Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vyšiel na prvýkrát a bude na mojom stole každý týždeň. Piškótový koláč nespadne a je ľahký

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sana Grebinets). Jablkový koláč je lahodný koláč, ktorý sa spája s koncom leta a začiatkom jesene. Zvyčajne sa pripravuje podľa jedného receptu, ktorý pozná...

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sana Grebinets).

Jablkový koláč je lahodný koláč, ktorý sa spája s koncom leta a začiatkom jesene. Zvyčajne sa pripravuje podľa jedného receptu, ktorý pozná celá rodina už roky. Ak vás však táto klasická verzia nudí, odporúčam pripraviť jej vylepšenú verziu. Prekvapí nielen svojou chuťou, ale aj spôsobom podávania a mnohí ľudia si ho vyberú namiesto tradičného jablkového koláča.

Ak vás klasická verzia nudí, odporúčam pripraviť jej vylepšenú verziu. Ako pripraviť tento koláč?
Foto: shutterstock/Sana Grebinets

Keď si spomeniem na jablkový koláč, vybaví sa mi verzia z krehkého cesta, ktorá láka sladkou drobenkou. Presne takýto koláč vždy robila moja mama a stará mama a tento recept som si zopakovala aj ja. Nedávno som však našla recept na úplne inú verziu, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať abstraktná. Používa sa v ňom puding, želé a tiež jablkový džús. Nenechajte sa však zmiasť, používa sa aj ovocie. Táto verzia jablkového koláča je nadýchanejšia a jemnejšia. Keď budete mať chuť na tento pečený koláč, siahnite po tejto verzii.

Jablkový koláč – krémový piškotový recept

Prísady na piškótu:

  • 5 veľkých vajec
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • 125 g pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakovej múky
  • 5 PL slnečnicového oleja

Prísady na jablkový krém:

  • 2 pudingy s príchuťou jabĺk a škorice
  • 3 šálky jablkovej šťavy
  • 2 citrónové želé
  • 1 kg jabĺk
  • 200 g masla
  • 3 PL cukru

Poleva:

  • tabuľka bielej čokolády
  • 50 g mäkkého masla
  • 100 g 18% smotany
  • kokosové hobliny na ozdobu podľa potreby
Táto verzia jablkového koláča je nadýchanejšia a jemnejšia.
Foto: shutterstock/Sokor Space

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je príprava piškótového cesta. Dno formy vyložte papierom na pečenie a oddeľte bielky od žĺtkov.
  2. Potom vyšľahajte bielky na tuhý sneh so štipkou soli. Keď sú bielky tuhé, pomaly pridávajte cukor a stále šľahajte.
  3. Pokračujte v šľahaní na najvyššej rýchlosti ešte asi 10 minút, aby sa všetok cukor rozpustil a bielka boli tuhé.
  4. Po tomto čase znížte rýchlosť mixéra a pridajte žĺtky a krátko premiešajte. Keď sa všetko spojí, odložte mixér nabok.
  5. Do cesta preosejte pšeničnú múku zmiešanú so zemiakovou múkou. Celý čas jemne miešajte lyžicou alebo stierkou. Nakoniec pomaly pridajte olej a opäť dôkladne premiešajte.
  6. Pripravené cesto nalejte do pripravenej formy a ihneď vložte do rúry vyhriatej na 160 °C.
  7. Piškótový koláč pečte 40 minút alebo kým nie je suchý. Hneď po upečení ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Keď piškótový koláč úplne vychladne, rozrežte ho na 2 vrstvy.
  8. Teraz je čas na náplň. Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky a poduste do mäkka.
  9. V hrnci priveďte do varu 2 šálky šťavy a vo zvyšnej šťave rozmiešajte puding, potom ho vlejte do vriacej šťavy.
  10. Keď sa všetko varí, vypnite oheň a pridajte želé, miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec pridajte maslo nakrájané na kúsky a opäť miešajte, kým sa nerozpustí.
  11. Hotový krém zmiešame s jablkami a natrite na vychladnutý piškótový korpus, zarovnajte a prikryte druhou rozkrojenou časťou.
  12. Nakoniec pripravte polevu. Čokoládu nasekajte nadrobno, pridajte maslo a všetko rozpuste vo vodnom kúpeli. Keď poleva mierne vychladne, pridajte smotanu. Hotovú čokoládovú polevu nalejte na piškótový koláč a všetko posypte kokosovými hoblinami.
  13. Pred podávaním uložte do chladničky, aby krém získal správnu konzistenciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto pečenú dobrotu nemôžete obísť bez povšimnutia. Jablkový koláč je nudný dezert bez chuti

Hrušky v sirupe robila moja babička v auguste. Sú také chutné, že nahradia akýkoľvek dezert


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov