutiu všetkých krokov mäso stále vyjde tvrdé a suché, je najvyšší čas niečo zmeniť. Tu je niekoľko tipov, ako napraviť svoje chyby a dosiahnuť rezne, ktorú zaujmu jemným a šťavnatým mäsom.

Prečo sú bravčové rezne suché?

Prvým krokom k chutnému bravčovému rezňu je správne vyklepanie mäsa. Tým sa zníži jeho hrúbka a zároveň sa rozložia vlákna. Skráti sa aj proces vyprážania a mäso zostane jemné.

Prečo sú bravčové rezne suché?
Foto: shutterstock/Leanne Irwin

Okrem vyklepania rezňov je vhodné ich pred vyprážaním marinovať. Mäso bude vďaka marináde nielen chutnejšie, ale bude aj šťavnatejšie a mäkšie. Keď tieto dva aspekty skombinujete – správne vyklepanie mäsa a jeho marinovanie – vaše rezne budú odsúdené na úspech.

V čom marinovať bravčové rezne?

Bravčové mäso je dobré marinovať pred pečením. Správnym namáčaním mäsa sa dosiahne jemná a šťavnatá štruktúra po vyprážaní. Väčšina ľudí sa rozhoduje pre marinovanie v mlieku. Jeho vlastnosti bravčové mäso účinne zjemňujú. Má to však aj svoje nevýhody.

  • Predovšetkým mlieko môže urýchliť rast baktérií v mäse. Z tohto dôvodu môže dlhodobé namáčanie v ňom ovplyvniť chuť a dokonca aj bezpečnosť kotliet pri konzumácii.

Oveľa lepšou možnosťou, ktorá si už nejaký čas získava popularitu, je marinovať bravčové mäso v prírodnom jogurte alebo cmare.

  • Ide o produkty bohaté na zdravé probiotické baktérie, ktoré predĺžia čerstvosť mäsa, obohatia jeho chuť a zjemnia ho.

Jogurtová marináda na bravčové mäso – lepšia ako mlieko. Ako ju pripraviť?

Prísady na marinádu:

  • 4 lyžice prírodného jogurtu
  • 0,5 citróna
  • štipka soli a korenia
Ako pripraviť jogurtovú marinádu na bravčové mäso?
Foto: shutterstock/olepeshkina

Ingrediencie na rezne:

  • 3 plátky bravčového mäsa (bravčové karé alebo panenka)
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc múky
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Spôsob prípravy:

  1. Plátky bravčového mäsa dôkladne umyte a potom ich mierne vyklepte. Každý z nich osoľte a okoreňte.
  2. V miske zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu a štipku soli a korenia. Mäso vložte do marinády a uložte do chladničky aspoň na niekoľko hodín.
  3. Potom ho vyberte a prebytočnú marinádu osušte pomocou čistej papierovej utierky. Pripravte si tri taniere. Do jedného rozbijte vajce a rozšľahajte ho vidličkou. Do ďalších dvoch pridáme múku a strúhanku.
  4. Obaľte mäso v múke, vajci a strúhanke. Na panvici rozpáľte olej a rezne opečte z oboch strán dozlatista.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

Má žĺtok po uvarení modrastý okraj? Nie je to chyba výrobcu, ale vaša. Jedna malá chyba


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Európanky sa odpútavajú od nudného hybridu. Dubajské nechty sú novým rozmerom luxusu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Lucky). Ktoré jarné nechty majú zaručene „wow“ efekt? Salóny práve ovládol luxusný trend inšpirovaný Blízkym východom. Stačí sa…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Tieto účesy opticky odčítajú 10 rokov. Ideálna voľba pre dámy 60+. Vhodné aj na svadbu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Správny účes dodáva lesk a zároveň uberá roky. Preto nie je prekvapením, že toľko žien vyhľadáva účesy, ktoré…

Alternatíva k preplneným letoviskám. Grécky ostrov láka zlatými plážami a azúrovou vodou

01.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/saiko3p). Toto je miesto, ktoré uchvacuje krásou svojej prírodnej krajiny. Malý ostrov je známy svojou krištáľovo čistou vodou, piesočnatými…

Tajomstvo hustého a zeleného trávnika: Bez dosievania a zbytočnej námahy

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/1000 Words). Hustý, sýtozelený trávnik už nemusí byť len snom profesionálnych záhradníkov. S jednoduchými trikmi a správnou starostlivosťou ho…

Auto Trendy

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov