Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vráti vás do detských rokov. Prababička mi ju vždy pripravila, keď som mala hlad

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio). Niektoré jedlá sú mimoriadne nezabudnuteľné a zostávajú v našich srdciach dlhšie. V mojom prípade sa k tomuto jedlu vraciam s láskou. Vždy,...

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).

Niektoré jedlá sú mimoriadne nezabudnuteľné a zostávajú v našich srdciach dlhšie. V mojom prípade sa k tomuto jedlu vraciam s láskou. Vždy, keď ho pripravujem, pripomína mi chvíle strávené u mojej prababičky. Práve ona ho robila najlepšie.

Fazuľa po bretónsky je veľmi známe jedlo, ale čoraz viac ľudí naň zabúda
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Mnoho ľudí si myslí, že z polievky sa nedá najesť, pretože sú príliš ľahké. Musím s nimi nesúhlasiť, pretože existuje veľa receptov, ktoré to vyvracajú. Jeden z nich práve dnes ukazujeme a to, čo z neho vzíde, naplní brucho na veľmi dlhý čas. Vždy, keď som bola hladná, moja prababička mi ju pripravila a už po niekoľkých lyžiciach som mala plné bruško.

Fazuľa po bretónsky je veľmi známe jedlo, ale čoraz viac ľudí naň zabúda. Jej chuť nahrádzajú iné jedlá a niektorí ich považujú za chutnejšie a jednoduchšie na prípravu. Keď však chcete zažiť jej plnú chuť, pripravte si túto fazuľu. Nie je možné, aby sa vám jej chuť nepáčila.

Recept na fazuľu po bretónsky


Ingrediencie:

  • pol kilogramu bielej fazule,
  • pol kilogramu obľúbenej klobásy,
  • 300 g údenej slaniny
  • stredne veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • niekoľko bobkových listov,
  • niekoľko guľôčok nového korenia,
  • 2 konzervy nakrájaných paradajok,
  • 2 polievkové lyžice 33% smotany,
  • olej,
  • lyžička majoránky,
  • lyžica sladkej papriky,
  • pol lyžičky štipľavej papriky,
  • soľ,
  • čierne korenie.
Biela fazuľa, klobása, slanina … to je fazuľa po bretónsky
Foto: shutterstock/Food Via Lenses

Spôsob prípravy:

  1. 24 hodín pred varením vložte fazuľu do misky a zalejte ju vodou. Nechajte ju cez noc nasiaknuť vodou a napučať.
  2. Na druhý deň nakrájajte slaninu a klobásu na kocky a všetko opečte na rozpálenej panvici na oleji. Očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak a pridajte ich do opečených údenín. Smažte približne 3 minúty.
  3. Fazuľu preložíme do hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a novým korením privedieme do varu. Po uplynutí tohto času prihoďte osmažené prísady, prilejte obsah plechoviek paradajok a premiešajte. Varte asi 60 minút na miernom ohni.
  4. Po tomto čase odlejte malé množstvo polievky do misky a dajte do nej smotanu, premiešajte. Vlejte ju do hrnca malým prúdom.
  5. Nakoniec všetko ochutíme soľou, korením, štipľavou a sladkou paprikou a majoránom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hoďte hrsť do hrnca s bôbom. Bruško nebude nafúknuté ako balón

Už máte dosť pečenej fazule? Vyskúšajte maďarskú verziu. S týmito ingredienciami je neodolateľná


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Marináda na bravčovú panenku podľa môjho starého otca. Je dokonale šťavnatá, jemná a rozplýva sa na jazyku.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksenija Toyechkina). Ak hľadáte inšpiráciu na chutný obed alebo večeru, potom je marináda na bravčovú panenku od môjho starého…

Pite namiesto čaju – tento domáci nápoj rozbehne metabolizmus a pomôže vám konečne schudnúť

2.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach). Tento nápoj poznáme už stáročia, no len málokto tuší, aký blahodarný účinok môže mať na chudnutie…

Uplynulo 10 rokov, kým mi babička prezradila, čo pridáva do paradajkovej polievky. Jej bola najlepšia.

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski). Nepoznám nikoho, kto by nad ňou ohŕňal nos. Ba čo viac, paradajková polievka sa objavuje aj v…

Na Slovensku ich neje veľa ľudí, a pritom ide o jedno z najlepších sušených ovocí na svete

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rawpixel.com). Je to občerstvenie známe a obľúbené po celom svete. Ceníme si ho predovšetkým pre jeho sladkú chuť, a…

Neuveriteľne nadýchané lievance s jahodami. Je ťažké odolať a nezjesť ich všetky

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Shevchenko). Pre mnohých neexistujú lepšie raňajky alebo dezert ako sladké, nadýchané lievance. Klasicky sa pripravujú s jablkami. Dajú…

Auto Trendy

CB rádiá: Má ešte zmysel ich používať v osobných autách?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - CB rádiá zažili v minulosti veľký boom, najmä v 90. rokoch a na začiatku 21. storočia. Vtedy boli neodmysliteľnou súčasťou výbavy mnohých áut. Dnes ich…

Nissan v problémoch: Odkladá platby dodávateľom, aby získal čas

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Japonský automobilový gigant Nissan sa ocitol v zložitej finančnej situácii. Spoločnosť sa snaží zlepšiť svoju hotovostnú situáciu, no spôsob, akým to robí, môže vyvolávať kontroverzie.…

Zips: Prečo by ste mali využívať oba pruhy až po miesto zúženia?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Stalo sa vám už, že ste trpezlivo čakali v dlhom rade pred zúžením cesty, zatiaľ čo iné autá predbiehali v prázdnom pruhu? Tento pohľad dokáže…

Mitsubishi Grandis: Nové SUV pre Európu

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi pokračuje vo svojej stratégii pre európsky trh, ktorá zahŕňa spoluprácu s Renaultom. Po modeloch Colt a ASX, ktoré vychádzajú z Renault Clio a Captur,…

Prečo sa v elektromobiloch robí ľuďom nevoľno? Vedci odhalili prekvapivé dôvody

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nové vedecké štúdie odhalili, prečo sa mnohým ľuďom v elektromobiloch robí viac nevoľno ako v klasických autách so spaľovacím motorom. Hlavným vinníkom je rekuperačné brzdenie…

Nabíjanie elektromobilov drahšie ako tankovanie: Kde sa stala chyba?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita mala byť lacnejšou a ekologickejšou alternatívou k spaľovacím motorom. Realita však ukazuje, že náklady na nabíjanie elektromobilov na verejných staniciach sú dnes vyššie ako…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov