Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku,...

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku, ktorej je ťažké odolať. Ako pripraviť najlepšie rezne? Tajomstvo je v detailoch.

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Bravčový rezeň je skutočnou ikonou slovenskej kuchyne a je neodmysliteľne spojený s nedeľným domácim obedom. Ale bol vždy prítomný na našich stoloch? Korene tohto pokrmu siahajú do Nemecka, kde sa podával jeho originál, Wienner schnitzel z teľacieho mäsa. Časom, po prekročení slovenských hraníc, prešiel rezeň kulinárskou metamorfózou. Slovenskí kuchári vymenili teľacie mäso za ľahšie dostupné bravčové karé alebo panenku a vytvorili tak pochúťku, ktorú Slováci zbožňujú. Ako pripraviť mäso, aby chutilo? Nie je to ťažké.

Ako spoznáte dobré mäso na bravčový rezeň?

Hoci v mäsiarstve často bez otázok prijmeme kus bravčového karé, ktorý nám predavačka podá, oplatí sa pozrieť sa naň bližšie. Na čo by sme sa mali zamerať? Predovšetkým na farbu. Čerstvé mäso by malo mať svetloružový odtieň. Vyhnite sa bravčovému karé sivej alebo tmavoružovej farby, ktorá môže naznačovať, že nie je čerstvé. Ďalším dôležitým ukazovateľom je vôňa. Dobré bravčové karé má jemnú, mierne sladkastú vôňu. Kyslá alebo intenzívna vôňa môže byť signálom, že mäso je nesprávne skladované alebo je zatuchnuté.

Skontrolujte tiež pružnosť – jemne stlačený kus bravčového mäsa by sa mal vrátiť do pôvodného tvaru. Ak je príliš mäkké alebo lepkavé, radšej sa poobzerajte po inom obchode. Ak sa chcete vyhnúť rizikám, najlepšie je kupovať mäso od spoľahlivých dodávateľov, ktorí dbajú na jeho čerstvosť a kvalitu skladovania. To zabezpečí, že rezne budú nielen chutné, ale aj bezpečné na konzumáciu.

TIP! Mierne prerastený tuk na bravčovom karé dodá rezňu šťavnatosť a verzia s kosťou môže pri vyprážaní zvýrazniť jeho chuť.

Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť najlepšie bravčové rezne? Držte sa receptu a vaša rodina bude potešená

Bravčové rezne sú skutočným sviatkom pre milovníkov tradičných chutí. Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté. Chcete pripraviť tie najlepšie bravčové rezne? S týmto receptom vytvoríte skutočnú delikatesu.

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 6 plátkov bravčového karé hrubých asi 1 cm,
  • 3 vajcia,
  • 0,5 šálky pšeničnej múky,
  • 2 šálky jemnej strúhanky,
  • soľ, čierne korenie,
  • 7-8 PL bravčovej masti na vyprážanie.
  1. Mäso jemne rozklepte tĺčikom, najlepšie cez potravinársku fóliu, aby sa zachovala štruktúra. Rezne by mali byť tenké, ale nie príliš. Obe strany osolíme a okoreníme, potom na niekoľko minút odložíme, aby sa korenie vstrebalo.
  2. Pripravte si tri misky. Do jednej nasypte múku, do druhej strúhanku a do tretej rozšľahajte vajcia.
  3. Každý rezeň obaľte najprv v múke, pričom z nej striasajte prebytočnú múku, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke, pričom ju jemne pritlačte, aby sa obal dobre prilepil k mäsu.
  4. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte masť. Musí byť horúca, ale nesmie sa z nej dymiť.
  5. Rezne smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 3 – 4 minúty z každej strany.
  6. Podávajte horúce, najlepšie s klasickými prílohami, ako je zemiaková kaša a uhorkový šalát.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnuté, ale chutí lepšie ako kuracie mäso. Ako upiecť hus? Jedna chyba spôsobí, že mäso zhorkne

Cesta k dokonalým rezňom. Tieto triky zabránia tomu, aby z mäsa opadávala strúhanka


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Európanky sa odpútavajú od nudného hybridu. Dubajské nechty sú novým rozmerom luxusu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Lucky). Ktoré jarné nechty majú zaručene „wow“ efekt? Salóny práve ovládol luxusný trend inšpirovaný Blízkym východom. Stačí sa…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Tieto účesy opticky odčítajú 10 rokov. Ideálna voľba pre dámy 60+. Vhodné aj na svadbu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Správny účes dodáva lesk a zároveň uberá roky. Preto nie je prekvapením, že toľko žien vyhľadáva účesy, ktoré…

Alternatíva k preplneným letoviskám. Grécky ostrov láka zlatými plážami a azúrovou vodou

01.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/saiko3p). Toto je miesto, ktoré uchvacuje krásou svojej prírodnej krajiny. Malý ostrov je známy svojou krištáľovo čistou vodou, piesočnatými…

Tajomstvo hustého a zeleného trávnika: Bez dosievania a zbytočnej námahy

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/1000 Words). Hustý, sýtozelený trávnik už nemusí byť len snom profesionálnych záhradníkov. S jednoduchými trikmi a správnou starostlivosťou ho…

Auto Trendy

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov