Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vráti vás do detských rokov. Prababička mi ju vždy pripravila, keď som mala hlad

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio). Niektoré jedlá sú mimoriadne nezabudnuteľné a zostávajú v našich srdciach dlhšie. V mojom prípade sa k tomuto jedlu vraciam s láskou. Vždy,...

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).

Niektoré jedlá sú mimoriadne nezabudnuteľné a zostávajú v našich srdciach dlhšie. V mojom prípade sa k tomuto jedlu vraciam s láskou. Vždy, keď ho pripravujem, pripomína mi chvíle strávené u mojej prababičky. Práve ona ho robila najlepšie.

Fazuľa po bretónsky je veľmi známe jedlo, ale čoraz viac ľudí naň zabúda
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Mnoho ľudí si myslí, že z polievky sa nedá najesť, pretože sú príliš ľahké. Musím s nimi nesúhlasiť, pretože existuje veľa receptov, ktoré to vyvracajú. Jeden z nich práve dnes ukazujeme a to, čo z neho vzíde, naplní brucho na veľmi dlhý čas. Vždy, keď som bola hladná, moja prababička mi ju pripravila a už po niekoľkých lyžiciach som mala plné bruško.

Fazuľa po bretónsky je veľmi známe jedlo, ale čoraz viac ľudí naň zabúda. Jej chuť nahrádzajú iné jedlá a niektorí ich považujú za chutnejšie a jednoduchšie na prípravu. Keď však chcete zažiť jej plnú chuť, pripravte si túto fazuľu. Nie je možné, aby sa vám jej chuť nepáčila.

Recept na fazuľu po bretónsky


Ingrediencie:

  • pol kilogramu bielej fazule,
  • pol kilogramu obľúbenej klobásy,
  • 300 g údenej slaniny
  • stredne veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • niekoľko bobkových listov,
  • niekoľko guľôčok nového korenia,
  • 2 konzervy nakrájaných paradajok,
  • 2 polievkové lyžice 33% smotany,
  • olej,
  • lyžička majoránky,
  • lyžica sladkej papriky,
  • pol lyžičky štipľavej papriky,
  • soľ,
  • čierne korenie.
Biela fazuľa, klobása, slanina … to je fazuľa po bretónsky
Foto: shutterstock/Food Via Lenses

Spôsob prípravy:

  1. 24 hodín pred varením vložte fazuľu do misky a zalejte ju vodou. Nechajte ju cez noc nasiaknuť vodou a napučať.
  2. Na druhý deň nakrájajte slaninu a klobásu na kocky a všetko opečte na rozpálenej panvici na oleji. Očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak a pridajte ich do opečených údenín. Smažte približne 3 minúty.
  3. Fazuľu preložíme do hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a novým korením privedieme do varu. Po uplynutí tohto času prihoďte osmažené prísady, prilejte obsah plechoviek paradajok a premiešajte. Varte asi 60 minút na miernom ohni.
  4. Po tomto čase odlejte malé množstvo polievky do misky a dajte do nej smotanu, premiešajte. Vlejte ju do hrnca malým prúdom.
  5. Nakoniec všetko ochutíme soľou, korením, štipľavou a sladkou paprikou a majoránom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hoďte hrsť do hrnca s bôbom. Bruško nebude nafúknuté ako balón

Už máte dosť pečenej fazule? Vyskúšajte maďarskú verziu. S týmito ingredienciami je neodolateľná


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Ideálne na lenivé večery. Natieram maslom a hneď jem

8.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Mäkké, pružné a výraznej chuti - domáce chleby Naan sú viac ako len občerstvenie na večierok. Táto…

Auto Trendy

V Katare sú niektoré cesty modré a nie je to len pre vzhľad. Revolúcia v boji proti horúčave

14.07.2025 Redakcia Auto trendy V Katare nájdete niektoré cesty modré a nie je to len pre vzhľad. Katar spustil revolučný projekt s modrým náterom, ktorý odráža slnko namiesto absorpcie tepla.…

Šokujúce štatistiky: Najviac podceňované riziko na cestách

14.07.2025 Redakcia Auto trendy - Zaspávanie za volantom je jedným z najviac podceňovaných rizík pri šoférovaní. Otvorené okná, hlasná hudba či kofeín nedokážu tomuto nebezpečenstvu zabrániť. S príchodom kratších nocí…

Čínske automobilky ovládajú ruský trh: Ako vojna na Ukrajine zmenila automobilový priemysel v Rusku

14.07.2025 Redakcia Auto trendy - Rusko bolo kedysi jedným z najdôležitejších rastových trhov pre mnohých západných výrobcov automobilov. Po začatí vojny však tento trh pre západné značky prakticky zanikol. Naopak,…

Renault Trucks predstavuje revolúciu: Elektrické zrkadlá s nočným videním a tempomat, ktorý prejde kruhový objazd

14.07.2025 Redakcia Auto trendy Renault Trucks prináša dve prelomové novinky, ktoré menia pravidlá hry v nákladnej doprave. Elektrické spätné zrkadlá s možnosťou nočného videnia, vyhrievania a automatického nastavenia predstavujú budúcnosť…

Prečo by ste mali mať v aute izotermickú deku? Môže vám zachrániť život!

14.07.2025 Redakcia Auto trendy Izotermická deka patrí medzi najdôležitejšie veci, ktoré by ste mali mať v aute. Táto tenká fólia vyrobená z odolného termoplastu má na oboch stranách metalizovaný povlak.…

Lada Niva Sport: Nová verzia s 1,6-litrovým motorom je tu

14.07.2025 Redakcia Auto trendy - Lada Niva Sport, dlho očakávaná verzia s výkonným motorom, konečne vstúpila do sériovej výroby. Tento model prináša viac výkonu a modernizované technológie, ktoré zlepšujú jazdné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov