Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku,...

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku, ktorej je ťažké odolať. Ako pripraviť najlepšie rezne? Tajomstvo je v detailoch.

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Bravčový rezeň je skutočnou ikonou slovenskej kuchyne a je neodmysliteľne spojený s nedeľným domácim obedom. Ale bol vždy prítomný na našich stoloch? Korene tohto pokrmu siahajú do Nemecka, kde sa podával jeho originál, Wienner schnitzel z teľacieho mäsa. Časom, po prekročení slovenských hraníc, prešiel rezeň kulinárskou metamorfózou. Slovenskí kuchári vymenili teľacie mäso za ľahšie dostupné bravčové karé alebo panenku a vytvorili tak pochúťku, ktorú Slováci zbožňujú. Ako pripraviť mäso, aby chutilo? Nie je to ťažké.

Ako spoznáte dobré mäso na bravčový rezeň?

Hoci v mäsiarstve často bez otázok prijmeme kus bravčového karé, ktorý nám predavačka podá, oplatí sa pozrieť sa naň bližšie. Na čo by sme sa mali zamerať? Predovšetkým na farbu. Čerstvé mäso by malo mať svetloružový odtieň. Vyhnite sa bravčovému karé sivej alebo tmavoružovej farby, ktorá môže naznačovať, že nie je čerstvé. Ďalším dôležitým ukazovateľom je vôňa. Dobré bravčové karé má jemnú, mierne sladkastú vôňu. Kyslá alebo intenzívna vôňa môže byť signálom, že mäso je nesprávne skladované alebo je zatuchnuté.

Skontrolujte tiež pružnosť – jemne stlačený kus bravčového mäsa by sa mal vrátiť do pôvodného tvaru. Ak je príliš mäkké alebo lepkavé, radšej sa poobzerajte po inom obchode. Ak sa chcete vyhnúť rizikám, najlepšie je kupovať mäso od spoľahlivých dodávateľov, ktorí dbajú na jeho čerstvosť a kvalitu skladovania. To zabezpečí, že rezne budú nielen chutné, ale aj bezpečné na konzumáciu.

TIP! Mierne prerastený tuk na bravčovom karé dodá rezňu šťavnatosť a verzia s kosťou môže pri vyprážaní zvýrazniť jeho chuť.

Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť najlepšie bravčové rezne? Držte sa receptu a vaša rodina bude potešená

Bravčové rezne sú skutočným sviatkom pre milovníkov tradičných chutí. Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté. Chcete pripraviť tie najlepšie bravčové rezne? S týmto receptom vytvoríte skutočnú delikatesu.

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 6 plátkov bravčového karé hrubých asi 1 cm,
  • 3 vajcia,
  • 0,5 šálky pšeničnej múky,
  • 2 šálky jemnej strúhanky,
  • soľ, čierne korenie,
  • 7-8 PL bravčovej masti na vyprážanie.
  1. Mäso jemne rozklepte tĺčikom, najlepšie cez potravinársku fóliu, aby sa zachovala štruktúra. Rezne by mali byť tenké, ale nie príliš. Obe strany osolíme a okoreníme, potom na niekoľko minút odložíme, aby sa korenie vstrebalo.
  2. Pripravte si tri misky. Do jednej nasypte múku, do druhej strúhanku a do tretej rozšľahajte vajcia.
  3. Každý rezeň obaľte najprv v múke, pričom z nej striasajte prebytočnú múku, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke, pričom ju jemne pritlačte, aby sa obal dobre prilepil k mäsu.
  4. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte masť. Musí byť horúca, ale nesmie sa z nej dymiť.
  5. Rezne smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 3 – 4 minúty z každej strany.
  6. Podávajte horúce, najlepšie s klasickými prílohami, ako je zemiaková kaša a uhorkový šalát.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnuté, ale chutí lepšie ako kuracie mäso. Ako upiecť hus? Jedna chyba spôsobí, že mäso zhorkne

Cesta k dokonalým rezňom. Tieto triky zabránia tomu, aby z mäsa opadávala strúhanka


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ihličie z vianočného stromčeka som vložila do nádoby a zaliala. Nič nevyjde nazmar a už nekupujem prací prášok.

13.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/moomin201). Živý vianočný stromček skôr či neskôr začne strácať ihličie. Môžete ich postupne zametať a vyhodiť alebo použiť. Vyrobte…

Vyrobte namiesto cibuľového sirupu. Je rovnako účinný a lepšie chutí

13.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/wisely). Pri hľadaní domácich liekov na prechladnutie sa mnohí ľudia obracajú na osvedčené recepty. Čoraz častejšie medzi ne patrí…

Toto ovocie by mal konzumovať každý starší občan. Podporujú pamäť a imunitný systém

13.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/John_T). Toto málo známe ovocie si získava čoraz väčšie uznanie po celom svete pre svoje zdravotné vlastnosti. Z tohto…

Cestujete na sviatky? Poznajte svoje práva a získajte až 600 eur za meškanie letu!

13.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Focus Pix). Vianoce a Nový rok sú obdobím zvýšenej cestovnej horúčky. Či už sa chystáte navštíviť rodinu alebo letieť…

Namiesto hybridnej manikúry si vyberte túto. Nepoškodí vaše nechty

13.12.2024 Redalcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Oakenman). Hybridná alebo gélová manikúra sú pomerne obľúbené vďaka mnohým možnostiam úpravy nechtov a trvanlivosti zvoleného zdobenia. Časom…

Auto Trendy

Späť na výslnie: Renault 5 Turbo 3E oživuje ducha 80. rokov!

13.12.2024 Redakcia Auto trendy - Legenda sa vracia! Renault 5 Turbo, ktorý v 80. rokoch kraľoval rally tratiam, opäť žiari na automobilovej scéne. Tentoraz však v modernej, elektrickej verzii s…

Najlacnejšie dieselové autá na trhu: Objavte ich všetky!

13.12.2024 Redakcia Auto trendy - Dieselové motory boli kedysi neoddeliteľnou súčasťou každého automobilu, no v posledných rokoch čelia veľkej konkurencii zo strany benzínových, hybridných a elektrických vozidiel. Napriek tomu, pre…

Nové Suzuki Jimny: Páči sa nám v štýle Jeep Wrangler!

13.12.2024 Redakcia Auto trendy - Suzuki nám povedala, že jej SUV nebude elektrické. Tento dátum sme už poznali, no

Bitka s hrdzou: Ktoré autá prežijú najdlhšie?

13.12.2024 Redakcia Auto trendy - Klimatické podmienky, soľ na cestách a dlhé zimy – to všetko kladie vysoké nároky na odolnosť áut voči korózii. Švédi, ktorí dobre poznajú tvrdé podmienky,…

Honda 2025: Športová ikona Prelude a modernizovaný HR-V v plnej paráde!

13.12.2024 Redakcia Auto trendy - Honda pripravuje na rok 2025 veľké prekvapenia! Inovovaný crossover HR-V zaujme sviežim dizajnom a vylepšenou technológiou, zatiaľ čo návrat legendárneho modelu Prelude poteší fanúšikov športových…

Stabilita alebo brzdenie? Ako správne rozhodnúť o vašich pneumatikách.

13.12.2024 Redakcia Auto trendy - Máte dve lepšie pneumatiky a rozmýšľate, na ktorú nápravu ich nasadiť? Zdá sa to ako banálna otázka, no odpoveď nie je taká jednoduchá. Nesprávne rozhodnutie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov