19.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yulia Furman).
Domáca nátierka na chlieb je spôsob, ako spestriť chuť vašich každodenných sendvičov. Príprava nátierky je nielen jednoduchá, ale dáva vám aj istotu, že používate len čerstvé a prírodné produkty. Čo budete potrebovať?

Foto: shutterstock/Yulia Furman
Nátierka zo slnečnicových semien a sušených paradajok je chutnou a zdravou alternatívou tradičných nátierok. Semienka sú bohaté na:
- bielkoviny,
- vlákninu,
- vitamíny E a B,
- minerály horčík, železo a zinok.
Vďaka tejto zložke nátierka poskytuje základné živiny. Slnečnicové semienka podporujú zdravie srdca, nervového systému a imunitný systém. Pripravte si ju na víkendové raňajky a prekvapte svojich blízkych novou, lahodnou chuťou.
Nátierka zo slnečnicových semienok a sušených paradajok. Zdravá a chutná alternatíva hotových nátierok
Hoci je nátierka chutná aj sama o sebe, oplatí sa experimentovať s prísadami na zvýraznenie jej chuti. Môžete pridať napríklad čerstvý špenát alebo rukolu, ďalšou zaujímavou možnosťou je trochu citrónovej šťavy , ktorá dodá sviežosť a kyslosť.
Ingrediencie:
- 150 g pražených slnečnicových semienok ,
- 40 g sušených paradajok,
- 3 PL oleja zo sušených paradajok,
- 3 strúčiky cesnaku,
- soľ a korenie podľa chuti,
- niekoľko lístkov bazalky.

Foto: shutterstock/Eva Gruendemann
Ako sa pripravuje nátierka zo slnečnicových semienok? Jednoduchý spôsob na nátierku
Príprava nátierky zo slnečnicových semienok je rýchla a jednoduchá, ale vyžaduje si niekoľko krokov, ktoré zaručia skvelú chuť a konzistenciu. Dôležité je ich opražiť a potom dôkladne rozmixovať.
Spôsob prípravy:
- Slnečnicové semienka nasypte na suchú panvicu a na miernom ohni ich za častého miešania opekajte, kým nezískajú zlatistú farbu. Dávajte pozor, aby ste ich nespálili.
- Cesnak pretlačte cez lis.
- Opražené semienka, paradajky a cesnak dajte do misky a nakoniec prilejte olej.
- Pomocou mixéra rozmixujte do hladka. Ak je konzistencia príliš hustá, môžete pridať viac oleja.
- Nátierku ochuťte soľou a korením podľa chuti. Nakoniec pridajte niekoľko lístkov bazalky. Podávajte s čerstvým chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.