10.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Enez Selvi).
Tento koláč je inšpirovaný obľúbenou čokoládovou tyčinkou kinder bueno. Jeho príprava si vyžaduje určitý čas, ale uisťujeme vás, že výsledok bude stáť za to. Zabudnite na verziu z obchodu. Táto je oveľa lepšia.

Foto: shutterstock/Enez Selvi
Tento koláč sa bude páčiť každému, kto má rád chuť tyčinky Kinder Bueno – je neuveriteľne čokoládový, s orechovým podtónom, jednoducho sa rozplýva v ústach. Raz som ho pripravila na večierok a od vtedy chcú moji hostia len takýto dezert. Je to skutočná istota na špeciálne príležitosti. Nielenže šialene chutí, ale aj skvele vyzerá.
Kinder Bueno koláč – zoznam ingrediencií
Cesto:
- 200 g mäkkého masla
- 200 g hnedého cukru
- 150 ml cmaru
- 150 g celozrnnej múky
- 50 g kakaového prášku
- 2 vajcia veľkosti L alebo XL
- 1 žĺtok
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- 1 štipka soli
Krém:
- 300 g práškového cukru
- 200 g mäkkého masla
- 150 g mliečnej čokolády
- 100 g pražených lieskových orieškov
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
Šľahačková vrstva:
- 150 g 30% smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
Ganache:
- 200 g mliečnej čokolády
- 50 ml 30% smotany na šľahanie
Na ozdobu:
- 3 tyčinky Kinder Bueno
- kúsky čokolády na posypanie
Kinder Bueno koláč – recept
Pripravte cesto:
- Vo veľkej miske vyšľahajte maslo s cukrom, kým nebude ľahké a nadýchané.
- Pridávajte potom po jednom vajíčka a nakoniec žĺtok. Poriadne vyšľahajte.
- Pridajte cmar a aj vanilku. Miešajte ďalšie 4 minúty.
- Jemne vmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a aj soľ. Miešajte, kým nie je cesto hladké.
- Formu na pečenie s rozmermi 25×35 cm vyložte papierom na pečenie. Nalejte zmes do formy a vložte do rúry nastavenej na 180 stupňov Celzia.
- Pečte 20-30 minút, kým cesto nie je upečené.
- Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč rozrežte na dve časti.
Pripravte si krém:
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Vymiešajte ju potom do hladka.
- Maslo a cukor vyšľaháme do svetlej a nadýchanej peny.
- Energicky vmiešajte rozpustenú čokoládu, vanilku a soľ, kým nevznikne hladká čokoládová hmota.
- Pridajte potom nasekané lieskové oriešky a jemne ich vmiešajte do krému.
Šľahačková vrstva:
- Vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom do tuha.
Pripravte ganache.
- Smotanu zohrejte na 50 °C.
- Pridajte potom rozdrvenú čokoládu a nechajte ju minútu odstáť.
- Ganache vymiešajte do hladka.
Tyčinky Kinder Bueno rozdeľte na kúsky podľa štruktúry.
Zostavte tortu:
- Jednu časť piškóty vložte späť do formy na pečenie vyloženej fóliou alebo pergamenovým papierom. Vrch potom rovnomerne potrite pripraveným krémom.
- Druhú piškótu položte na krém a rozotrite tenkú vrstvu šľahačkovej zmesi.
- Na vrch potom rovnomerne rozmiestnite kúsky tyčiniek bueno a jemne ich vtlačte do krému.
- Na vrch potom naneste ganache a posypte kúskami čokolády.
- Kinder Bueno koláč vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny, kým všetky vrstvy nezatuhnú.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Exkluzívny dezert ako z najlepšej cukrárne. Francúzsky zákusok chutí šialene
Tento studený koláč s jahodami vyzerá šialene. Chutí ešte lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.