16.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators).
Čo na nátierku na sendvič? Ak vás už nebaví chlieb s údeninami, syrom a zeleninou, vyskúšajte túto lahodnú domácu nátierku. Je naozaj rýchla na prípravu a chutí šialene. Stačí vám na ňu len pár ingrediencií.

Foto: shutterstock/Wirestock Creators
Domáce sendvičové nátierky sú skvelým spôsobom, ako spestriť raňajky a večere a zároveň do jedálnička zaradiť zdravé ingrediencie. Najobľúbenejšie sú tie, ktoré sa pripravujú na báze varených vajec s pridaním jogurtu, avokáda, majonézy a korenia. Ak však máte chuť na niečo chuťovo výraznejšie, vyberte si iné výrobky. V tejto nátierke hrá prvé husle červená fazuľa.
Nátierka na sendviče? Zabudnite na vajíčko a avokádo
Červená fazuľová nátierka je triviálna na prípravu a taká chutná, že zmizne takmer okamžite. Na jej prípravu potrebujete len pár ingrediencií a chvíľku v kuchyni. Potom ju už stačí len natrieť na sendvič alebo tortillu. Chutné, výživné a aj sýte raňajky sú pripravené v okamihu.
Zloženie:
- 400 g červenej fazule (plechovka),
- 3 sušené paradajky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- korenie podľa chuti – napríklad údená paprika, štipka kajenského korenia, korenie, soľ.
Ako vyrobiť nátierku z červených fazúľ? Len chvíľu
Výroba pasty z červených fazúľ je hračka.
- Začnite tým, že fazuľu scedíte a opláchnete potom pod tečúcou vodou.
- Potom ju vložte do misky, pridajte ošúpaný a na plátky nakrájaný cesnak a paradajky. Dochuťte podľa potreby.
- V ďalšom kroku potom všetko rozmixujte na hustú, homogénnu pastu. Táto pasta je pripravená na okamžitú konzumáciu.
TIP! Nátierku z červených fazúľ skladujte v chladničke, najlepšie napríklad v sklenenej alebo plastovej nádobe s uzáverom. Zjedzte ju najneskôr do 3 dní.
Oplatí sa jesť červenú fazuľu? Ani o tom nerozmýšľajte
- Fazuľa je cenným zdrojom vlákniny a rastlinných bielkovín, čo znamená, že sa po jej konzumácii potom budete cítiť dlhšie sýti.

Foto: shutterstock.com/Piyaset
- Nájdete v nej aj cenné vitamíny vrátane vitamínov C, K, E a skupiny B, minerálne látky (napr. železo, draslík, zinok).
A chutí naozaj dobre, takže sa naozaj oplatí zaradiť ich do svojho jedálnička.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na kupované nátierky. Domáca kuracia nátierka je stokrát lepšia a zdravšia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.