Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku,...

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku, ktorej je ťažké odolať. Ako pripraviť najlepšie rezne? Tajomstvo je v detailoch.

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Bravčový rezeň je skutočnou ikonou slovenskej kuchyne a je neodmysliteľne spojený s nedeľným domácim obedom. Ale bol vždy prítomný na našich stoloch? Korene tohto pokrmu siahajú do Nemecka, kde sa podával jeho originál, Wienner schnitzel z teľacieho mäsa. Časom, po prekročení slovenských hraníc, prešiel rezeň kulinárskou metamorfózou. Slovenskí kuchári vymenili teľacie mäso za ľahšie dostupné bravčové karé alebo panenku a vytvorili tak pochúťku, ktorú Slováci zbožňujú. Ako pripraviť mäso, aby chutilo? Nie je to ťažké.

Ako spoznáte dobré mäso na bravčový rezeň?

Hoci v mäsiarstve často bez otázok prijmeme kus bravčového karé, ktorý nám predavačka podá, oplatí sa pozrieť sa naň bližšie. Na čo by sme sa mali zamerať? Predovšetkým na farbu. Čerstvé mäso by malo mať svetloružový odtieň. Vyhnite sa bravčovému karé sivej alebo tmavoružovej farby, ktorá môže naznačovať, že nie je čerstvé. Ďalším dôležitým ukazovateľom je vôňa. Dobré bravčové karé má jemnú, mierne sladkastú vôňu. Kyslá alebo intenzívna vôňa môže byť signálom, že mäso je nesprávne skladované alebo je zatuchnuté.

Skontrolujte tiež pružnosť – jemne stlačený kus bravčového mäsa by sa mal vrátiť do pôvodného tvaru. Ak je príliš mäkké alebo lepkavé, radšej sa poobzerajte po inom obchode. Ak sa chcete vyhnúť rizikám, najlepšie je kupovať mäso od spoľahlivých dodávateľov, ktorí dbajú na jeho čerstvosť a kvalitu skladovania. To zabezpečí, že rezne budú nielen chutné, ale aj bezpečné na konzumáciu.

TIP! Mierne prerastený tuk na bravčovom karé dodá rezňu šťavnatosť a verzia s kosťou môže pri vyprážaní zvýrazniť jeho chuť.

Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť najlepšie bravčové rezne? Držte sa receptu a vaša rodina bude potešená

Bravčové rezne sú skutočným sviatkom pre milovníkov tradičných chutí. Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté. Chcete pripraviť tie najlepšie bravčové rezne? S týmto receptom vytvoríte skutočnú delikatesu.

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 6 plátkov bravčového karé hrubých asi 1 cm,
  • 3 vajcia,
  • 0,5 šálky pšeničnej múky,
  • 2 šálky jemnej strúhanky,
  • soľ, čierne korenie,
  • 7-8 PL bravčovej masti na vyprážanie.
  1. Mäso jemne rozklepte tĺčikom, najlepšie cez potravinársku fóliu, aby sa zachovala štruktúra. Rezne by mali byť tenké, ale nie príliš. Obe strany osolíme a okoreníme, potom na niekoľko minút odložíme, aby sa korenie vstrebalo.
  2. Pripravte si tri misky. Do jednej nasypte múku, do druhej strúhanku a do tretej rozšľahajte vajcia.
  3. Každý rezeň obaľte najprv v múke, pričom z nej striasajte prebytočnú múku, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke, pričom ju jemne pritlačte, aby sa obal dobre prilepil k mäsu.
  4. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte masť. Musí byť horúca, ale nesmie sa z nej dymiť.
  5. Rezne smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 3 – 4 minúty z každej strany.
  6. Podávajte horúce, najlepšie s klasickými prílohami, ako je zemiaková kaša a uhorkový šalát.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnuté, ale chutí lepšie ako kuracie mäso. Ako upiecť hus? Jedna chyba spôsobí, že mäso zhorkne

Cesta k dokonalým rezňom. Tieto triky zabránia tomu, aby z mäsa opadávala strúhanka


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zbavte sa hrdze raz a navždy: Tento geniálny trik vás prekvapí svojou jednoduchosťou!

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/J.J. Gouin). Zabudnite na drahé chemikálie a hodiny driny. Obyčajný predmet z vašej kuchyne dokáže zázraky s hrdzavými povrchmi…

Pite pri cukrovke, inzulínovej rezistencii aj pri diéte. Prírodne znižuje hladinu cukru

18.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SakSa). Produkt odporúčaný osobám so zvýšenou hladinou cukru, s prediabetickým stavom alebo s cukrovkou 2. typu, ale aj tým,…

Modrá jaskyňa v obľúbenej dovolenkovej krajine Slovákov. Jej návšteva je nezabudnuteľným zážitkom

18.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angyalosi Beata). Modrá jaskyňa, ktorá sa nachádza na malom ostrove Biševo, je prírodným klenotom Chorvátska a láka turistov z…

Táto diéta môže znižovať riziko demencie. Nové výsledky výskumov sú sľubné

18.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goksi). Najnovšie výskumy ukazujú, že stravovanie podľa určitých zásad môže znížiť riziko vzniku tejto závažnej mozgovej choroby. Analýza údajov…

Chyby v komunikácii. Týchto 8 viet môže pokaziť váš obraz v očiach ostatných

17.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Chyby v komunikácii nemusia byť otvorenými urážkami. Niekedy stačí nevinná veta, ktorá druhých odradí alebo zníži ich…

Auto Trendy

Plačúce dieťa v lietadle rozdelilo internet: "Máš právo na život bez detí, nie na svet bez nich!"

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Sezóna intenzívnych dovolenkových ciest, aj tých leteckých, sa začne už čoskoro. Pre rodičov malých detí je to však obzvlášť stresujúce obdobie. Vízia plačúceho maličkého na…

Falošný poplach o bombe: Lufthansa otočila lietadlo uprostred letu!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Lietadlo Lufthansy letiace z Frankfurtu do Hajdarabadu v Indii otočili späť do Nemecka. Počas letu informovali pasažierov, že indické letisko im neudelilo súhlas na pristátie.…

Toto tlačidlo nenávidia všetci: Ale používajú ho každý deň

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Autíčko vo vnútri kruhu (môže byť prerušovaný) – tlačidlá s týmto symbolom sa objavujú čoraz častejšie v nových autách. Sú veľmi dôležité, mnohí vodiči od…

Senzácia z Ruska: Lada Iskra bezpečnejšia ako európske autá!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Do predaja stále ešte len smeruje, toto by ale mal byť zlom, na ktorý sa čakalo. Ruská novinka absolvovala crash test ARCAPu, ktorý zodpovedá úrovni…

Tieto chyby zabijú váš motor: 8 smrteľných hriechov každého vodiča!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Drahé poškodenia motora sa často dajú predísť jednoduchými opatreniami. Kto ignoruje varovné signály alebo robí typické chyby pri jazde, riskuje zbytočné opotrebenie - až po…

Kde sedieť v lietadle? Štatistiky odhaľujú prekvapivú pravdu

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Lietanie už roky platí za najbezpečnejšiu formu dopravy, avšak letecké katastrofy, hoci zriedkavé, stále vyvolávajú obavy mnohých pasažierov. Môže miesto, ktoré zaujmeme na palube, zvýšiť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov